• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404023122486
  • خبرنگار : 71234

جهت تامین نظر شورای نگهبان

مجلس مجددا تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کرد

مجلس مجددا تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کرد

جهت تامین نظر شورای نگهبان، نمایندگان مجلس با اصلاحاتی، مجددا تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری کارکنان را تصویب کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز مجلس مجددا ایرادات شورای نگهبان به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری را رفع و تصویب کردند.

براین اساس، در ماده واحده موضوع اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، عبارت ۴۰ ساعت در هفته به عبارت ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته اصلاح شود.

همچنین متن زیر به انتهای تبصره ۳ ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری الحاق می‌شود.

دولت مجاز است ساعات کار تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمات رسانی از قبیل بانک‌ها، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و اماکن ورزشی را با در نظر گرفتن شرایطی از قبیل وظایف دستگاه‌ها، شرایط محیط کار و میزان بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در ۵ روز هفته از روز شنبه تا چهارشنبه تنظیم نماید.

فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدمات رسانی و استثنائات موضوع این تبصره ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

تبصره ۴ نیز برای رفع ایراد شورای نگهبان به شرح زیر اصلاح شد.

در تمامی قوانین و مقرراتی که از مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت کار در چهار هفته متوالی استفاده شده است؛ از جمله قانون کار مصوب ۱۳۶۹/۰۸/۲۹ مجلس شورای اسلامی با اصلاحات و الحاقات بعدی، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به ترتیب به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته و ۱۷۰ ساعت کار در چهار هفته متوالی اصلاح می‌شود.

در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان،  محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در تذکری گفت: در جلسه هیئت عالی نظارت بحث‌های بسیار مفصلی شد و در نهایت  مخالفتشان به جهت این بود که بخش خصوصی ما اعتراض کرده و این مصوبه را باعث ایجاد هزینه برای بخش خصوصی دانسته و مغایر با سیاست‌های تولید و سیاست‌های مختلف دانستند، بر این اساس، هیئت عالی نظارت با تعطیلی دو روز در هفته مخالف است.

وی ادامه داد: الان در اصلاح مصوبه مجددا روی دو روز تعطیلی در هفته تاکید شده و از سوی دیگر آمده که دولت می‌تواند ساعت کاری کارکنان را به جای ۴۰ ساعت در هفته به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته افزایش دهد.

این نماینده  مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این مصوبه مجددا در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام رد خواهد شد. بهتر است که به کمیسیون بازگردد و اصلاح شود.

به گزارش ایسنا، این لایحه با تعطیلی شنبه در مجلس یازدهم نهایی شد اما به علت ایرادات شورای نگهبان مجددا در مجلس‌ دوازدهم در دستور کار قرار گرفت و به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد. پس از بررسی در کمیسیون اجتماعی و صحن مجلس با تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت در هفته موافقت شده بود اما با ایراد مجمع تشخیص مواجه شد لذا مجلس برای رفع این ایراد و تامین نظر شورای نگهبان ساعت کاری را به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه کاهش داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۳۱ ۱۳:۴۱

این تعطیلی رو رو تقویم بیارید

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۱۹

الان که تا اول مهر پنجشنبه ها را به خاطر برق تعطیل کردن، توی شش ماهه دوم سال هم قطعا به خاطر گاز تعطیل میشه، در تهران و برخی شهرها هم که از قبل کلا تعطیل بود،اصلا خود پنجشنبه ها اتومات نیمه تعطیله،

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۱ ۱۶:۱۰

گل گفتی

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۴۴

همانطور که ساعت کار ادارات کم میشه مشکلات مردم هم در مراجعه به ادارات و پاسخ گویی کارمندان کم و نارضایتی ایجاد می‌شه

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۳

در قانون اصلاحی، تبعیض موجود در تبصره (3) ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری ، برطرف شده و بر وحدت رویه بین ساعات کار ستاد دستگاه و واحدهای استانی تاکید شده است. این یعنی قانون اصلاحی هم صراحت دارد و هم اثرگذار است.

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۱۱ ۱۰:۳۵

پیشنهاد میشود یک نهاد تخصصی مثل سازمان ملی بهره وری، نظر دهد.

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۱۲ ۰۸:۴۵

مقتضی است در اصلاحیه درج فرمایند که« دولت مجاز است در شرایط عادی، ساعات کاری کارکنان را در 5 روز کاری سازماندهی کند لیکن در اینصورت، مکلف است بین روزهای کاری دستگاه های ستادی و واحدهای استانی، وحدت رویه ایجاد نماید».