عباس واعظزاده امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در جلسه هماندیشی با اصحاب رسانه اظهارکرد: این نشست در آستانه سالروز ارتباطات و روز جمعیت فرصتی برای ارائه گزارش عملکرد و تشریح اقدامات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در سال گذشته است.
وی افزود: به مناسبت روز جمعیت که به واسطه ابلاغ سیاستهای کلی نظام در حوزه جوانی جمعیت نامگذاری شده، دانشگاه بیرجند بهعنوان نهاد علمی پیشرو، سومین دوره «جایزه جوانی جمعیت» را برگزار کرد.
مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیرجند از افتتاح سه اتاق «مادر و کودک» در سه دانشکده و معاونت فرهنگی دانشگاه خبر داد و گفت: این اقدام در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و برای رفاه حال مادران دانشجو انجام شده است.
وی به برگزاری آیین «جشن مادرانه» ویژه تقدیر از مادران دانشجو نیز اشاره کرد و گفت: این مراسم بهصورت سالانه برگزار میشود و نمادی از توجه فرهنگی دانشگاه به زنان دانشجوی مسئولیتپذیر است.
واعظزاده از برگزاری دوره آموزشی «مهارتهای زندگی دانشجویی» ویژه ورودیهای جدید نیز خبر داد و بیان کرد: این دوره با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و افزایش آگاهی دانشجویان، در سه هفته و در قالب ۱۸ کلاس آموزشی توسط گروه ۱۴۳ مرکز مشاوره دانشگاه اجرا شد.
وی با اشاره به فعالسازی گروه مطالعات و برنامهریزی فرهنگی اجتماعی گفت: سه طرح پژوهشی در این گروه مصوب و در حال اجراست که نتایج آن برای برنامهریزی اثربخش در حوزه فرهنگی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیرجند در ادامه از برگزاری اولین دوره «جام شهدای دانشجو» به مناسبت روز جوان خبر داد و افزود: این رقابتها در رشتههای فوتسال و فوتبال ویژه فعالان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد.
وی همچنین به برگزاری سالانه نمایشگاه حمایت از تولیدات دانشجویی اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه با هدف تقویت مشاغل دانشجویی و توانمندسازی اقتصادی دانشجویان اجرا میشود.
واعظزاده تأکید کرد: دانشگاه بیرجند در مسیر تقویت نشاط اجتماعی، حمایت از خانواده، و فرهنگسازی برای جمعیت و هویت ایرانی اسلامی، برنامههای متنوع و مستمری را طراحی و اجرا کرده و این روند با جدیت ادامه خواهد داشت.
۵۹ غرفه برای معرفی فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان
حمید سیفالهیمقدم، دبیر اجرایی جشنواره رویش و مسئول کانونهای فرهنگی دانشگاه، نیز اظهار کرد: این جشنوارهها از مهمترین نمادهای پویایی، نشاط و بالندگی دانشگاهها در سطح کشور هستند که در بخشهای مختلف از جمله کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی، نشریات دانشجویی، فعالیتهای مذهبی و مناظرات دانشجویی برگزار میشوند.
وی افزود: امسال دانشگاه بیرجند میزبان دهمین دوره جشنواره رویش، هفدهمین جشنواره دروندانشگاهی حرکت و دومین جشنواره نشریات دانشجویی است که بهصورت تجمیعی و با هدف کاهش هزینهها و افزایش بازدهی برگزار میشود.
فعالیت ۴۴ انجمن علمی و ۲۴ کانون فرهنگی در دانشگاه
رئیس اداره فرهنگی دانشگاه بیرجند با اشاره به فعالیت ۴۴ انجمن علمی در دانشکدههای مختلف و ۲۴ کانون فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی گفت: برای این جشنوارهها ۵۹ غرفه در نظر گرفته شده که ۳۹ غرفه به انجمنهای علمی و ۲۰ غرفه به کانونهای فرهنگی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: جشنواره از ۴ تا ۷ خرداد در دو نوبت صبح (۸ تا ۱۲) و عصر (۱۹:۳۰ به بعد) برگزار میشود و عموم شهروندان بیرجند نیز میتوانند از غرفهها و برنامهها بازدید کنند.
سیفالهیمقدم ادامه داد: این جشنوارهها شامل برنامههای متنوعی از جمله نمایشگاه دستاوردها، دورههای آموزشی، مسابقات فرهنگی، هنری و تفریحی، اجرای تئاتر و موسیقی، و برنامههای شاد دانشجویی خواهد بود.
دبیر اجرایی جشنواره رویش تصریح کرد: این جشنوارهها مقدمهای برای شرکت در جشنوارههای ملی هستند؛ به طوری که آثار برتر انجمنهای علمی به جشنواره بینالمللی حرکت و فعالیتهای برگزیده کانونها به جشنواره ملی رویش ارسال خواهد شد.
وی با اشاره به توجه ویژه به آموزش و توانمندسازی فعالان فرهنگی بیان کرد: دورههای آموزش گزارشنویسی، خبرنویسی، کار گروهی (تیمورک) و «بوم ایده» نیز بهصورت همزمان برای دانشجویان فعال برگزار خواهد شد.
سیفالهیمقدم در ادامه گفت: دکتر وفاییفرد، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به عنوان رئیس جشنوارههای رویش و حرکت، دکتر محمدی رئیس جشنواره حرکت، دکتر واعظزاده رئیس جشنواره رویش و بنده به عنوان دبیر اجرایی جشنواره رویش منصوب شدهایم. همچنین خانم محمودیزاده به عنوان دبیر اجرایی انجمنهای علمی، آقای توکلی دبیر اجرایی دانشجویی جشنواره حرکت و خانم اسماعیلی دبیر اجرایی دانشجویی جشنواره رویش معرفی شدهاند.
معرفی رشتهها و فعالیتها؛ فرصتی برای آشنایی بازدیدکنندگان
سعید توکلی، دبیر شورای هماهنگی انجمنهای علمی دانشگاه بیرجند نیز گفت: در این جشنواره، انجمنهای علمی پنج دانشکده شامل علوم، مهندسی، علوم رفتاری، ادبیات و کشاورزی و همچنین یک انجمن میانرشتهای مشارکت دارند.
وی افزود: این جشنواره فرصت مناسبی است برای معرفی رشتهها و دستاوردهای یکساله انجمنهای علمی به بازدیدکنندگان که میتوانند از نزدیک با ظرفیتها و فعالیتهای علمی دانشجویان آشنا شوند.
توکلی در پایان گفت: هدف ما معرفی جذابیتهای رشتهها، نمایش خلاقیتها و آشنایی مخاطبان با کارکردهای واقعی انجمنهای علمی است و امیدواریم این فرصت منجر به گسترش مشارکت دانشجویی و تعامل علمی بیشتر در دانشگاه شود.
انتهای پیام
نظرات