سیدمهدی قویدل امروز ۳۱ اردیبهشت در این همایش طلایهداران پیشگیری در رفسنجان در سخنانی مهم، چشمانداز و برنامههای راهبردی استان در حوزه پیشگیری از جرم را تشریح کرد.
وی اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش، برجستهسازی و تقدیر از همراهی بزرگوارانی است که در سطح استان و شهرستان در امر پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی، همراهی بسیار خوبی با نهادهای قضائی داشتهاند.
قویدل افزود: خیران در ابعاد مختلف اعم از مالی، علمی، فرهنگی و اجتماعی؛ ظرفیت عظیمی برای مشارکت در این حوزهها هستند، ضرورت امروز ما، تشکیل یک شبکه منسجم از این ظرفیتها و هدایت آنها به سمت اهداف مشخص و عملیاتی است.
برنامه راهبردی برای استفاده منسجم از ظرفیت خیران
معاون دادگستری استان کرمان ادامه داد: برنامهای راهبردی در دستور کار قرار گرفته که پیشنهاد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به رئیس قوه بوده و تصویب شده و کرمان بهعنوان یکی از استانهای پیشرو در این زمینه، مأموریت اجرای این طرح را پذیرفته است.
وی اضافه کرد: این برنامه شامل تدوین نقشه راهی است که با تعیین ضرورتهای جامعه، بتوان از ظرفیت خیران به نحو شایسته استفاده کرد و اقدامات آنها را در راستای پیشگیری از جرائم و کاهش آسیبهای اجتماعی سامان داد.
قویدل با اشاره به اهمیت شناخت نیازهای واقعی جامعه گفت: در یکی از بخشهای شهر کرمان، ۳۰ سال پیش یک خیر، چهار حلقه چاه تلمبه و حدود ۷۰ هکتار باغ پسته را وقف کردند تا یک بیمارستان احداث شود و مردم زمین را اهدا کردند، اما به دلیل عدم هماهنگی با دستگاههای متولی و عدم تطبیق با شاخصهای وزارت بهداشت، ساختمان سالها رها شده باقی ماند.
وی ادامه داد: با مداخله دستگاه قضائی و همکاری دستگاههای دیگر، این مکان بعد از ۳۰ سال در اختیار بهزیستی قرار گرفت و به عنوان مرکز نگهداری از سالمندان بهرهبرداری شد و این موضوع نشان میدهد که چقدر ضرورت دارد نیازهای واقعی جامعه را بشناسیم و اقدامات خود را با آن تطبیق دهیم.
معاون دادگستری استان کرمان در ادامه تصریح کرد: در راستای اجرای این برنامه راهبردی، شبکهسازی از خیران و مجموعههای مردمی در دستور کار قرار دارد. همچنین بانک اطلاعاتی از ظرفیتهای موجود در استان را راهاندازی خواهیم کرد.
وی افزود: این شبکه و بانک اطلاعاتی به هدایت اقدامات خیرخواهانه در راستای پیشگیری از جرائم، کاهش آسیبهای اجتماعی و تقویت زیرساختهای آموزشی، درمانی و اشتغالی کمک خواهد کرد.
او در ادامه گفت: برنامههای ما حول محور گروههایی شکل میگیرد که بیشترین آسیبپذیری را دارند این گروهها شامل کودکان بازمانده از تحصیل، کودکان بدسرپرست و بیسرپرست، زندانیان آزادشده، محکومان نیازمند مراقبت بعد از آزادی، معتادان بهبودیافته و دیگر افراد در معرض آسیب هستند.
قویدل تأکید کرد: با تبیین این راهبرد و مشخص کردن نقشه راه، و همراهی خیران و مجموعههای مردمی، امیدواریم شاهد کاهش چشمگیر آسیبهای اجتماعی و ارتقاء سلامت عمومی جامعه باشیم.
انتهای پیام
نظرات