به گزارش ایسنا، «مانون اوبری» نماینده پارلمان اروپا به الجزیره گفت: اسرائیل در جنگش علیه غزه از گرسنگی به عنوان سلاح استفاده میکند.
وی گفت: اتحادیه اروپا بازنگری در توافق شراکت با اسرائیل را به تأخیر انداخت. وقتی مردم در غزه هر روز در معرض قتل هستند نباید وقتی را از دست بدهیم.
پیش از این رسانهها اعلام کردند هلند حمایت کافی برای پیشنهاد خود مبنی بر بازنگری در توافق اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی را به دست آورد؛ اقدامی کمسابقه که میتواند روابط اقتصادی و سیاسی تلآویو با بروکسل را دچار چالش کند.
از این پیشهاد ۱۷ کشور اتحادیه اروپا حمایت کرده و ۹ کشور عضو اتحادیه با آن مخالفت کردهاند. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت: اتحادیه اروپا توافق همکاری خود با اسرائیل را مورد بازنگری قرار خواهد داد.
در صورت پیشرفت این پیشنهاد هلند، نتایج این بازنگری به شورای اتحادیه اروپا که متشکل از نمایندگان ۲۷ کشور عضو است، ارائه خواهد شد. برای تعلیق کامل توافق، اجماع کامل لازم است، اما برای تعلیق بخشی از آن، از جمله بخش مربوط به تجارت آزاد، فقط رأی موافق ۱۴ کشور کافی خواهد بود.
پیشتر رسانهها گزارش داده بودند که دولت هلند قصد دارد تلاشهایی را برای جلب حمایت سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا جهت افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی آغاز کند و خواستار بازنگری در روابط اتحادیه اروپا با این رژیم شود؛ اقدامی که در پی گسترش انتقاد کشورهای غربی از عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه مطرح میشود.
هرچند این پیشنهاد هلند با استقبال گسترده گروههای حقوق بشری مواجه شده، اما تحقق آن کار آسانی نیست؛ چراکه آلمان با این بازنگری مخالف است و اختلافنظرهای عمیقی درباره مسئله فلسطین در درون اتحادیه اروپا وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات