شهرام عسکری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: در گذشته در استان کهگیلو بویراحمد روش سیستم سنتی را داشتیم و گیاهان به صورت غرقابی آبیاری می شدند که پس از مدتی روش بارانی جایگزین آن شد و هم اکنون نیز روش بارانی کمتر استفاده می شود و درحال اجرای روش آبیاری میکرو هستیم.
وی با بیان اینکه روش آبیاری میکرو یا قطره ای بیشتر در شهرستانهای گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است، اظهارکرد: بر اساس الگوی کشت طراحی شده در استان، کشت محصولات براساس میزان مصرف آب در نظر گرفته شده و محصولات کم آب بر در اولویت قرار دارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جان کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در زمینه کشت محصولات کشاورزی کم آب بر، تغییر روش های آبیاری در اولویت اصلی قرار داشت. برای مثال اگر قرار باشد کشت حبوبات جایگزین کشت برنج شود، باید حتما سیستم روش آبیاری را تغیر دهیم تا میزان بهره وری آب افزایش پیدا کند.
عسکری تصریح کرد: بنابراین اولویت اصلی ما اصلاح سیستم های آبیاری است تا بتوانیم بر اساس آن، الگوی کشت را طبق نیاز استان اجرا کنیم.
وی در مورد گیاهان کم آببری که در استان کهگیلویه و بویراحمد کشت میشوند، ادامه داد: هر گیاهی به آب نیاز دارد اما گیاهانی همچون زعفران، چغندر، گیاهان دارویی و حبوبات نسبت به سایر محصولات به آب کمتری نیاز دارند اما با توجه به اینکه هم اکنون در فصل تابستان قرار داریم و امکان کشت برخی از این گیاهان وجود ندارد، به جای کشت گیاهان آببری همچون برنج، حبوبات کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جار کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با توجه به بارش کمی که امسال داشتیم و خشکسالی را پیش رو خواهیم داشت، از مردم استان خواهش میکنیم از کشت محصولات آببری همچون برنج مخصوصا در مناطقی که از آب چاه استفاده می شود خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات