امیرتیمور موسویان امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد افزود: صادرات غیرنفتی یکی از ارکان اصلی توسعه کشور در برنامه هفتم پیشرفت است و برای سال ۱۴۰۴ رقم ۵۸ میلیارد دلار بهعنوان هدف ملی تعیین شده است.
وی اظهارکرد: سهم کهگیلویه و بویراحمد از این هدف، ۳۴ میلیون دلار پیشبینی شده و صادرات ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ استان از طریق گمرک به حدود ۲۷ میلیون دلار رسیده است. عمده اقلام صادراتی شامل محصولات آرایشی، بهداشتی، سیمان و فرآوردههای ساختمانی بوده که به کشورهای عراق، آلمان، امارات، کویت، ازبکستان و برخی کشورهای آفریقایی صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: به دلیل ناترازی انرژی در حوزه برق و گاز، ظرفیت صادراتی دو کارخانه سیمان یاسوج و مارگون کاهش یافت. همچنین صادرات محصولات پتروشیمی در سال گذشته به دلیل آماده نبودن زیرساختها محقق نشد.
موسویان با بیان اینکه در سال جاری امید میرود صادرات پتروشیمی عملیاتی شود، تصریح کرد: با فعال شدن شرکتهای مدیریت صادرات و زیرساختهایی مانند پایانه صادراتی ماهیان و توسعه سردخانهها، میتوان ظرفیت استان در صادرات محصولات شیلات، کشاورزی و آبزیان را نیز افزایش داد.در حوزه ماهیان آبزی، استان دارای ۳۰۰ مزرعه با ظرفیت ۲۵ هزار تن تولید سالانه است که میتواند نقش مهمی در افزایش صادرات غیرنفتی ایفا کند. همچنین صادرات محصولات کشاورزی مانند فلفل دلمهای با شناسایی ظرفیت بستهبندی و گواهی مبدا نیز قابل ارتقاست.
وی با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف اراضی شرکتهای نمایشگاهی ادامه داد: این موضوع با هدف ایجاد زیرساختهای پایدار صادراتی پیگیری شده و میتواند به توسعه بازارهای هدف و تقویت توانمندی تولیدکنندگان کمک کند.
به گزارش ایسنا، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: انتظار میرود با همافزایی میان نهادهای دولتی و خصوصی، سهم استان از صادرات غیرنفتی کشور افزایش یابد و به تحقق هدف ۵۸ میلیارد دلاری کمک شود.
انتهای پیام
نظرات