محمدمهدی عبداللهی چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت در سومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور که در شیراز برگزار شد، با اشاره به پیشینه فعالیت سازندگان ذیصلاح در کشور، گفت: از سال ۱۳۸۲ که نخستین دستورالعمل بهکارگیری مجریان ذیصلاح از سوی وزارت وقت مسکن و شهرسازی ابلاغ شد، استان فارس همواره در این حوزه پیشگام بوده که برگزاری سومین اجلاس سراسری سازندگان ذیصلاح در شهر شیراز، گواه روشنی بر این پیشتازی است.
وی با تأکید بر نقش مؤثر و انکارناپذیر سازندگان ذیصلاح در ارتقای کیفیت ساختوساز، افزود: هرچند امروز اهمیت حضور این گروه تخصصی در صنعت ساختمان بر کسی پوشیده نیست، اما مسیری که فعالان این حوزه در دو دهه اخیر پیمودهاند، با فراز و نشیبهای بسیاری همراه بوده و نیازمند حمایت و توجه جدی معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و بهویژه دفتر توسعه مهندسی ساختمان است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی فارس ادامه داد: با توجه به اینکه اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان بهعنوان یکی از گفتمانهای اصلی کشور در دستور کار قرار دارد، تعامل مؤثر وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان، مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون عمران مجلس میتواند نقطه عطفی در تبیین جایگاه سازندگان ذیصلاح محسوب شود. در این مسیر، تشکلهای صنفی و حرفهای مانند انجمن سازندگان ذیصلاح نقش بسزایی در ایجاد ارتباط و همافزایی میان دستگاههای مرتبط خواهند داشت.
عبداللهی همچنین با اشاره به اهمیت حضور سازندگان ذیصلاح در ایمنسازی ساختمانها بیان کرد: با نگاهی گذرا به میزان خسارتهای جانی و مالی زلزلههای اخیر و مقایسه آن با زلزلههای فاجعهباری مانند رودبار، منجیل و بم در دهههای گذشته، میتوان دریافت که نقش سازندگان ذیصلاح در حفظ جان هموطنان و صیانت از سرمایههای ملی تا چه اندازه حیاتی است.
وی با بیان اینکه اکنون ۲۱ سال از تصویب آییننامه اجرایی ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان میگذرد، گفت: برگزاری این اجلاس فرصت مناسبی است تا ارزیابی و آسیبشناسی دقیقی از روند اجرای این آییننامه در سطح کشور انجام شود، امری که میتواند مقدمهای برای بازنگری و ویرایش مبحث دوم مقررات ملی ساختمان باشد که بیش از دو دهه از ابلاغ آن گذشته است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی فارس افزود: پرداختن به جزئیات و پیشبینی راهکارهای عملی و اثربخش، زمینهساز تبیین بهتر جایگاه سازندگان ذیصلاح و فراهمسازی شرایطی مطلوب برای فعالان این حوزه خواهد بود، فعالانی که بهعنوان یکی از ارکان پیشران صنعت ساختمان کشور، نقشآفرینی جدی و مؤثری دارند.
عبدالهی با اشاره به ظرفیت بالای استان فارس در این زمینه، گفت: تعیین صلاحیت و بهکارگیری بیش از ۸۷۰ سازنده حقیقی و حقوقی اعم از انبوهسازان و سازندگان حقوقی مسکن و ساختمان در این استان، بیانگر توانمندیهای ارزشمند مهندسی در فارس است. از این رو، انتظار میرود دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی از این ظرفیت در بهروزرسانی دستورالعملهای مرتبط بهخوبی بهرهبرداری کند.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی فارس از سازندگان ذیصلاح دعوت کرد تا همچون گذشته، در اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن مشارکتی فعال، پررنگ و مؤثر داشته باشند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی راه و شهرسازی فارس، وی ابراز امیداوری کرد که با اتکا به توان این قشر متخصص، بتوان ساختمانهایی ایمن، مقاوم، زیبا و آسایشمحور را برای مردم استان فارس بسازیم.
انتهای پیام
نظرات