• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۰:۳۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404030100007
  • خبرنگار : 50490

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل:

۱۰ هزار ایرانی در لیست انتظار پیوند عضو هستند

۱۰ هزار ایرانی در لیست انتظار پیوند عضو هستند

ایسنا/مازندران سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در ایران ۱۰ هزار نفر در لیست انتظار پیوند عضو هستند.

اباذر اکبرزاده پاشا شامگاه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت در جشن نفس که در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد، اظهار کرد: سالانه بین پنج تا هشت هزار مرگ مغزی در ایران رخ می‌دهد و روزانه هفت تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو می‌میرند؛ اگر موفق شویم این خانواده‌ها را ترغیب به اهدای عضو عزیزانشان کنیم نیازی به اهدای عضو موارد زنده نداریم.

به گفته سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل، هر ۱۰ دقیقه یک نفر به لیست انتظار دریافت عضو اضافه می‌شود و در ۷۰ دقیقه یک نفر در کشور با مرگ مغزی جان خود را از دست می‌دهد و در هر دو ساعت یک بیمار نیازمند پیوند، جان خود را از دست می‌دهد.

 وی با بیان اینکه در بابل از سال ۱۳۸۵ یک مرکز شناسایی مرگ مغزی ایجاد شد، تصریح کرد: ولی هنوز نمی‌توانیم اعضا را در این دانشگاه برداریم زیرا باید پیوند کبد داشته باشیم تا تیم برداشت اعضا را هم در این دانشگاه داشته باشیم و به عنوان یک مرکز در استان این خدمت را ارائه دهیم.

اکبرزاده پاشا ادامه داد: تاکنون ۱۱۶ نفر توسط همکاران ما شناسایی و اهدای عضو انجام شد که ۲۸ نفر زیر ۱۸ سال و ۸۸ نفر بالای ۱۸ سال بودند.

 سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ هفت نفر حداقل ۲۵ عضو را به ۲۵ بیمار اهدا کردند، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ در بابل حدود ۴۲ مورد مرگ مغزی داشتیم که تنها ۱۰ مورد رضایت دادند یعنی ۳۰ درصد عدم رضایت؛ در سال ۱۴۰۲ این عدم رضایت به ۲۵ درصد و در سال ۱۴۰۳ به ۴۲ درصد رسید که ضروریست تلاش بیشتری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ایران در اهدای عضو رتبه ۳۱ را در دنیا دارد، ادامه داد: در ایران ۱۰ هزار نفر در لیست انتظار پیوند هستند.

 سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این مراسم، گرامیداشت این سنت حسنه و فرهنگ سازی مناسب است، گفت: تا ۳۵ سال قبل اهدا عضو در کشور ممنوع بود و رسیدن به این نقطه‌ای که هستیم بسیار سخت بود.

وی افزود: در سال ۶۸ با تلاش دکتر فاضل با فتوی امام (ره) در کشور اهدا عضو انجام شد، در سال ۱۳۷۰ مقام معظم رهبری فتوا دادند و در سال ۱۳۷۲ این لایحه به مجلس رفت ولی رد شد؛ اما در سال ۱۳۷۳ اولین پیوند مغزی انجام شد و در سال ۱۳۷۹ این قانون در مجلس به تصویب رسید و پروتکل مرگ مغزی ابلاغ شد و در سال ۱۳۸۱ آیین نامه اجرایی دستورالعمل مربوط در وزارت بهداشت تصویب شد و سال ۱۳۸۲ به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

مدیرعامل انجمن اهدا عضوایرانیان شعبه مازندران نیز اظهار کرد: بدون دخالت در کار مدیریتی با دو دانشگاه مازندران انجمن کار خود را شروع کرد و تنها وظیفه ما ارتباط بین دانشگاه و خانواده‌هاست.

محمدمصطفی قربانی یادآور شد: از ۴۳۳ خانوار ثبت شده در سیستم ۱۱۵ خانوار در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بابل و ۳۱۸ خانوار در حوزه مازندران است یعنی بابل ۳۳ درصد جمعیت را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: ما همواره با دو بیمار مواجه هستیم بیماری که رفتنی است اما می‌تواند با هشت عضو خود هشت نفر را نجات دهد و بیماری که در انتظار عضو برای نجات است.

قربانی خاطرنشان کرد: طبق آمار در سال ۲۰ هزار نفر در اثر تصادف فوت می‌شوند که هشت هزار نفر دچار مرگ مغزی می‌شوند.

مدیرعامل انجمن اهدا عضو ایرانیان شعبه مازندران با بیان اینکه تصمیم گرفتن برای چنین کار مهمی برای خانواده‌ها بسیار سخت است، گفت: بعد از این ناراحتی عظیم، جان بخشیدن به دیگران خوشحال کننده است.

 سید مصطفی میرتبار فرماندار بابل نیز در این مراسم به اهمیت و ارزش میراث ناملموس در جامعه اشاره و اظهار کرد: فرهنگ نوع‌دوستی، همبستگی انسانی و اجتماعی از این دسته میراث‌ها است که باید توسط هدایتگران و مشعل‌داران آن به نسل‌های بعدی منتقل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha