• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404030100069
  • خبرنگار : 50161

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان:

افزایش سالمندی و کاهش موالید؛ چالش‌های پیش‌روی جمعیت زنجان

افزایش سالمندی و کاهش موالید؛ چالش‌های پیش‌روی جمعیت زنجان
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان معاون توسعه، مدیریت منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به افزایش جمعیت سالمند و کاهش موالید، این روند را چالشی جدی برای آینده استان معرفی کرد.

داریوش مهدوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شعار هفته ملی جمعیت با عنوان «وفاق ملی برای ایران جوان»، گفت: پویایی و نشاط جامعه در گرو توسعه پایدار است و این توسعه نیازمند سه سرمایه اصلی شامل: سرمایه فیزیکی و مالی، سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی است.

وی افزود: سرمایه انسانی به معنای نیروی کار توانمند، پویا و جوان است که می‌تواند از سرمایه مالی و فیزیکی بهره گرفته و نیازهای جامعه را برطرف کند. همچنین، سرمایه اجتماعی به روابط و اعتماد متقابل بین افراد جامعه اشاره دارد. هرچه این روابط صمیمی‌تر و اعتماد بیشتر باشد، سرمایه اجتماعی نیز بالاتر خواهد بود.

معاون توسعه، مدیریت منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه نیروی کار جوان موتور محرکه اقتصاد است، بر ضرورت حفظ توازن بین نیروی کار جوان و گروه‌های وابسته (کودکان و سالمندان) تأکید کرد و گفت: تناسب بین نیروی کار جوان و نیروهای مصرف‌کننده و بهره‌بردار، از ضروریات پویایی و سلامت جامعه است و عدم تحقق آن، چالش‌های جدی برای آینده جامعه ایجاد خواهد کرد.

مهدوی به تغییرات ساختاری جمعیت استان اشاره و تصریح کرد: جمعیت روستایی استان از بیش از ۶۰ درصد در گذشته به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته و جمعیت شهری به ۷۰ درصد رسیده است. این تغییر نشان‌دهنده کاهش نیروی مولد و افزایش جمعیت مصرف‌کننده است که نیازمند توجه ویژه است.

او همچنین به کاهش رشد جمعیت در کشور و استان اشاره کرد و گفت: رشد جمعیت کشور از حدود ۴ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۱.۶۶ درصد در حال حاضر کاهش یافته و این رقم در استان زنجان به ۱.۷۵ درصد رسیده است. این روند کاهشی، زنگ خطری جدی برای آینده کشور محسوب می‌شود.

معاون توسعه دانشگاه با بیان اینکه جمعیت سالمند استان در ده سال گذشته از ۷.۸ درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: این در حالی است که انتظار می‌رفت با پیشرفت تکنولوژی و ارتقای آگاهی عمومی، وابستگی سالمندان کاهش یابد، اما در عمل شاهد افزایش آن هستیم.

وی در ادامه به آمار موالید استان اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۵، تعداد موالید استان بیست و دو هزار و پانصد نفر بود، اما در سال ۱۴۰۳ این رقم به چهارده هزار و دویست نفر کاهش یافته است. کاهش موالید و افزایش جمعیت سالمند، زنگ خطری جدی است که همه دستگاه‌های اجرایی و سیاست‌گذاران باید برای رفع موانع فرزندآوری و تقویت جوانی جمعیت، اقدامات لازم را به عمل آورند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha