مسعود نصرتی پنجشنبه اول خرداد در سفر به مازندران در جلسه مشترک شهرداران و مدیران فنی استان در استانداری، با اشاره به این مطلب که ۱۴شاخص مورد اشاره برای خروج از فضای روزمرگی ابلاغ شد، اظهار کرد: نبود ریل حرکت در کشور محسوس است و نمیتوان از آن فرار کرد.
وی افزود: تا ریلگذاری و ایجاد انگیزه مناسب نباشد مجبوریم روشها و مسیرها را موضوع محور تعریف کنیم که تا پایان سال کارنامه قابل عرضهای داشته باشیم.
نصرتی با بیان اینکه دو شاخص مربوط به مدیریت پسماندها است که در استانهای شمالی مسالهای جدی است، تصریح کرد: سال گذشته ناترازی سوخت در کشور داشتیم و در حوزه صنعت و مسکونی دچار بحران بودیم.
وی ادامه داد: «RDF»(سوخت مشتق شده از پسماند (RDF) یک نوع سوخت جایگزین است که از پسماندهای جامد شهری تولید میشود) زباله در دیگر کشورها استفاده میشد و قابلیت تولید گاز از زباله را دارد.
معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به این نکته که در سال گذشته در زمستان صنایع کوچک و متوسط تهران ۹۳۰ هزار مترمکعب گاز برای تولید نیاز داشت، یادآور شد: عدد چهار میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب بزرگ است و حواسمان باشد درباره چه ابعادی حرف میزنیم.
وی به موضوع کاهش تصادفات جادهای اشاره کرد و افزود: سال قبل ۲۵ درصد کشتههای درونشهری داشتیم، برنامهریزی اصلاح نقاط حادثهخیز و پرداخت هزینه توسط ما انجام شد تا بتوانیم عدد را کوچکتر کنیم.
نصرتی با اشاره به اینکه مازندران یکی از استانهایی است که استعداد جذب سرمایهگذار و گردشگر را دارد، بیان کرد: در بودجه سال جاری ۱۷۰ همت مصوبه قابلتحقق داریم، این عدد برای شهرداریها و دهیاریها عدد بزرگی است، ۴۰۰ همت بودجه عمرانی کل دولت است اما منابع داخلی شهرداریها باید محقق میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید کمک کنیم کارها پیشرفت کند، درباره پروژههای نیمهتمام، اظهار کرد: ۷۳ هزار پروژه نیمهتمام در کشور داریم، باید دید آن تعداد که در مازندران قرار دارد میزان منابع ملی با استانی بودن و وزارتخانه آنها مشخص شود.
معاون عمرانی وزیر کشور اضافه کرد: برای پروژههای نیمهتمامهای متوقف شده، پرداخت ریالی با بودجه بالا انجام میدهیم و پروژه جدید تعریف نخواهیم کرد.
وی با تاکید براینکه شرایط باید به گونهای طراحی شود که پروژه جدید تعریف نشود، تصریح کرد: پروژهها دستهبندی شود، آنها که قابلیت اتمام دارند در اولویت قرار گیرند و پروژههای قابل واگذاری به بخش خصوصی سپرده شود.
نصرتی با بیان این مطلب که شعار امسال سرمایهگذاری برای تولید است و ۲۰ شاخص برای مازندران در نظر گرفتهایم، گفت: آییننامهای برای جذب سرمایهگذار شهری و روستایی گذاشتهایم که شهرداران میتوانند برای اصلاح آن نظرات خود را ارائه دهند.
وی از انعقاد تفاهمنامه با بانک شهر خبرداد و افزود: همه شهرداریها در این بانک حساب دارند، رسوب پول در این بانک به وجود میآید که توافق کردهایم ۲۵ درصد آن با سود ۸ درصد ارائه شود و شهرداریها میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون عمرانی وزیر کشور به حوزه مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: کارنامه خوبی در مدیریت پسماند؛ بهویژه در استانهای شمالی نداریم، متحد عمل کنیم تا نقاط تعیینشده برای لندفیل درست و اصولی انتخاب شود و در این خصوص شرکت مشاور آمده و بدون نگاه بومی محل لندفیل را انتخاب کردهاست.
وی افزود: به دنبال بهرهگیری از تجربههای موفق استانها به نام خودشان برای دیگر استانها هستیم.
نصرتی با اشاره به اینکه جمعآوری بهترین تجربهها از برنامههای بینالمللی است، افزود: تا امروز ۲۷ هزار تجربه موفق جمعاوری شد که در ایران نیز وجود دارد و ما به دنبال جمعآوری بهترین تجربهها، انتقال آن به افراد و تشکیل دبیرخانه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه از کنار مسائل ریز به راحتی گذر نکنیم، گفت: برای ۲۰۰ مگاوات برق وزارت نیرو برنامه سفر گذاشت تا از کشور همسایه برق خریداری کند و موفق هم نشد، پس نتیجه میگیریم که عددهای ریزتر از آن هم اهمیت داشته و باید کارها را اصلاح کنیم.
نصرتی با اشاره به اینکه برای اجرای بهتر برنامهها باید نگاه نو داشته باشیم، بیان کرد: چنانچه انجام کاری ۳۰ سال تداوم داشت و موفق نبود باید بیاندیشیم که شاید اشتباه انجام میشد.
وی با اشاره به جلسه دیروز به موضوع ناترازی اشاره کرد و گفت: جاهایی که پایانکار ندارد انشعاب برق دریافت نمیکنند اما ۳ هزار مگاوات برق غیرمجاز مصرفی دارند.
معاون وزیر کشور یادآور شد: فضای اداری مازندران باتوجه به جاذبه ساختوساز؛ واقف و آگاه باشید که چون برق رایگان است نهتنها صرفهجویی انجام نمیشود؛ بلکه شنیده شده که برای رمز ارز نیز استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: مراجعان بسیاری برای دریافت نردبان آتشنشانی داریم، سازمان همیاریهای کمککننده است اما ساختمانها براساس مقررات ملی ساختمان باید خودپوششی داشته باشد.
نصرتی به حوزه سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: در بحث زبالهسوز ساری سازمان برنامه و بودجه خواستار بررسی عملکرد مسئولان در روند پیشرفت زبالهسوز شد.
وی افزود: منابع برای شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر و روستاها داشتیم و باتوجه به این که زبالهسوز ساری مورد استفاده روستاهای اطراف هم بود، منابع مالی هدفمند اختصاص پیدا کرد.
انتهای پیام
نظرات