به گزارش ایسنا، ایو گیدی، مدیر دفتر نهادهای اروپایی در سازمان عفو بینالملل اعلام کرد: ما از تصمیم اتحادیه اروپا برای بررسی پایبندی (رژیم) اسرائیل به تعهدات حقوق بینالملل استقبال میکنیم.
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، وی در ادامه این اقدام اتحادیه اروپا را «گامی اولیه اما فاجعهبار و دیرهنگام» توصیف کرد.
این مسؤول سازمان عفو بینالملل همچنین تأکید کرد: «درد و رنج انسانی ملت فلسطین طی ۱۹ ماه گذشته غیرقابل توصیف بوده و اسرائیل همچنان در حال ارتکاب جنایت نسلکشی در نوار غزه است؛ آن هم در حالی که کاملاً مصون از مجازات است.»
گیدی تصریح کرد، تعلل اتحادیه اروپا و حتی حمایت برخی از کشورهای عضو از رژیم اشغالگر، باعث شده مقامات رژیم صهیونیستی بهصراحت و گستاخانه از اهداف نسلکشی خود صحبت کنند.»
وی ضمن هشدار نسبت به اتلاف وقت که به قیمت جان انسانها تمام میشود، خواستار اتخاذ اقداماتی فوری در این زمینه شد.
گیدی گفت: «اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن بایستی تجارت و سرمایهگذاریهایی را که به ارتکاب نسلکشی و سایر نقضهای فاحش حقوق بینالملل کمک میکنند، در اسرع وقت متوقف کنند.»
وی در پایان تأکید کرد که ضروری است اتحادیه اروپا هرگونه تجارت با شهرکهای صهیونیستنشین را به حالت تعلیق درآورد و کشورهایی که به رژیم صهیونیستی تسلیحات صادر میکنند، فوراً این انتقال سلاحها را متوقف سازند.
رهبران انگلیس، کانادا و فرانسه روز دوشنبه تهدید کردند در صورت متوقف نشدن حمله نظامی جدید صهیونیستها در غزه و ادامه محدودیت کمکهای بشردوستانه، رژیم صهیونیستی را تحریم خواهند کرد و بدین ترتیب فشارها بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزایش یافت.
ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه آغاز عملیات جدیدی را اعلام کرد و نتانیاهو نیز روز دوشنبه گفت این رژیم قصد دارد کنترل کامل نوار غزه را در دست بگیرد. کارشناسان بینالمللی پیش از این نسبت به خطر قریبالوقوع قحطی هشدار داده بودند.
در بیانیهای مشترک که توسط دولت انگلیس منتشر شد، آمده است، ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای بشردوستانه ضروری به مردم غیرنظامی، غیرقابل قبول است و ممکن است ناقض قوانین بینالمللی بشردوستانه باشد.
این کشورهای اروپایی همچنین تاکید کردند: «ما با هرگونه تلاش برای گسترش شهرکسازی در کرانه باختری مخالفیم و در صورت لزوم از اقداماتی همچون تحریمهای هدفمند دریغ نخواهیم کرد.»
رژیم صهیونیستی از ابتدای ماه مارس ورود کمکهای پزشکی، غذایی و سوخت به غزه را مسدود کرده تا با فشار به حماس، این گروه فلسطینی را وادار به آزادی زندانیانی کند که در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به شهرکهای صهیونیستنشین با خود به غزه برد.
جنگ زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی، غزه را ویران کرده، تقریباً همه ساکنان آن را آواره ساخته و بنا بر اعلام مقامات بهداشتی غزه، جان بیش از ۵۳ هزار نفر را گرفته که بسیاری از آنان غیرنظامی بودهاند.
انتهای پیام
نظرات