• پنجشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404030100361
  • خبرنگار : 50592

مدیر دفتر بازار برق شرکت برق منطقه‌ای یزد اعلام کرد

نصب ۱۳۰۰ کنتور هوشمند در شبکه انتقال و فوق توزیع برق یزد

نصب ۱۳۰۰ کنتور هوشمند در شبکه انتقال و فوق توزیع برق یزد

ایسنا/یزد مدیر دفتر بازار برق شرکت برق منطقه‌ای یزد و مجری طرح هوشمندسازی، از اجرای طرح هوشمندسازی و بهره‌گیری از کنتورهای هوشمند در شبکه انتقال و فوق توزیع استان، با هدف مدیریت مصرف برق خبر داد.

محمد یعقوبی‌طهرانی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این‌که وظایف سنجش و پایش انرژی اکتیو و راکتیو در این شبکه از طریق نصب، تست و پلمب کنتورهای هوشمند مورد تأیید شرکت مدیریت شبکه برق ایران انجام می‌شود، گفت: همزمان برقراری ارتباط و راه‌اندازی قرائت از راه دور این کنتورها از طریق بستر فیبر نوری یا سیم‌کارت‌های مخابراتی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به این که با اجرای این طرح، سیستمی برای ذخیره‌سازی داده‌ها و پارامترهای اندازه‌گیری‌شده انرژی برق در بازه‌های مختلف ایجاد شده است که اطلاعات موردنیاز بخش‌های گوناگون را برای استفاده‌های مدیریتی فراهم می‌کند، گفت: سامانه‌هایی نظیر «مدام»، «سپاک»، «رادار» و «افق» از جمله ابزارهایی هستند که امکان رصد وضعیت گردش انرژی شبکه و مدیریت در شرایط ناترازی برق را فراهم کرده‌اند و کارایی بالایی دارند.

مجری طرح هوشمندسازی شرکت برق منطقه‌ای یزد با اشاره به نصب و راه‌اندازی ‌هزار و ۳۰۰ دستگاه کنتور هوشمند برای مشترکان صنعتی بزرگ، نیروگاه‌های تولید برق، ایستگاه‌های شبکه انتقال و فوق توزیع استان، خاطرنشان کرد: سال گذشته برنامه‌ریزی‌هایی برای تحقق اهداف مختلف این طرح انجام شد که خوشبختانه محقق شد.

وی با اشاره به این که یکی از الزامات این طرح، تجهیز تمامی مبادی مصرف داخلی برق ایستگاه‌های انتقال و فوق توزیع به کنتورهای هوشمند بود تا امکان پایش دقیق مصرف داخلی خود ایستگاه‌ها نیز فراهم شود، تصریح کرد: تاکنون ۶۰ ایستگاه به این کنتورها تجهیز شده‌اند و استان یزد در این زمینه از استان‌های پیشرو کشور محسوب می‌شود.

این مسئول اضافه کرد: با اجرای این بخش از طرح، اشراف کاملی بر مصرف داخلی شبکه برق حاصل شده است و در حال حاضر برنامه‌هایی برای مدیریت و کاهش مصرف داخلی پست‌ها در دست اجراست.

یعقوبی‌طهرانی همچنین از نصب ۷۰ دستگاه کنتور هوشمند بر روی فیدرهای خازنی ایستگاه‌های فوق توزیع استان خبر داد و افزود: این اقدام با هدف تجهیز صددرصدی مبادی لازم برای مانیتورینگ و رصد انرژی راکتیو بانک‌های خازنی انجام شده است.

مجری طرح هوشمندسازی شرکت برق منطقه‌ای یزد خاطرنشان کرد: پایش دقیق انرژی راکتیو در بهبود کنترل ولتاژ شبکه و بهره‌برداری بهینه از تجهیزات انتقال برق نقش مؤثری دارد.

وی همچنین از نصب رله‌های هوشمند مرتبط با برخی صنایع در قالب طرح ALC به‌منظور مدیریت مصرف بار این واحدها خبر داد و گفت: این اقدام نیز به‌عنوان بخشی از اهداف کلان طرح هوشمندسازی انجام شده است.

یعقوبی‌طهرانی در ادامه به رصد مستمر بار تجهیزات کلیدی شبکه از جمله خطوط و ترانس‌ها با استفاده از سامانه‌های هوشمند اشاره کرد و گفت: این امکان، مدیریت بهینه و افزایش بهره‌وری در شبکه انتقال را به دنبال داشته است.

وی با اشاره به این که در سال جاری و با هدف تأمین برق پایدار، کاهش ناترازی تولید و اجرای دستورات کشوری حوزه برق، گاهی نیاز به اتخاذ تصمیمات سخت‌گیرانه وجود دارد که برای عبور از شرایط فعلی ضروری است، بیان کرد: امیدواریم مردم فهیم ما را در این مسیر همراهی کرده و عذر ما را بپذیرند.

یعقوبی در پایان گفت: برای ایران عزیز، آرزوی سرافرازی دارم و یقین دارم که اگر با امید، تفکر، تعهد و غیرت برای این کشور مظلوم کار کنیم، به موفقیت خواهیم رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha