• جمعه / ۲ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404030200478
  • خبرنگار : 50549

اینوکس- فاینکس؛ دروازه‌ای نو به سوی سرمایه‌گذاری و توسعه معادن

اینوکس- فاینکس؛ دروازه‌ای نو به سوی سرمایه‌گذاری و توسعه معادن

ایسنا/خراسان رضوی عضو موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی دوغارون با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه فرآوری معادن در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد گفت: اینوکس فاینکس؛ دروازه‌ای نو به سوی سرمایه‌گذاری و توسعه معادن است.

حسن نوری زاده، در حاشیه نمایشگاه «مشهد اینوکس- فاینکس» در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: این نمایشگاه، فرصتی است که همه فعالین اقتصادی را کنار هم قرار می‌دهد. از مجموعه نمایشگاه‌ها با محوریت نوع فعالیت بین ایران و افغانستان بازدید داشتم. با توجه به ظرفیت بسیار خوب و بکر افغانستان (با فاصله ۳۰-۴۰ کیلومتری از مرز ایران) و دیدگاه استاندار در خصوص ایجاد منطقه مشترک اقتصادی بین ایران و افغانستان، ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه فرآوری معادن در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که در منطقه آزاد هم می‌تواند فعالیت داشته باشد.

عضو موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی دوغارون ادامه داد: با توجه به اینکه صنایع بخش خصوصی در خراسان بیشتر صنایع کوچک هستند، عملاً امکان استفاده از بازار سرمایه وجود نداشت امیدواریم که در این نمایشگاه این فرصت ایجاد شود و تجار، سرمایه‌گذاران و معدن‌داران از این ظرفیت استفاده کنند.

وی بیان کرد: نکته مهم این است که نمایشگاه‌ها به صورت اجرایی منجر به اتفاق خاصی نمی‌شوند و کمتر نمایشگاهی منجر به عقد قرارداد می‌شود. اما حضور مدیران ارشد و کارشناسان خبره حوزه تأمین منابع و از طرفی  سرمایه‌گذاران یا صاحبان معادن در این نمایشگاه فرصت خوبی به وجود آمده به شرط اینکه این نشست‌ها و تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های B2B یا گروهی استمرار داشته باشند.

منطقه آزاد دوغارون؛ بستری برای جهش صادرات و توسعه همکاری‌های اقتصادی با افغانستان

نوری زاده در ادامه به پروژه‌های سرمایه‌گذاری منطقه دوغارون اشاره کرد و افزود: با توجه به ابلاغ دو قانون منطقه آزاد توسط دولت و انتصاب اعضای هیئت مدیره، طی این سه ماه، جمع‌بندی‌های گوناگونی در حوزه پروژه‌های سرمایه‌گذاری (شامل جذب سرمایه‌گذار خارجی و داخلی) بر اساس درخواست و وزن مورد نیاز کشور مقابل و خودمان انجام داده‌ایم. از این رو، سیزده محور اصلی برنامه را آماده‌سازی کرده‌ایم که در هفته آتی با حضور مدیرکل گمرک ایران، موضوع تجمیع منطقه آزاد ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: جهت اجرایی شدن پروژه‌های اقتصادی‌مان که بسیار حائز اهمیت است، با توجه به اینکه میزان تجارت ما با افغانستان در سال گذشته به ۲.۱ میلیارد دلار افزایش یافت، فرصت بسیار خوبی وجود دارد. دوغارون در واقع یک پهنه سرزمینی بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان است و این فرصت بسیار خوبی است برای استفاده از ظرفیت‌ها و آفرهایی که منطقه آزاد برای تجار و سرمایه‌گذاران خارجی دارد.

عضو موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی دوغارون گفت: در حوزه سرزمینی، به دلیل قوانین سخت‌گیرانه، نمی‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، اما در مناطق آزاد خوشبختانه این محدودیت برداشته شده است؛ از این رو، ایجاد شهرک سوخت، شهرک سلامت و شهرک نمایشگاهی خودرو در حوزه دوغارون و نیز نمایشگاه اصلی و مرکز تجاری به مساحت برآوردی حدود ۲۵ هزار متر مربع به صورت دائم در دوغارون برنامه‌ریزی شده است.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه هم ظرفیت ارائه توانمندی‌های داخلی جمهوری اسلامی ایران به مردم، تجار و سرمایه‌گذاران افغانستان را به صورت دائم دارا است و هم مرکزی برای ارائه توانمندی‌های معدنی خاص افغانستان در این منطقه خواهد بود. این‌ها فرصت‌های بسیار خوبی هستند که  می‌خواهیم در حوزه دوغارون اجرایی کنیم.

نوری زاده اظهار کرد: با توجه به نشست‌ها، برنامه‌ها و آینده بسیار خوبی که در حوزه دوغارون با اعضای هیئت مدیره، مدیرعامل و سایر دستگاه‌ها پیاده‌سازی کرده‌ایم، امیدواریم ظرف دو ماه آینده اخبار بسیار خوبی در حوزه اقتصادی این نقطه از خراسان که برای اولین بار منطقه آزاد در شرق کشور در آن شکل می‌گیرد منتشر شود و گام مثبتی برای اقتصاد ما برداشته شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha