دکتر مونا دوستیزاده در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چالشهای پیشروی درمان اسکیزوفرنی، اظهار: متأسفانه بسیاری از خانوادهها به دلیل ترس از قضاوت دیگران، بیماری را پنهان و یا آن را انکار میکنند، این موضوع نه تنها به خود بیمار آسیب میزند، بلکه فرآیند درمان را به تعویق میاندازد.
وی افزود: اسکیزوفرنی یک اختلال جدی روانی است که میتواند موجب اختلال در درک واقعیت شود، بیمار ممکن است صداهایی بشنود که وجود خارجی ندارند یا دچار باورهای نادرست شود، مانند احساس تحت تعقیب بودن یا کنترل شدن توسط نیروهای بیرونی.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به نقش درمان چندبعدی در کنترل این بیماری، توضیح داد: داروهای ضد روانپریشی معمولاً علائم حاد را کنترل میکنند، اما رواندرمانی، آموزش مهارتهای اجتماعی و حمایت خانواده نقش مهمی در بازگشت فرد به زندگی عادی دارند. درمان باید پیوسته و تحت نظر پزشک ادامه یابد.
دکتر دوستیزاده تأکید کرد: متأسفانه بسیاری از خانوادهها به دلیل ترس از قضاوت دیگران، بیماری را پنهان میکنند یا آن را انکار میکنند، این موضوع نه تنها به خود بیمار آسیب میزند، بلکه فرآیند درمان را به تعویق میاندازد.
وی افزود: یکی از مهمترین اقدامات برای کمک به بیماران اسکیزوفرنی، تغییر نگرش جامعه از طریق آموزش عمومی است، رسانهها، مدارس و مراکز درمانی باید در راستای کاهش انگ اجتماعی و افزایش آگاهی عمل کنند، بیماران روانپزشکی نیاز به مراقبت دارند، نه قضاوت.
انتهای پیام
نظرات