• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404030301026
  • خبرنگار : 50294

رئیس پلیس فتای استان:

کلاهبرداری مالی در صدر جرایم سایبری در کردستان قرار دارد

کلاهبرداری مالی در صدر جرایم سایبری در کردستان قرار دارد

ایسنا/کردستان رئیس پلیس فتای کردستان گفت: در دو ماهه سال جاری شاهد ۱۸ درصد افزایش جرایم سایبری نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم و جرایم مالی با ۷۳ درصد، متأسفانه بیشترین آمار جرایم سایبری استان کردستان را به خود اختصاص داده است.

سرهنگ فیض الله منصوری منصوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته، علی‌رغم تلاش‌های پیشگیرانه زیادی که در سطح استان انجام شد، متأسفانه شاهد افزایش ۲۳ درصدی جرایم سایبری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم.

وی افزود: از کل جرایم اتفاق افتاده در استان کردستان از صددرصد جرایم ۷۱ درصد مربوط به جرایم مالی، ۱۴ درصد جرایم اخلاقی و ۱۵ درصد هم سایر جرایم سایبری بوده است؛ البته در همین راستا همکاران ما موفق شدند ۸۶ درصد از جرایمی که در سطح استان رخ داده است را کشف کنند.

رئیس پلیس فتا کردستان بیان کرد: مهم‌ترین مصداق جرایم سایبری در سطح استان، جرایم مالی است که این‌ها خود شامل کلاهبرداری‌های رایانه‌ای، برداشت‌های غیرمجاز، دسترسی‌های غیرمجاز به حساب اشخاص و عناوین مختلف است.

وی در خصوص برخورد با مجرمان سایبری ادامه داد: پس از تشکیل پرونده قضایی در پلیس فتا و بعد از شناسایی متهمین، تحویل مراجع قضایی و با توجه به نوع جرم، برخوردهای متناسب انجام می‌شود.

سرهنگ منصوری اضافه کرد: همچون فضای واقعی، در فضای اینترنتی هم ما گشت‌های شبانه‌روزی اینترنتی را داریم و همکاران ما در حال رصد و پایش فضای مجازی هستند و در این زمینه هم هرگونه تارنماهایی که حاوی محتوای مجرمانه باشند، قطعاً همکاران ما شناسایی می‌کنند و برخورد لازم انجام می‌شود.

وی افزود: بیشترین جرایمی که الان در حوزه جرایم مالی اتفاق می‌افتد، بحث کلاهبرداری از طریق آگهی‌های آگهی‌محور است و معمولاً کلاهبردارها کالا یا اقلامی را پایین‌تر از قیمت عرف بازار آگهی می‌کنند و متأسفانه همشهری‌های ما بدون توجه به هشدارهایی که در این خصوص داده می‌شود از این سایت‌ها خرید و حتی بیعانه پرداخت می‌کنند.

سرهنگ منصوری در ادامه با بیان اینکه همشهریان از طریق شبکه‌های اجتماعی به هیچ وجه خرید انجام ندهند، گفت: حتماً خریدهای اینترنتی‌ خود را از طریق سایت‌هایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند انجام دهید تا خدایی نکرده اگر اتفاقی افتاد، بتوانید آن را پیگیری کنید.

رئیس پلیس فتای کردستان درباره راه‌اندازی مرکز فوریت‌های سایبری در استان کردستان یادآور شد: قریب به یک سال و نیم است که مرکز فوریت‌های سایبری در پلیس فتا استان راه‌اندازی شده و همشهری‌های‌ ما می‌توانند با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ با مرکز ما تماس بگیرند و هرگونه مشاوره‌ای در حوزه فضای سایبر نیاز داشته باشند ما در این مرکز پاسخگوی سوالات و نیازهای آنان خواهیم بود.

سرهنگ منصوری اضافه کرد: در صورت پیش آمدن هرگونه مشکلی افراد می‌توانند از طریق آدرس FATA.IR هم به صورت برخط و هم به صورت آفلاین با ما تماس بگیرند و از همکاران ما کمک‌های لازم را دریافت کنند.

وی در پایان با بیان اینکه مهم‌ترین بحثی که متاسفانه به وفور شاهد آن هستیم، ارسال پیامک‌هایی است که حاوی لینک‌های آلوده است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله‌ای که در حال حاضر در سطح استان اتفاق می‌افتد، بحث شکایت‌هایی تحت عنوان شکایت علیه شما و موارد مرتبط با قوه قضاییه است، لذا از همشهریان عزیز خواهشمندیم به هرگونه پیامکی که از طریق شماره‌های شخصی، چه ناشناس چه آشنا، برای شما ارسال شد با این عنوان که شکایت علیه شما ثبت شده و یا با عناوین مختلف حوزه قوه قضاییه به هیچ عنوان روی آن لینک‌ها کلیک نکنید؛ به این دلیل که اگر کلیک بکنید افراد کلاهبردار به گوشی شما کاملاً دسترسی پیدا کرده، حسابتان را هک و در نتیجه حسابتان را خالی می‌کنند و همین پیامک هم برای مخاطبین شما ارسال می‌شود و همین روند دوباره اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha