سرهنگ فیض الله منصوری منصوری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته، علیرغم تلاشهای پیشگیرانه زیادی که در سطح استان انجام شد، متأسفانه شاهد افزایش ۲۳ درصدی جرایم سایبری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم.
وی افزود: از کل جرایم اتفاق افتاده در استان کردستان از صددرصد جرایم ۷۱ درصد مربوط به جرایم مالی، ۱۴ درصد جرایم اخلاقی و ۱۵ درصد هم سایر جرایم سایبری بوده است؛ البته در همین راستا همکاران ما موفق شدند ۸۶ درصد از جرایمی که در سطح استان رخ داده است را کشف کنند.
رئیس پلیس فتا کردستان بیان کرد: مهمترین مصداق جرایم سایبری در سطح استان، جرایم مالی است که اینها خود شامل کلاهبرداریهای رایانهای، برداشتهای غیرمجاز، دسترسیهای غیرمجاز به حساب اشخاص و عناوین مختلف است.
وی در خصوص برخورد با مجرمان سایبری ادامه داد: پس از تشکیل پرونده قضایی در پلیس فتا و بعد از شناسایی متهمین، تحویل مراجع قضایی و با توجه به نوع جرم، برخوردهای متناسب انجام میشود.
سرهنگ منصوری اضافه کرد: همچون فضای واقعی، در فضای اینترنتی هم ما گشتهای شبانهروزی اینترنتی را داریم و همکاران ما در حال رصد و پایش فضای مجازی هستند و در این زمینه هم هرگونه تارنماهایی که حاوی محتوای مجرمانه باشند، قطعاً همکاران ما شناسایی میکنند و برخورد لازم انجام میشود.
وی افزود: بیشترین جرایمی که الان در حوزه جرایم مالی اتفاق میافتد، بحث کلاهبرداری از طریق آگهیهای آگهیمحور است و معمولاً کلاهبردارها کالا یا اقلامی را پایینتر از قیمت عرف بازار آگهی میکنند و متأسفانه همشهریهای ما بدون توجه به هشدارهایی که در این خصوص داده میشود از این سایتها خرید و حتی بیعانه پرداخت میکنند.
سرهنگ منصوری در ادامه با بیان اینکه همشهریان از طریق شبکههای اجتماعی به هیچ وجه خرید انجام ندهند، گفت: حتماً خریدهای اینترنتی خود را از طریق سایتهایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند انجام دهید تا خدایی نکرده اگر اتفاقی افتاد، بتوانید آن را پیگیری کنید.
رئیس پلیس فتای کردستان درباره راهاندازی مرکز فوریتهای سایبری در استان کردستان یادآور شد: قریب به یک سال و نیم است که مرکز فوریتهای سایبری در پلیس فتا استان راهاندازی شده و همشهریهای ما میتوانند با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ با مرکز ما تماس بگیرند و هرگونه مشاورهای در حوزه فضای سایبر نیاز داشته باشند ما در این مرکز پاسخگوی سوالات و نیازهای آنان خواهیم بود.
سرهنگ منصوری اضافه کرد: در صورت پیش آمدن هرگونه مشکلی افراد میتوانند از طریق آدرس FATA.IR هم به صورت برخط و هم به صورت آفلاین با ما تماس بگیرند و از همکاران ما کمکهای لازم را دریافت کنند.
وی در پایان با بیان اینکه مهمترین بحثی که متاسفانه به وفور شاهد آن هستیم، ارسال پیامکهایی است که حاوی لینکهای آلوده است، خاطرنشان کرد: مهمترین مسئلهای که در حال حاضر در سطح استان اتفاق میافتد، بحث شکایتهایی تحت عنوان شکایت علیه شما و موارد مرتبط با قوه قضاییه است، لذا از همشهریان عزیز خواهشمندیم به هرگونه پیامکی که از طریق شمارههای شخصی، چه ناشناس چه آشنا، برای شما ارسال شد با این عنوان که شکایت علیه شما ثبت شده و یا با عناوین مختلف حوزه قوه قضاییه به هیچ عنوان روی آن لینکها کلیک نکنید؛ به این دلیل که اگر کلیک بکنید افراد کلاهبردار به گوشی شما کاملاً دسترسی پیدا کرده، حسابتان را هک و در نتیجه حسابتان را خالی میکنند و همین پیامک هم برای مخاطبین شما ارسال میشود و همین روند دوباره اتفاق خواهد افتاد.
انتهای پیام
نظرات