• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404030301088
  • خبرنگار : 90057

سفیر آمریکا در ترکیه، نماینده ویژه ترامپ در امور سوریه شد

سفیر آمریکا در ترکیه، نماینده ویژه ترامپ در امور سوریه شد

تام باراک، مدیر اجرایی یک شرکت سهامی خصوصی که سفیر آمریکا در ترکیه شده، روز جمعه در ایکس اعلام کرد که به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه منصوب شده است.

به گزارش ایسنا، باراک نوشت: «رئیس جمهور [دونالد] ترامپ دیدگاه روشن خود را در مورد خاورمیانه‌ای مرفه و سوریه‌ای باثبات که در صلح با خود و همسایگانش باشد، تشریح کرده است. من به عنوان نماینده رئیس جمهور ترامپ در ترکیه، مفتخرم که نقش نماینده ویژه ایالات متحده در امور سوریه را بر عهده می‌گیرم و از وزیر [امور خارجه] مارکو روبیو در تحقق دیدگاه رئیس جمهور حمایت می‌کنم.»

باراک در بیانیه خود گفت: «توقف تحریم‌ها علیه سوریه، یکپارچگی هدف اصلی ما - شکست پایدار داعش - را حفظ می‌کند و به مردم سوریه فرصتی برای آینده‌ای بهتر می‌دهد. به این ترتیب، ما، همراه با شرکای منطقه‌ای از جمله ترکیه و خلیج فارس، دولت سوریه را قادر می‌سازیم تا صلح، امنیت و امید به رفاه را بازگرداند.» 

به گزارش رویترز، باراک روز سه‌شنبه در جلسه‌ای بین مقامات آمریکایی و ترکیه‌ای در وزارت امور خارجه در واشنگتن شرکت کرد که در آن تحریم‌ها و تلاش‌های ضد تروریسم در صدر دستور کار قرار داشت. در همان روز، رئیس او اظهار داشت که اگر احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه بتواند نگرانی‌های امنیتی ناشی از جناح‌های مسلح غیر همسو با دولت او را فرو بنشاند، بازگشایی سفارت آمریکا در دمشق امکان‌پذیر است. 

روبیو به کمیته روابط خارجی سنا گفت: «ما در سوریه سفارت نداریم. این سفارت از ترکیه فعالیت می‌کند، اما باید به آنها کمک کنیم.» او گفت که کارکنان سفارت آمریکا در ترکیه به مقامات جدید سوریه در تعیین نوع کمکی که برای پیشبرد بازسازی کشور نیاز دارند، کمک خواهند کرد.» روبیو در مورد ادامه تعلیق عملیات سفارت گفت: «این کاملاً به دلیل نگرانی‌های امنیتی است.» 

تام باراک کیست؟ 

باراک ۷۸ ساله که اکنون برای به عهده گرفتن این مسئولیت انتخاب شده است، اصالتاً لبنانی است. پدربزرگ و مادربزرگ او بیش از ۱۰۰ سال پیش به ایالات متحده مهاجرت کردند. باراک علاوه بر معاملات با سازمان ترامپ که به اواخر دهه ۱۹۸۰ برمی‌گردد، روابط تجاری با برخی از ثروتمندترین‌ها در خلیج فارس نیز برقرار کرد و با سازمان سرمایه‌گذاری ابوظبی و سازمان سرمایه‌گذاری قطر برای توافق‌نامه‌ها مذاکره کرده است. در سال ۲۰۱۶، او ریاست کمیته مراسم تحلیف ریاست جمهوری ترامپ را بر عهده داشت و مدت‌ها به عنوان مشاور و معتمد رئیس جمهور خدمت کرده است. 

باراک، یک سرمایه‌گذار املاک، در سال ۲۰۲۱ دستگیر و به نقض قوانین لابی‌گری خارجی، ممانعت از اجرای عدالت و ارائه اظهارات دروغین متهم شد. یک کیفرخواست هفت ماده‌ای، باراک را به استفاده از دسترسی‌اش به ترامپ برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی امارات متحده عربی متهم کرد، همانطور که میدل ایست آی در سال ۲۰۱۸ فاش کرد. در این کیفرخواست آمده است که این مرد ۷۴ ساله در مصاحبه‌ای در ژوئن ۲۰۱۹ بارها ماموران فدرال را در مورد فعالیت‌هایش گمراه کرده است. 

باراک، که شرکت‌های املاک و سرمایه‌گذاری او تجارت گسترده‌ای در خاورمیانه دارند، پس از یک سال تحقیق در مورد معاملاتش با امارات متحده عربی دستگیر شد. در سال ۲۰۲۲، باراک در یک دادگاه فدرال از همه اتهامات تبرئه شد. هیئت منصفه در بروکلین، نیویورک، باراک را از اتهام اقدام به عنوان یک عامل خارجی ثبت نشده برای امارات، ارتکاب ممانعت از اجرای عدالت یا ارائه اظهارات دروغین تبرئه کرد. در طول محاکمه، باراک اتهامات را به شدت رد کرده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha