به گزارش ایسنا، عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، روز شنبه (سوم خرداد) در آیین افتتاح این پروژهها، از اهمیت توجه به موضوع حاشیهنشینی و سکونتگاههای غیررسمی یاد کرد و گفت: با اتکا به تصاویر هوایی ۳۰ سال قبل تاکنون، در حال بررسی سکونتگاههای غیررسمی کشور و نحوه شکلگیری آنها هستیم که این امر کمک بسزایی به ساماندهی این موضوع خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه حاشیهنشینی تنها مختص به کرمانشاه نیست و در برخی از نقاط دیگر کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام، لرستان و خراسان رضوی نیز مشکلات جدی داریم، یادآور شد: در مشهد ۱.۳ میلیون نفر در حاشیه شهر و سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند که بخش قابل توجهی از آنها مردم کشورهای دیگر هستند.
وی اظهار کرد: در نقطه مقابل در برخی از استانها مانند چهارمحال و بختیاری تنها بخشی از یک شهر درگیر حاشیهنشینی است و در استان یزد فقط دو لکه کوچک در خود شهر یزد داریم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهر گفت: باید جلوی گسترش حاشیهنشینی با همکاری سایر دستگاهها از جمله شهرداری، جهاد کشاورزی و ... گرفته شود، در غیر این صورت هزینهای که ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی در آینده برای ما خواهد داشت، چند برابر است.
وی معتقد است، سکونتگاههای غیررسمی هم بلحاظ کالبدی بستر حوادث و مشکلات هستند و اگر زلزلهای رخ دهد با مسائل جدی مواجه میشوند و هم اینکه شرایط بسیاری از مشکلات اجتماعی در فضاهای غیررسمی فراهمتر است.
گلپایگانی با بیان اینکه بستههای تشویقی برای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده در کشور تصویب شده و هر استان با توجه به شرایطی که دارد این بستههای تشویقی را بومی کرده، ابراز امیدواری کرد با اجرای این بستههای تشویقی شاهد رونق در ساخت و ساز بافت فرسوده باشیم.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، هر چقدر بهسازی بافت فرسوده پیش برود، علاوه بر مقاوم سازی و افزایش تابآوری محلات، به برطرف کردن نیاز مسکن در کشور نیز کمک خواهد شد.
وی اظهار کرد: در بافت فرسوده زیرساختهایی در اختیار داریم که استفاده از این امکانات هزینه کمتری برای تامین مسکن بر دوش دولت خواهد گذاشت.
گلپایگانی با بیان اینکه کرمانشاه از شهرها و استانهای با آمار حاشیهنشینی بالا است، گفت: در شهر کرمانشاه نزدیک به ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که رقم قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه شهر کرمانشاه پر از آثار و بناهای تاریخی و تکیههای بینظیر است و خانههایی با معماری خاص در کرمانشاه یافت میشود، خاطرنشان کرد: بخشی از این فضاها به عنوان بومگردیها اکنون مورد استفاده قرار میگیرد که تبلیغی برای فرهنگ و معماری کرمانشاه به شمار میرود.
معاون وزیر راه و شهرسازی از فیضآباد به عنوان یکی از نقاط مهم بافت شهری کرمانشاه یاد کرد و از پیگیری جدی برای بهسازی این منطقه خبر داد.
وجود ۲۰۰۰ هکتار بافت ناکارآمد در کرمانشاه
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به وجود حدود دو هزار هکتار بافت ناکارآمد در استان کرمانشاه و سکونت جمعیتی نزدیک به ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار نفر در این بافت، گفت: ساماندهی بافت ناکارآمد کار بسیار مهمی است و سه دستگاه راه و شهسازی، شهرداری و میراث فرهنگی و گردشگری در این خصوص یبشترین سهم را دارند.
وی خاطرنشان کرد: به جای آنکه محدوده شهر را افزایش دهیم، باید به سمت بهسازی بافت ناکارآمد برویم که بهترین و کمهزینهترین کار است، زیرا فراهم کردن زیرساختها در محدوده شهری نیازمند زمان و هزینه زیادی است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بخشی از بافت ناکارآمد در بهترین نقاط شهر کرمانشاه واقع شده و دسترسی مناسبی به بازار، خدمات، مکانهای آموشی و... دارد، تاکید کرد: باید مشوقهای لازم برای ساماندهی این بافت هم در سطح استانی و هم در سطح ملی در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: در داخل استان مشوقهای خوبی در زمینه ضریب پارکینگ، تجاری سازی، تراکم و ... در نظر گرفته شده و در کنار آن باید تسهیلات ارزان قیمتی نیز برای حمایت از مردم این مناطق در نظر گرفته شود.
به گفته استاندار کرمانشاه، راهاندازی ستاد بازآفرینی شهری نیز کمک بسزایی به بهسازی بافت ناکارآمد در کرمانشاه خواهد کرد.
اقدامات خوبی در بازآفرینی شهر کرمانشاه آغاز شده است
رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز نزدیک به ۱۱۴۲ میلیارد تومان پروژه در حوزه راههای استان شامل ۱۸ کیلومتر بزرگراه با اعتبار ۵۴۰ میلیارد تومان و تعدادی پروژه در حوزه رفع نقاط حادثهخیز، جاده برکت و … افتتاح شد.
وی ادامه داد: همچنین قریب ۱۲۰۰ واحد مسکونی در بخشهای مختلف بافت فرسوده، نهضت ملی مسکن و خودمالکی به بهرهبرداری می رسد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه همچنین از افتتاح چهار طرح بازآفرینی شهری با زیربنای ۵۵۰۰ مترمربع و اعتبار ۹۸ میلیارد تومان خبر داد و یکی از مهمترین پروژههای بازآفرینی شهری را سرای محله منطقه تاریخی فیضآباد اعلام کرد.
الماسی در ادامه از وسعت قابل توجه سکونتگاهها و بافتهای مسئلهدار در کرمانشاه یاد کرد و ادامه داد: تلاش کردیم بخشی از این آلام شهر کرمانشاه را در قالب طرحهای نهضت ملی مسکن در پیرامون شهر کرمانشاه ترمیم کنیم که اگرچه نتایج آن ملموس است، اما کفایت نمیکند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با بیان اینکه در محله تاریخی فیضآباد نیز اقدامات خوبی در حوزه بازآفرینی شهری آغاز شده که البته با محوریت خود مردم است، افزود: بنا داریم ستاد بازآفرینی شهر کرمانشاه را در این منطقه مستقر کنیم تا کارها بهتر پیش برود.
الماسی با بیان اینکه بسیاری از ساکنین بافتهای تاریخی از جمله در منطقه فیضآباد ماندهاند و این نقاط را ترک نکرده اند، بر لزوم حمایت ویژه از مردم برای تسریع در روند بازسازی از دو مسیر منابع استانی و کمکهای وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات