• شنبه / ۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404030301332
  • خبرنگار : 50184

رئیس گروه حفظ و احیاء میراث فرهنگی استان:

کرمانشاه ۷۰۰ محوطه پارینه سنگی دارد/ پایگاه پژوهشی پارینه سنگی زاگرس باید در کرمانشاه ایجاد شود

کرمانشاه ۷۰۰ محوطه پارینه سنگی دارد/
پایگاه پژوهشی پارینه سنگی زاگرس باید در کرمانشاه ایجاد شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس گروه حفظ و احیاء میراث فرهنگی استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه بیشترین تعداد محوطه‌های پارینه سنگی ایران را دارد، گفت: در این استان ۷۰۰ محوطه، غار و پناهگاه مربوط به دوره پارینه سنگی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، سیاوش شهبازی، امروز(سوم خرداد) در همایش یک روزه باستان شناسی به مناسبت هفته میراث فرهنگی در کرمانشاه، با اشاره به ظرفیت‌های کرمانشاه در حوزه میراث فرهنگی، اظهارکرد: این استان در همه حوزه‌های فرهنگی، تاریخی، صنایع دستی، مردم شناسی، گردشگری و آداب و رسوم تنوع بالایی دارد و به نوعی ایران کوچک است. 

وی افزود: از زمان حضور انسان ریخت‌ها در پهنه فلات ایران، نشانه‌هایی از آنها در کرمانشاه برجای مانده و این استان قدیمی‌ترین آثار از دوره پارینه سنگی قدیم به قدمت یک میلیون سال را در دل خود جای داده است. 

رئیس گروه حفظ و احیاء میراث فرهنگی استان تصریح کرد: در پهنه باستان شناسی کرمانشاه حدود ۷۰۰ غار و پناهگاه از دوره پارینه سنگی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به غار دواشکفت، گلیم گوش، کناخرس، باوه یوان، شکارچیان، وزمه و بیستون اشاره کرد. 

وی خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن ظرفیت این استان در حوزه پارینه سنگی، ایجاد پایگاه پژوهشی پارینه سنگی زاگرس در کرمانشاه یک ضرورت است. 

شهبازی در ادامه کرمانشاه را با آثاری همچون تپه آسیاب، کرتویج، گنج دره و تپه جانی قلب نوسنگی ایران خواند و گفت: کرمانشاه از نظر آثار تاریخی مربوط به این دوره در کشورمان جایگاه مهمی دارد و از نظر تنوع و گستردگی این محوطه‌ها بی نظیر است. 

وی ادامه داد: از دوره مس سنگی نیز تپه‌های جامه شوران، سیاه بید، چغاواگانه و ماهیدشت و  از آغاز دوران تاریخی و شکل گیری حکومت‌ها، خط و کتابت و شهرنشینی و در ادامه عصر مفرغ تپه گودین را داریم. 

رئیس گروه حفظ و احیاء میراث فرهنگی استان یادآورشد: قدیمی‌ترین نقش برجسته ایران در سرپلذهاب آنوبانی‌نی است که یک مکتب و فرهنگ برای نقش برجسته‌های ادوار بعدی می‌شود، چراکه آغازگر نمایش دادن نحوه به تخت رسیدن یک شاه، رسیدن به قدرت و استمداد از خدایان است و در دوره‌های هخامنشیان، ساسانی و حتی در دوره اسلامی این مکتب ادامه پیدا می‌کند و اوج آن را می‌توان در کتیبه داریوش اول در بیستون دید. 

رئیس گروه حفظ و احیاء میراث فرهنگی استان به ترکیب سراب‌ها، نقش برجسته‌ها و گوردخمه‌ها در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: هر چند که در استان فارس نیز چنین ترکیبی دیده می‌شود، اما در کرمانشاه تنوع و گستردگی آن بیشتر است و برای نمونه می‌توان به سراب هرسین، قره بلاغ، مورت و روانسر اشاره کرد. 

وی به تنوع گوردخمه‌ها، اهمیت بالای محوطه بیستون به عنوان کلکسیون تاریخ و فرهنگ ایران، معبد آناهیتا به عنوان بزرگترین تک بنای سنگی ایران، تاق بستان به عنوان چشم همیشه بیدار تاریخ و فرهنگ کرمانشاه، قلعه یزدگرد و مجموعه چارتاقی‌های استان اشاره‌ای داشت و افزود: اگر چارتاقی چارقاپی قصرشیرین کاوش باستان شناسی شود، تنه به تنه چارقاپی آذرگشنسب در تخت سلیمان خواهد زد. 

به گفته این مسئول، استان کرمانشاه با وجود چنین ظرفیت‌هایی، طی سالهای گذشته همواره رتبه‌های اول کاوش‌های باستان شناسی را در کشور به خود اختصاص داده‌است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha