• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۶:۲۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404030401609
  • خبرنگار : 50225

توسعه پارک جزیره اهواز؛ نابودی یا احیای کارون؟

توسعه پارک جزیره اهواز؛ نابودی یا احیای کارون؟

ایسنا/خوزستان پارک جزیره اهواز، یک پارک قدیمی در دل رودخانه کارون در نزدیکی ساحل غربی و نزدیک به منطقه امانیه و پل سفید است که با یک پل کابلی به بلوار ساحلی متصل شده و این پل، راه دسترسی شهروندان به جزیره است.

رودخانه موجود زنده‌ای است که هر گونه دست‌درازی و دخالت در آن می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری بر جای بگذارد. تجربه نشان می‌دهد که باید رودخانه‌ها را به حال خود گذاشت و از دخل و تصرف در آن پرهیز کرد و در نهایت تنها باید در حاشیه رودخانه، فضاهای تفریحی ایجاد کرد نه در بستر آن.

با این وجود اکنون طرح توسعه پارک جزیره که به دلیل قرار گرفتن در بستر رودخانه کارون، از نظر جغرافیایی در محدوده نظارت سازمان آب و برق خوزستان است، از سوی معاونت عمرانی استانداری در حال پیگیری است.

بنا به گفته مهران علم‌الهدایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، سازمان آب و برق در سال ۸۴، طراحی کامل کاربری‌های پارک جزیره و نقشه فاز دوم این جزیره شامل پارک و موزه را انجام داده بود و هم‌اکنون هم این طرح برای بازنگری کلی با توجه به شرایط و نیازهای روز، توسط شهرداری اهواز در حال بررسی و تغییر است.

علم‌الهدایی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: در طرح توسعه‌ای قبلی پارک جزیره، ساحل‌سازی‌های مختلف، ایجاد بازارچه‌ها، رستوران‌ها و دیگر کاربری‌های گردشگری و رفاهی در مجموعه دیده شده بود اما اکنون قرار است این موضوع‌ها با طرح و نظر جدید بررسی شود.

وی گفت: همچنین سرمایه‌گذاران جدیدی هم ایده‌هایی ارائه داده‌اند و در حال بررسی این ایده‌ها هستیم و باید ببینیم آیا اجرای این این ایده‌ها امکان‌پذیر است یا نه.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که شهردار اهواز با تاکید بر لزوم حفظ شرایط طبیعی و بومی کارون، مخالفت خود با هر گونه ساخت و ساز در حریم و دل رودخانه را اعلام کرده است. 

مخالفت شهردار اهواز با ساخت و ساز در رودخانه کارون 

رضا امینی شهردار اهواز در گفت‌وگو با ایسنا در این زمینه اظهار کرد: انسان هر جا در طبیعت مداخله کرده، طبیعت را از بین برده است. رودخانه کارون، نعمت خدادادی با شرایط طبیعی است که با توجه به عبور آن از میان شهر اهواز باید شرایط تفرجگاهی در کنار آن ایجاد شود اما نباید بستر رودخانه را تغییر دهیم.

وی با بیان اینکه با توسعه پارک جزیره و هر ساخت و ساز دیگری در رودخانه کارون مخالف است، افزود: جزیره‌های واقع در رودخانه به صورت طبیعی ایجاد می‌شوند و تنها کاری که می‌توانیم در این جزیره‌ها انجام دهیم، ساماندهی آن‌ها است.

شهردار اهواز گفت: من با هر گونه ساخت و ساز در بستر رودخانه کارون مخالف هستم؛ اینکه در کارون آجری روی آجر گذاشته شود، سم مهلکی برای این عنصر طبیعی است.

وی تصریح کرد: پارک جزیره در گذشته ساخته شده، اما افزودن هر گونه ساخت و ساز دیگری به آن، ظلم به کارون و آیندگان شهر اهواز است.

امینی گفت: در مورد آنچه ساخته شده است قضاوتی نداریم و اکنون نمی‌توانیم درباره آن تصمیمی بگیریم زیرا در اساس، سازمان آب و برق خوزستان متولی اصلی رودخانه‌هاست و مسئولان این سازمان و حاکمیت استان نیز با ما هم‌نظر هستند.

وی بیان کرد: هر چند از سرمایه‌گذاری در پارک جزیره صحبت می‌شود اما ساخت و ساز در بستر رودخانه با قانون مغایرت دارد. مساحت پارک جزیره حدود ۱۴ هکتار است و قابل توسعه نیست و تنها می‌توان آن را ساماندهی کرد.

همکاری شهرداری و آب و برق برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های کارون

شهردار اهواز با اشاره به برنامه‌ریزی برای استفاده از ظرفیت کارون گفت: تفاهم‌نامه‌ای با سازمان آب و برق خوزستان در خصوص استفاده مشترک از داشته‌های دو ارگان برای بهره‌برداری بیشتر از ظرفیت کارون و جزیره‌های آن داشتیم و پس از کارشناسی، چگونگی انجام کار در مقاطع مختلف مشخص می‌شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مدیریت شهری، زیباسازی و ساماندهی رودخانه کارون با مشارکت بخش خصوصی، آب و برق و استانداری با حفظ ملاحظات است.

شهردار اهواز گفت: همه بستر رودخانه ۳۰۵ هکتار است که بخشی از آن به صورت فضای سبز است. در این دوره، باز زنده‌سازی در سه مقطع در دستور کار قرار گرفت. ۵ هکتار در قالب پارک ریحانه به بهره‌برداری رسید و ۱۵ هکتار در قالب پارک فدک از محدوده پل ششم تا نخلستان در حال ساخت است و امیدواریم تا پایان خردادماه به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: عملیات در ۱۸ هکتار در شرق کارون نیز ۲۴ خردادماه آغاز می‌شود و در انتظار تصویب آن در شورای شهر هستیم. در مجموع در این دوره، ۳۸ هکتار از مساحت کارون باز زنده‌سازی می‌شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha