«زهرا رادمنش» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: بارداری در استان کهگیلویه و بویراحمد در سن ۴۰ افزایش داشته است.
وی اظهارکرد: سن بارداری در استان کهگیلویه و بویراحمد و کل کشور از ۱۰ تا ۵۴ سال است اما قبلا از ۱۰ تا ۴۹ سال بود.
کارشناس جمعیت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سه مرکز درمان ناباروری در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که دو مرکز سطح سه در بیمارستان شهید دکتر جلیل یاسوج و بیمارستان بی بی حکیمه گچساران و یک مرکز سطح دو در بیمارستان امام خمینی دهدشت است.
رادمنش تصریح کرد: نرخ باروری استان کهگیلویه و بویراحمد طبق اطلاعاتی که از سامانه سیب گرفته شده است در سال گذشته ۱.۷ بود اما استاندارد نرخ باروری ۲.۵ است تا جمعیت کشور جوان بماند.
وی ادامه داد: هرچه میانگین سن ازدواج در استان بالاتر باشد شرایط فرزندآوری بدتر میشود و فرزندان کمتری به دنیا میآورند، چون سن ایده آل باروری را از دست می دهند و به تبع آن جمعیت سالمند افزایش پیدا می کند.
کارشناس جمعیت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با علت تمایل پایین خانوادهها به داشتن فرزند بیشتر در استان عنوان کرد: این موضوع بیشتر به فرهنگی که بر جامعه حاکم است بر می گردد که کم فرزندی را نشانه رشد فرهنگی می دانند، همچنین این مساله به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ارتباط دارد، بسیاری از مردم واقعا شرایط اقتصادی خوبی دارند اما راحت طلب بار آمدند و به خود اجازه نمی دهند بخشی از وقتشان را درگیر بارداری و فرزند آوری کنند، در صورتی که از این قشر بیشتر انتظار همکاری میرود چون تمکن مالی دارند.
وی افزود: در سالهای اخیر بسیاری از زنان در بیرون از خانه کار می کنند لذا فرزند آوری در این قشر کاهش پیدا می کند، پیشنهاد می شود دستگاههای مربوطه در این خصوص به فکر چاره از جمله مکانی برای نگهداری فرزندان کارکنان از جمله مهد کودک باشند.
رادمنش تاکید کرد: بسیاری از دختران تمایل دارند تحصیلاتشان را تا مقطع ارشد و دکترا ادامه دهند و برای ازدواج و فرزند آوری دیر اقدام می کنند که این مورد بر کاهش جمعیت و فرزند آوری تاثیر می گذارد. دسته دوم شرایط مالی خوبی ندارند و به فرزند آوری صرفا جهت دریافت وام فرزند آوری و افزایش یارانه نگاه می کنند، در دو سال گذشته متاسفانه مشوقهای فرزند آوری از جمله وام ازدواج و فرزندآوری خیلی دیر پرداخت می شود و خدمات دیگر هم همین طور لذا مردم ناامید شدند و قید فرزند آوری را زدند.
وی عنوان کرد: خیلی از جوانهایی که ازدواج می کنند تصمیم دارند با وام ازدواجشان کار و کاسبی راه بیندازند اما وقتی دو سال باید در صف وام باشند، بقیه جوانان هم که متوجه این جریان شوند دلسرد می شوند و اقدام نمی کنند، درصد بالایی از مردم جامعه این شرایط را دارند.
کارشناس جمعیت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: همه ادارات مرتبط باید پای کار بیایند، بانکها خوب عمل کنند، راه و شهرسازی وارد کار شود. در این راستا صدا و سیما و رسانه ها در خصوص فرهنگ سازی و تبلیغات بسیار تاثیرگذار هستند.
انتهای پیام
نظرات