• یکشنبه / ۴ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404030402079
  • خبرنگار : 50535

در جلسه شورای شهر مطرح شد

رشد ۶ برابری بودجه عمرانی شهرداری تبریز به نسبت چهار سال گذشته

رشد ۶ برابری بودجه عمرانی شهرداری تبریز به نسبت چهار سال گذشته

ایسنا/آذربایجان شرقی دویست‌ و شصت‌ و هفتمین جلسه این شورا صبح امروز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.

غلامرضا احمدی، رئیس شورا  در ابتدای این جلسه با اشاره عملیات فتح خرمشهر را حاصل همت رزمندگان سپاه اسلام، پاسداران، ارتشیان و بسیجیان دانست و گفت: فتح خرمشهر در عملیات پیروزمند بیت المقدس به لطف الهی رقم خورد. 

وی رمز پیروزی خرمشهر را اعتماد به خدا، اتحاد ارتش و سپاه و رهبری امام راحل (ره) عنوان کرد و افزود: این فتح، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب جمهوری اسلامی بوده و حاصل اتحاد، مجاهدت و فداکاری ملت ایران اسلامی است.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه به ۴ خرداد، روز مقاومت، پایداری و روز دزفول اشاره کرد و گفت: این نامگذاری دلایل بسیاری دارد. ۱۷۶ موشک، ۲۵۰۰ گلوله و ۳۳۱ راکت هواپیما به دزفول  در طول دوران جنگ تحمیلی برخورد کرد و موجب تخریب بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری شهر شد و مردم مقاوم دزفول با بازسازی خانه‌های ویران شده، رژیم بعثی عراق را در خالی کردن این شهر از سکنه مایوس کردند.

احمدی همچنین خاطرات خوش رزمندگان آذربایجان شرقی از مهمان نوازی و پشتیبانی اهالی دزفول را یادآور شد و گفت: امیدوارم که همواره شاهد توسعه شهرهایی چون دزفول و خرمشهر باشیم.

تأکید بر لزوم شفاف‌سازی در خصوص تاریخ ایجاد بدهی‌ها و میزان تغییرات آن در طول دوره مدیریت شهری

در ادامه جلسه، گزارش آمار عملکرد منابع و مصارف ۱۲ ماهه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تبریز بررسی شد.

روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، با تأکید بر لزوم شفاف‌سازی در خصوص تاریخ ایجاد بدهی‌ها و میزان تغییرات آن در طول دوره مدیریت شهری، گفت: تفکیک بدهی‌های قدیمی از بدهی‌های جدید باید مدنظر باشد؛ برای ارزیابی دقیق عملکرد مالی شهرداری، باید مشخص شود که بدهی‌ها آیا از ابتدا باقی مانده‌اند یا به اشخاص و نهادهای جدیدی منتقل شده‌اند.

وی با تاکید بر ضرورت شفافیت مالی، گفت: ریز بدهی‌ها به شکل عمومی در دسترس است و این شفافیت اقدام مثبتی‌ است اما برای رسیدن به تفاهم درباره نحوه بررسی این بدهی‌ها، باید به جمع‌بندی دقیق‌تری برسیم.

در ادامه، علی نوای باغبان، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به روند بدهی‌های شهرداری گفت: اگر روند چندساله را بررسی کنیم، مشاهده می‌شود که حدود ۱۱ درصد از عملکرد مالی شهرداری در هر سال تبدیل به بدهی می‌شود. این امر نشان می‌دهد که شکل‌گیری بدهی، جزئی طبیعی از فرآیند مالی شهرداری است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به افزایش رقم بودجه شهرداری در سال‌های اخیر، افزود: نکته قابل توجه این است که علی‌رغم افزایش چشمگیر بودجه، میزان بدهی‌ها در ابتدای دوره و پایان آن تقریباً ثابت باقی مانده است؛ این یعنی با وجود توسعهٔ عملکرد، کنترل مناسبی بر افزایش بدهی‌ها صورت گرفته و جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

باغبان تأکید کرد: بخشی از بدهی‌ها به‌طور طبیعی از دل اجرای پروژه‌ها و تعهدات عمرانی شکل می‌گیرد و جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز، با دفاع از عملکرد شهرداری در حوزه مالی، تأکید کرد: شهرداری تبریز در مقایسه با سایر شهرداری‌ها، از لحاظ اخذ و بازپرداخت وام مشکلی ندارد و اگر بخواهد بار دیگر برای دریافت تسهیلات اقدام کند، مورد استقبال خواهد بود.

محمدحسن اسوتچی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، یا تأکید بر ضرورت نظارت بر نحوه مدیریت بدهی‌ها، گفت: مدیران مالی شهرداری تبریز بیان کنند که روند مدیریت مالی و پرداخت بدهی‌ها چگونه پیش می‌رود چراکه بدهی‌هایی از سال‌های گذشته وجود دارد.

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به مناسب بودن کلیت گزارش ارائه‌شده از سوی شهرداری تبریز، گفت: گزارش ارائه‌شده، نسبت‌به عملکرد گذشته و میزان بدهی، وضعیت بهتری را نشان می‌دهد و بدهی‌ها نسبت‌به دوره قبل کاهش یافته است؛ اما همچنان برخی پیمانکاران مدعی هستند که مطالباتشان از سال ۱۴۰۲ باقی‌مانده است.


حجت الاسلام رسول برگی: حل مشکل اضافه‌کاری مربیان دستور کار قرار گیرد

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ظاهرا اضافه‌کاری مربیان به میزان ۶۰ ساعت حل شده است که از این بابت قدردانی می‌کنیم. اما باید به این نکته توجه کرد که مربیان هم مانند سایر همکاران از صبح تا زمانی که لازم است در محل کارشان حضور داشته و حتی در برخی مواقع که نمایشگاه برگزار می‌شود، گاهی اوقات تا دیروقت کار می‌کنند. خواسته‌ای که وجود دارد، این است که اضافه کاری مربیان هم به صورت کامل پرداخت شود تا این عزیزان هم بتوانند با روحیه بیشتر در سنگر خدمتشان پیش بروند.

برگی تاکید کرد: حقوق رانندگان استیجاری ۲۰ درصد افزایش یافته، اما با توجه به رشد چندصددرصدی هزینه‌های تعمیرات، لاستیک و مصالح، این افزایش کفاف هزینه‌ها را نخواهد داد و اگر نیاز به حمایت شورا است، در این خصوص اقدام شود.

وی ضمن اشاره به انتخاب استاد جدیدالاسلام به عنوان مجموعه‌دار شاخص کشور و تجلیل از او توسط معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: در این خصوص ۳ مجموعه دار انتخاب شدند که استاد جدیدالاسلام مقام طلایی را کسب کرد.  بایستی روند انتقال بخشی از مجموعه وی با دستور ویژه شهردار محترم تسریع شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز درباره تخریب حمام نوبر هشدار داده و بیان کرد: حمام تاریخی نوبر متعلق به دوره قاجار در معرض تخریب است. لازم است صندوق حمایت که ظاهرا مربوط به میراث است، مذاکرات لازم صورت گیرد. بایستی فورا به این موضوع ورود کرده و حتی اگر لازم است، پیگیری حقوقی و شکایت شود چرا که سرقفلی این حمام مربوط به شهرداری است و بایستی بتوانیم با باز پس گیری آن، کارهایمان را پیش ببریم.

حجت‌الاسلام رسول برگی طی تذکری با اشاره به ۷ خردادماه به عنوان سالروز درگذشت آیت الله حاج سید ابوالحسن مولانا، اظهار کرد: بایستی فضاسازی شهری مناسب برای بزرگداشت این بزرگوار به عنوان آبروی شهرمان انجام شود.


احد صادقی: به مشکلات کارگران، پروژه آیت الله آل هاشم و شهرک جوانان توجه شود

احد صادقی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز به سه موضوع مهم و دغدغه‌برانگیز مشکلات کارگران، پروژه آیت الله آل هاشم و شهرک جوانان پرداخت.

وی طی تذکری در ابتدای صحبت‌های خود به وضعیت کارگران شهرداری و تعطیلی پنج شنبه های اعلام شده تا پایان شهریور اشاره کرد و خواستار شفاف‌سازی در خصوص وضعیت تعطیلی و پرداخت حقوق آن‌ها شد. 

وی سوال کرد که آیا این تعطیلی شامل کارگران نیز می‌شود و پرداختی آن‌ها چگونه خواهد بود؟ آیا تعطیلات آن‌ها مشابه روزهای جمعه محاسبه خواهد شد؟

صادقی افزود: موضوع دوم، پروژه شهید آیت الله آل هاشم بود که قرار است به زودی توسط رئیس جمهور افتتاح شود. در خصوص نواقصات در این پروژه و تماس‌های مکرر اهالی، خواستار تعیین نماینده‌ای ویژه برای رسیدگی به دغدغه‌های مردم هستیم. باید قبل از افتتاحیه، به این نواقص رسیدگی شود تا در زمان حضور رئیس جمهور، اهالی با گلایه، پروژه را زیر سوال نبرند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص بحث شهرک جوانان، عنوان کرد: این موضوع در کمیسیون عمران مطرح شده است، شهرک جوانان در دوره‌های قبلی نیز مطرح بوده، اما متاسفانه مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.این شهرک شامل ۳ هزار واحد مسکونی در محدوده‌ای ۴۸ هکتاری است که در محلی با خطرپذیری بالا قرار دارد و جابه‌جایی آن‌ها ضرورت دارد. 

صادقی خواستار رسیدگی جدی به این موضوع و ورود استاندار به این پرونده شد.


انتخاب داود امیر حقیان به عنوان نماینده شورا در جلسات کمیته فنی ماده ۵

در ادامه جلسه با رای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز داود امیر حقیان به عنوان نماینده شورا در جلسات کمیته فنی ماده ۵ انتخاب شد.


رشد ۶ برابری بودجه عمرانی شهرداری تبریز به نسبت چهار سال گذشته


معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز نیز در این جلسه از تحقق ۸۹ درصدی عملکرد عمرانی شهرداری تبریز در سال گذشته بر اساس داده‌های سامانه ساجا خبر داد و گفت: بخش دیگری از عملکرد عمرانی شهرداری نیز در لایحه متمم ارائه می‌شود.

سامان احمدزاده اظهار کرد: بودجه عمرانی شهرداری تبریز در سال جاری  به نسبت سال ۱۴۰۰ رشد ۶ برابری داشته  است. ۷۶ درصد بودجه ۴۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری تبریز در سال جاری عمرانی و ۳۷۷ ردیف صرفا عمرانی در این  راستا تعریف شده است که هر ردیف امکان  اختصاص چندین پروژه را دارد.

معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز با اشاره به تحقق عملکرد عمرانی شهرداری تبریز در سال گذشته خاطرنشان کرد: بر اساس داده های سامانه ساجا  عملکرد عمرانی شهرداری تبریز در سال گذشته، تحقق ۸۹ درصدی دارد و بخشی از عملکرد نیز در لایحه متمم بودجه ارائه می‌شود. همچنین تحقق عمرانی سازمان‌های شهرداری تبریز در سال گذشته ۷۱ درصد بوده است.

احمدزاده با بیان اینکه ۹۵ درصد از هدفگذاری آسفالت‌ریزی در سال گذشته تحقق یافته است، یادآور شد: سال گذشه ۴۸۲ هزار و  ۲۶۲ تن آسفالت‌ریزی اساسی و لکه‌گیری انجام یافته که از این مقدار ۲۷۵ هزار تن به صورت آسفالت اساسی و ۲۱۵ هزار تن به صورت لکه‌گیری توزیع شده است.

وی با اشاره به تشکیل کمیته فنی آسفالت در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تبریز گفت: این کمیته شامل همکاران ومتخصصین این حوزه است که پس از بررسی درخواست اهالی و نیازسنجی تصمیم‌گیری لازم انجام می‌گیرد؛ همچنین یک شرکت دانش بنیان برای بروزرسانی تکنولوژی آسفالت حضور پیدا خواهد کرد.

معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز در بخش دیگری از صحبت‌های خود از تحقق ۱۰۶ درصدی عملکرد حوزه تملک و مسیرگشایی خبر داد  و در پایان تأکید کرد: اقدامات اولیه راه‌اندازیندازی معدن جدید مصالح اولیه آسفالت و خرید یک دستگاه سنگ شکن برای خودکفایی سازمان عمران در این حوزه نیز در برنامه‌ کاری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تبریز قرار دارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha