• دوشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404030502704
  • خبرنگار : 51013

ورزشگاه پارس؛ میراث بی‌تدبیری در ورزش فارس/ آیا چراغ لیگ برتر در شیراز روشن می‌شود؟

ورزشگاه پارس؛ میراث بی‌تدبیری در ورزش فارس/ آیا چراغ لیگ برتر در شیراز روشن می‌شود؟

ایسنا/فارس ورزشگاه ۵۰ هزارنفری پارس شیراز که می‌توانست افتخاری برای ورزش جنوب کشور باشد، امروز به نمادی از بی‌برنامگی، تصمیم‌های شتاب‌زده و رهاشدگی مدیریتی بدل شده است؛ مجموعه‌ای که با صرف میلیاردها تومان ساخته شد، اما حالا با چمنی فرسوده، تجهیزاتی ناکارآمد و آینده‌ای مبهم، چشم‌انتظار وعده‌هایی تازه برای میزبانی لیگ برتر است.

عملیات ساخت ورزشگاه بزرگ پارس شیراز که در ابتدا با نام ورزشگاه میانرود شناخته می‌شد، در سال ۱۳۷۶ در جنوب شهر شیراز آغاز شد و پس از چند سال وقفه، در نهایت پس از گذشت دو دهه، در سال ۱۳۹۶ توسط شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان ساخته شد و به بهره‌برداری رسید اما در همان زمان مشخص بود که این ورزشگاه دارای نواقص بسیار مهمی است که برگزاری مسابقات رسمی را در آن غیر ممکن می‌کرد.

با گذشت زمان و با وجود بازدیدهای مکرر مسئولان وقت کشوری و استانی، مشکلات پارس نه تنها برطرف نشد، بلکه استادیوم ۵۰ هزار نفری شیراز فرسوده شد و افت کیفیت چمن، مهم‌ترین اتفاق تلخی بود که همه مشکلات پارس را تحت‌الشعاع خود قرار داد.

در طول هشت سال گذشته ورزشگاه پارس تنها میزبان چند مسابقه از لیگ دسته یک فوتبال مردان و لیگ بانوان بوده و کیفیت بسیار پایین چمن آن باعث شد جامعه فوتبال شیراز برای میزبانی از مسابقات لیگ کشوری، دوباره دست به دامن ورزشگاه کهنه و قدیمی حافظیه شود.

در طول چند سال گذشته، پیمانکاران متعددی با هزینه‌های گزاف سعی در تعویض یا بهسازی زمین چمن پارس  کردند اما نه تنها شرایط بهتر نشد بلکه قسمت‌های گوناگون استادیوم همچون پیست تارتان و سیستم آبیاری و کنترل دمای چمن نیز فرسوده و مستهلک شد و جایگاه میهمانان و خبرنگاران به لانه کبوتران مبدل شد.

ورزشگاه پارس؛ میراث بی‌تدبیری در ورزش فارس/ آیا چراغ لیگ برتر در شیراز روشن می‌شود

در حق ورزشگاه پارس، ۲ خطای بزرگ صورت گرفت که باعث شد یکی از بهترین و زیباترین استادیوم‌های فوتبال ایران، به جای میزبانی از مسابقات معتبر داخلی و خارجی به یک اثر تاریخی بلا استفاده تبدیل شود.

خطای نخست که متوجه وزارت ورزش وقت است، افتتاح زودهنگام ورزشگاه در سال ۱۳۹۶ بود که باعث شد پرونده تخصیص اعتبارات مالی آن از سوی دولت بسته شود و در نتیجه تکمیل استادیوم پارس به فراموشی سپرده شد.

عدم ایجاد تشکیلا منسجم برای نگهداری ورزشگاه

و اما خطای دوم که بیشتر متوجه مدیریت ورزش استان است، عدم ایجاد یک تشکیلات منسجم برای حفظ و نگه‌داری از این مجموعه بود که این امر به مراتب از ساخت استادیوم سخت‌تر و مهم‌تر است اما در این سال‌ها نه تنها تشکیلاتی کاربلد و متخصص برای نگهداری و مدیریت مجموعه پارس به وجود نیامد، بلکه این ورزشگاه را به هیات اتومبیلرانی واگذار کردند تا کج سلیقه‌گی و فرار از مسئولیت‌، استادیوم پارس را به یک مجموعه متروکه مبدل کند.

حال با صعود تیم فجر شهید سپاسی شیراز به لیگ برتر فوتبال و لزوم معرفی یک استادیوم استاندارد برای میزبانی از بازی‌های این تیم، بحث احیا و آماده‌سازی استادیوم پارس دوباره رونق گرفته و این روزها در مجامع ورزشی و غیر ورزشی استان، صحبت از ورزشگاه پارس داغ است و روایت‌های ضد و نقیضی از مسئولان امر در مورد آماده‌سازی پارس به گوش می‌رسد!

 از یک طرف شهردار شیراز برای تکمیل این استادیوم اعلام آمادگی کرده و از طرفی دیگر اداره ورزش و جوانان کار آماده‌سازی را آغاز کرده و گاهی نیز زمزمه‌هایی در خصوص برگزاری بازی‌های خانگی فجر در استان‌های همجوار به گوش می‌رسد.

در همین خصوص مدیر کل ورزش و جوانان فارس در گفت‌وگویی با خبرنگار ایسنا، برای روشن شدن موضوع اظهار کرد: مسئله اصلی در استادیوم پارس موضوع چمن ورزشگاه است که این چمن برای شرایط آب و هوایی استان فارس مناسب و مقاوم است و نیازی به تعویض آن نیست و ما با یک پیمانکار برای ترمیم آن قرارداد بستیم که از هفته گذشته کار ترمیم و بهسازی چمن آغاز شده و قطعا این زمین برای لیگ برتر آماده خواهد شد.

رحیم خداجو تصریح کرد: در مسیر آماده‌سازی ورزشگاه ، امیری، استاندار فارس پیگیری و کمک بسیاری به مجموعه ورزش استان داشتند و در ضمن با یک پیمانکار هم نمی‌توان تمام نواقص استادیوم را برطرف کرد بلکه هر قسمت نیازمند یک پیمانکار متخصص است و کارهای بسیاری باید انجام شود.

ورزشگاه پارس؛ میراث بی‌تدبیری در ورزش فارس/ آیا چراغ لیگ برتر در شیراز روشن می‌شود

نواقص ورزشگاه

وی به نواقص و مشکلات استادیوم پارس نیز اشاره کرد و افزود: علاوه بر زمین چمن، سیستم نورپاشی، صوت، دوربین‌های امنیتی، پیست تارتان، موتورخانه، سیستم گرمایش و سرمایش و همچنین گیت‌های ورودی تماشاگران و بلیط فروشی از جمله مهم‌ترین قسمت‌های ناقص ورزشگاه پارس است که مرحله به مرحله باید آن‌ها را تکمیل کرد.

خداجو در خصوص نقش شهرداری شیراز در تکمیل ورزشگاه و منابع مالی آن بیان کرد: در جلساتی که به همت استاندار با مسئولان شهری برگزار و مقرر شد، شهرداری شیراز تمامی هزینه‌های لازم برای تکمیل استادیوم را تامین کند و در مقابل از ظرفیت مبدل‌سازی، حدود یک و چهار دهم هکتار از اراضی اطراف استادیوم به شهرداری شیراز واگذار شود تا در فاز نخست مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری شیراز  برای تکمیل ورزشگاه اختصاص یابد، ضمن آنکه مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان برنامه و بودجه اختصاص یافته است.

مدیرعامل باشگاه فجر شهید سپاسی  شیراز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تکمیل و آماده‌سازی ورزشگاه پارس برای میزبانی از بازی‌های تیم فجرسپاسی بسیار اهمیت دارد زیرا اگر ورزشگاه آماده نشود، ممکن است بازی‌های ما در استانی دیگر برگزار شود.

حسن کریمی در ادامه ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته برای آماده‌سازی ورزشگاه گفت: بازی در حضور پرشور تماشاگران شیرازی و تشویق‌های مکرر آنان یک انگیزه بالا برای تیم فجر شهید سپاسی محسوب می‌شود و از مسئولان مربوطه درخواست داریم تمام تلاش خود را برای رساندن استادیوم پارس به مسابقات لیگ برتر انجام دهند.

اعلام آمادگی مدیریت شهری برای تکمیل ورزشگاه

به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه این ورزشگاه بناست میزبان لیگ برتر فوتبال کشورمان باشد، تاکنون مسئولان مدیریت شهری اظهاراتی برای کمک به بهبود وضعیت این ورزشگاه داشته‌اند. به عنوان مثال محمدحسن اسدی، شهردار شیراز طی روزهای گذشته از پیشنهادهای مشخص شهرداری برای تکمیل ورزشگاه پارس خبر داده و افزوده است که این پیشنهادها به شورای شهر ارائه شده و پس از مصوبه، بلافاصله مراحل اجرایی آغاز خواهد شد. 

وی تأکید کرده است که ورزشگاه باید به سطح استانداردهای حرفه‌ای برسد و چمن، جایگاه خبرنگاران، سرویس‌های بهداشتی، سیستم‌های امنیتی و دسترسی‌های آن اصلاح شود. هدف این است که دیگر نیازی به برگزاری مسابقات خانگی تیم فجر در سایر شهرها نباشد.

همچنین، در حاشیه بازدید از تمرینات تیم فوتبال فجر سپاسی شیراز، اسدی از پیگیری بهبود وضعیت ورزشگاه پارس و مرمت و بهسازی آن در راستای ارتقای زیرساخت‌های ورزشی و تکریم و رفاه شهروندان خبر داد. 

در ادامه این تلاش‌ها، استاندار فارس نیز اعلام کرده که شهردار شیراز وعده داده است تا پیش از آغاز لیگ، تجهیزات مورد نیاز تأمین و مشکلات ورزشگاه برطرف شود.

ورزشگاه پارس؛ میراث بی‌تدبیری در ورزش فارس/ آیا چراغ لیگ برتر در شیراز روشن می‌شود

محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل‌بیت(ع) شورای اسلامی شهر شیراز نیز در یکی از نطق‌های پیش از دستور جلسه علنی این شورا در روزهای اخیر گفته بود: برای رفع مشکلات ورزشگاه پارس شیراز و بهره‌مندی تیم فجر شهید سپاسی از این ورزشگاه در مسابقات، شهرداری تمام‌وکمال پای‌کار است. هزینه تکمیل این ورزشگاه، بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش ایسنا، با نگاهی به سرگذشت ورزشگاه پارس شیراز، می‌توان آن را نمادی از مدیریت ناکارآمد در حوزه زیرساخت‌های ورزشی دانست؛ پروژه‌ای که با امید و هزینه‌ای کلان آغاز شد، اما به‌واسطه تصمیمات شتاب‌زده، افتتاح زودهنگام، نبود متولی تخصصی در نگهداری، و بی‌توجهی‌های متوالی، به مرز فراموشی و فرسودگی رسید.

اکنون، صعود تیم فجر شهید سپاسی به لیگ برتر، باردیگر توجه‌ها را به این سازه خاک‌خورده جلب کرده و فرصتی تاریخی برای احیای آن فراهم آمده است. وعده‌های مسئولان ارشد استان، اعلام آمادگی شهرداری شیراز برای تأمین مالی، پیگیری‌های شورای شهر و تخصیص اعتبارات ملی، همه و همه نشانگر عزم تازه‌ای برای جان‌بخشی دوباره به ورزشگاه پارس است.

اما در کنار همه این وعده‌ها، آنچه بیش از هر چیز حیاتی‌ست، وجود برنامه‌ای عملیاتی، دقیق و زمان‌بندی‌شده و نظارتی مستمر است. تنها در این صورت می‌توان امیدوار بود که چراغ لیگ برتر در شیراز روشن بماند و ورزشگاه پارس، نه به‌عنوان یک پروژه نمادین فراموش‌شده، بلکه به‌عنوان یک سرمایه ملی فعال و استاندارد، میزبان شور و شعف فوتبال‌دوستان فارس شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۶ ۰۱:۱۶

عین همین تو بیرجند داریم میلیاردها تومن پول تو دهه ۷۰ هدر رفت نه چمن داره نه کسی بهش سر میزنه .شده جولانگاه سگهای ولگرد.تو آفتاب این هزاران میلیارد پول داره خراب میشه.لا اقل این پول رو خرج دو تا ورزشگاه قدیمی میکردن که بجای چمن خار ازش در اومده .

avatar
۱۴۰۴-۰۳-۰۷ ۱۸:۲۳

این تیم در شهر شیراز هم طرفداری ندارد و حتی یک ورزشگاه ۱۰۰۰ نقری هم از سر این تیم زیاد است .