سعید دزفولینژاد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز آتشسوزی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان از اواخر اردیبهشت، گفت: تاکنون ۹ مورد حریق داشتهایم که از این تعداد دو موارد در منطقه قراویز واقع در سرپلذهاب، دو مورد در قلاجه گیلانغرب، سه مورد در پناهگاه حیات وحش بیستون و دو مورد در منطقه حفاظت شده بیستون بوده است.
وی وسعت کل حریقهای رخ داده در این مدت را حدود ۳۲ هکتار اعلام کرد و افزود: بخش عمده وسعت مناطقی که درگیر حریق شدند پوشش مرتعی داشته و خوشخبتانه آسیب جدی به گونههای گیاهی و جانوری وارد نشده است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه عامل بیش از ۹۰ درصد حریقهای رخ داده را انسانی دانست و اظهار کرد: تمام آتشسوزیها با تلاش تیمهای یگان حفاظت محیط زیست، نیروهای مردمی و... در کوتاهترین زمان و ظرف مدت چند ساعت اطفاء شده است.
دزفولینژاد با اشاره به اینکه حریق ابتدا از مناطق گرمسیری استان آغاز شده، اما به تدریج در تمامی نقاط استان خطر بروز حریق وجود دارد، یادآور شد: با توجه به پایان تقریبی فصل بارش، هرچقدر جلوتر برویم خطر بروز آتشسوزیها بیشتر میشود.
وی از آمادگی کامل همه امکانات، تجهیزات و نیروهای محیط زیست برای مقابله با حریق در فصل گرمای پیش رو یاد کرد و افزود: در نقاطی که مقدور بوده آتشبُر ایجاد کردیم و فعالیت اکیپهای یگان حفاظت نیز تشدید شده تا در صورت مشاهده هرگونه حریق بتوان در زمان کوتاهی آن را خاموش کرد.
دزفولینژاد با بیان اینکه تعداد نیروهای محیطبان در مقایسه با وسعت ۲۴۰ هزار هکتاری مناطق تحت مدیریت محیط زیست در استان کم است، گفت: برای اینکه بتوانیم محافظت بیشتری از عرصههای محیط زیست داشته باشیم به مشارکت مردم و جوامع محلی هم نیاز داریم.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به سهم قابل توجه عوامل انسانی در بروز آتشسوزیها در مناطق تحت مدیریت محیط زیست، همکاری مردم را برای جلوگیری از بروز آتشسوزیها بسیار موثر دانست و اظهار کرد: نباید فراموش کرد که در صورت بروز حریق و آسیب جدی به گونههای گیاهی و جانوری، در برخی موارد جبران آن سالیان سال زمان برده و گاهی نیز غیرقابل جبران است.
دزفولینژاد از مردم و خصوصا گردشگران درخواست کرد از روشن کردن آتش در محیط طبیعی خودداری کرده و حتما اگر آتشی هم روشن کردند از خاموش کردن آن مطمئن شوند.
وی همچنین توصیه کرد، افراد از رها کردن بطریها و زبالهها در طبیعت خودداری کنند، زیرا در برخی موارد این پسماندها مانند ذرهبین عمل کرده و با متمرکز کردن نور خورشید بر روی مراتع خشک باعث بروز حریق می شوند.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه اشارهای هم به موارد حریق رخ داده در عرصههای محیط زیست استان در سال گذشته داشت و گفت: سال گذشته بیش از ۳۰ مورد آتشسوزی داشتیم که وسعت تقریبی آنها حدود ۳۲۰۰ هکتار بود.
انتهای پیام
نظرات