به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و انتخاب اعضای هیات رئیسه شورای اسلامی در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در جریان انتخابات هیات رئیسه مجلس در اجلاسیه دوم، محمدباقر قالیباف با ۲۱۹ رای از ۲۷۶ کارت توزیع شده و ۲۷۲ رای ماخوذه، برای ششمین سال متوالی بر صندلی پارلمان تکیه زد و رئیس مجلس شورای اسلامی شد.
در ادامه شش نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تصاحب کرسی نائب رئیسی مجلس به رقابت با یکدیگر پرداختند.
لازم به ذکر است که هیات رئیسه مجلس دارای ۱۲ صندلی است که از این ۱۲ صندلی یک جایگاه برای رئیس و ۲ جایگاه برای نواب رئیس و ۶ جایگاه نیز به دبیران هیئت رئیسه اختصاص دارد. همچنین ۳ جایگاه نیز متعلق به ناظران هیئت رئیسه است.
در نهایت با رای نمایندگان علی نیکزاد و حمیدرضا حاجی بابایی با ۱۱۱ رای از مجموع ۲۷۳ رای شمارش شده به عنوان نواب ریاست مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
به دلیل تساوی آرای نواب رئیس، به دستور رئیس مجلس، جهت تعیین نایب رئیس اول و دوم قرعه کشی صورت گرفت و بر اساس نتیجه قرعهکشی، علی نیکزاد به عنوان نایب رئیس اول و حمیدرضا حاجی بابایی به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند.
در ادامه با رای نمایندگان، کارپردازان هیات رئیسه و دبیران هیات رئیسه مجلس دوازدهم در اجلاسیه دوم مشخص شدند.
اسامی ۲۲ نامزد ۶ کرسی دبیری هیات رئیسه مجلس را می توانید در این لینک و اسامی کاندیداهای کارپردازی (ناظران) را اینجا بخوانید.
پس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم، اعضای هیات رئیسه با حضور در مقابل جایگاه صحن علنی مجلس شورای اسلامی، سوگند یاد کردند.
ترکیب هیات رئیسه مجلس در دومین سال فعالیت مجلس دوازدهم عبارت است از:
رئیس: محمدباقر قالیباف
نواب رئیس: علی نیکزاد و حمیدرضا حاجیبابایی
دبیران: احمد نادری، رضا جباری، عباس پاپیزاده، صدیف بدری و مجتبی بخشیپور، روحالله متفکر آزاد
ناظران: علیرضا سلیمی، عباس گودرزی و جلیل میرمحمدی
تنها تغییر هیات رئیسه مجلس محمد رشیدی و مجتبی یوسفی در جایگاه دبیری هیات رئیسه بود.
گزارش عملکرد کمیسیونها در سال اول فعالیت مجلس دوازدهم را می توانید در این لینک و گزارش عملکرد کمیسیونها در اجلاسیه اول مجلس دوازدهم را نیز اینجا مرور کنید.
ناطقین مجلس
سنگدوینی: خانوادهها با افزایش بیرویه اجارهها دیگر توان ادامه زندگی را ندارند
کریمیان: غنای فرهنگی ما بیشتر از غنای اورانیوم ماست
یوسفی: باید تجارت مرزی را تسهیل کرد
اسحاقی: درد مردم عدم مسئولیتپذیری مسئولین است نه تحریمها
***
دربخش دیگری از جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در مورد اقدامات مربوط به شناسایی و انتشار صورتهای مالی شرکتهای مشمول در سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران کدال توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی طی سالهای ۱۴۰۰ تا بهمن ۱٤۰۳ در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
همچنین سخنگوی کمیسیون عمران گزارش این کمیسیون در مورد نتایج رسیدگی به سوانح واژگونی اتوبوسهای حامل دانشآموزان فرزانگان در محور شهداد کرمان و زوار مشهد در محور کرمان راور را قرائت کرد.
پس از قرائت این گزارش، یکی از نمایندگان با بیان اینکه «بر اساس گزارش پلیس راه و سازمان راداری ما بیش از ۴۰۰۰ نقطه حادثهخیز در کشور داریم که باید دربارهی آنها تدبیر کنیم»، اظهار کرد: به طور میانگین در ۸ سال دفاع مقدس سالانه ۱۵ هزار شهید داشتیم اما امروز سالانه یک و نیم برابر دوران دفاع مقدس تلفات جادهای داریم که باید موضوع مورد توجه قرار بگیرد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
گودرزی: وزیر اقتصاد هرچه سریعتر به مجلس معرفی شود
فروردین: آقای رئیسجمهور به اعتراض کامیونداران ورود کنید
سعیدی: یک بار برای همیشه مشکلات کامیونداران حل شود
لاهوتی: مطالبات چایکاران پرداخت شود
***
سخنگوی کمیسیون انرژی هم گزارش این کمیسیون در مورد بررسی وضعیت تأمین برق کشور و مدیریت خاموشی ها را قرائت کرد.
در جریان بررسی این گزارش، نایبرئیس کمیسیون اجتماعی تأکید کرد که وزیر نیرو باید در مجلس حضور پیدا کرده و برنامههای خود برای مقابله با ناترازی انرژی در تابستان را تشریح کند.
نماینده رشت هم تاکید کرد که باید ترک فعلهای صورت گرفته در خاموشیها به همراه راهکارهای مشخص برای حل بحران ناترازی برق مشخص شود.
امروز همچنین سوال ملی فتحالله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر جهاد کشاورزی در خصوص عدم انجام وظایف قانونی و بیتوجهی به وضعیت کشاورزی و دامداری اعلام وصول شد.
نمایندگان در بیانیهای نیز خواستار حل مشکلات منطقه آزاد قصر شیرین شدند.
انتهای پیام
نظرات