• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404030603433
  • خبرنگار : 71443

فایننشال تایمز: چین توانایی‌اش برای حمله ناگهانی به تایوان را افزایش داده است

فایننشال تایمز: چین توانایی‌اش برای حمله ناگهانی به تایوان را افزایش داده است

«چین با افزایش ظرفیت نظامی خود در زمینه‌های مختلف، توانایی‌اش برای حمله ناگهانی به تایوان را افزای داده، به گونه‌ای که به سرعت می‌تواند از حالت صلح به عملیات جنگی تغییر وضعیت دهد.»

به گزارش ایسنا، مقامات و کارشناسان تایوانی و آمریکایی می‌گویند که چین با افزایش سرعت عملیات هوایی و زمینی، سیستم‌های توپخانه‌ای جدید و واحدهای تهاجمی آبی-خاکی و هوایی هوشیارتر، توانایی خود را برای حمله ناگهانی به تایوان افزایش داده است.

یک مقام ارشد نظامی تایوانی گفت که نیروی هوایی و واحدهای موشکی چین که در صورت حمله به تایوان نقش خواهند داشت، به نقطه‌ای رسیده‌اند که می‌توانند در هر زمان از دوران صلح (زمان فارغ از جنگ) به عملیات جنگی تغییر حالت دهند.

دیگر مقامات دفاعی تایوانی گفتند که عملیات ارتش چین اکنون شامل آموزش مداوم نیروهای آبی-خاکی در نزدیکی بنادر خروجی برای حمله به تایوان، آمادگی مداوم واحدهای هوانوردی ارتش که از طریق هوایی در تایوان فرود می‌آیند و یک سیستم موشکی جدید که قادر به هدف قرار دادن هر نقطه‌ای در جزیره است، می‌شود.

همچنین به گفته وزارت دفاع تایوان، هواپیماهای جنگی ارتش چین بیش از ۲۴۵ بار در ماه وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی تایوان می‌شوند، در حالی که پنج سال پیش کمتر از ۱۰ بار در ماه این اتفاق می‌افتاد. آنها همچنین ۱۲۰ بار در ماه از خط میانی تنگه تایوان عبور می‌کنند و مرز غیررسمی سابق را از بین می‌برند.

به نوشته فایننشال تایمز، چین در اکتبر گذشته با تأکید بر قدرت هوایی قوی خود، تنها در یک روز ۱۵۳ جت جنگنده را در نزدیکی تایوان به پرواز درآورد.

یک مقام دفاعی تایوانی گفت که افزایش قدرت هوایی چین به این دلیل حاصل شده که نیروی هوایی ارتش آن با جت‌های جنگنده جدید جی-۱۰، جی-۱۱، جی -۱۶ و جی-۲۰ که می‌توانند بدون نیاز به سوخت‌گیری در پایگاه‌های ساحلی از پایگاه‌های داخلی به تایوان برسند و به‌علاوه با هواپیماهای سوخت‌گیری وای-۲۰ خود، شعاع رزمی‌اش را گسترش داده است.

فایننشال تایمز: چین توانایی‌اش برای حمله ناگهانی به تایوان را افزایش داده است
جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش چین

همچنین یک مقام دفاعی ایالات متحده گفت که نیروی دریایی ارتش و گارد ساحلی چین حضور مداومی با تقریباً ۱۲ کشتی مستقر در اطراف تایوان دارند. این، با ترکیبی از بنادر نزدیک، به این معنی است که نیروی دریایی ارتش چین و کشتی‌های وابسته می‌توانند در عرض چند ساعت به حالت محاصره کردن درآیند.

«یانگ تای-یوان» مربی ارشد سابق در ارتش تایوان نیز خاطر نشان کرد که حضور کشتی‌های جنگی به این معنی است که چین می‌تواند بدون هشدار، حمله هوایی را آغاز کند. تایپه از نزدیک انواع هلیکوپترهایی را که ارتش چین بر روی ناوشکن‌ها یا کشتی‌های تهاجمی آبی-خاکی نوع ۰۷۵ به کار می‌گیرد، زیر نظر دارد، زیرا آنها می‌توانند نیروهای ویژه را از طریق هوا به تایوان پیاده کنند.

وی ادامه داد: با این استقرارهای رو به جلوی نیروی دریایی، آنها هم فاصله و هم زمان را به تایوان کوتاه کرده‌اند.

فایننشال تایمز: چین توانایی‌اش برای حمله ناگهانی به تایوان را افزایش داده است
نیروی دریایی ارتش چین

اما مقامات و کارشناسان نظامی می‌گویند که ارتش چین در زمینه‌های دیگر نیز پیشرفت چشمگیری داشته است.

«شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین در سال ۲۰۱۵ شروع به بازسازی ساختار فرماندهی و واحدهای ارتش این کشور کرد و در سال ۲۰۱۹ به ارتش چین دستور داد که تا سال ۲۰۲۷ توانایی حمله به تایوان را توسعه دهد.

کارشناسان بر این باورند که رزمایش‌های بزرگی که ارتش چین از زمان بازدید «نانسی پلوسی» رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا در سال ۲۰۲۲ در اطراف تایوان انجام داده است، نشان می‌دهد که این ارتش در حال تسلط بر عملیات مشترک در سراسر نیروهای خود است که هدف اصلی این اصلاحات بود.

«جاشوا آروستگی» متخصص ارتش چین در کالج جنگ ارتش ایالات متحده گفت که در طول رزمایشی که در پاسخ به بازدید پلوسی انجام شد، ارتش چین عملیات‌های مختلفی مانند پرتاب موشک و راکت، مانورهای نیروی دریایی و هوایی را در روزهای جداگانه تمرین کرد.

او افزود: به آخرین رزمایش متمرکز بر تایوان نگاهی بیندازید. آنها همه این عملیات را همزمان انجام می‌دادند. آنها اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنند که می‌توانند عملیات‌های بزرگ را فرماندهی و کنترل کنند. این همه را می‌ترساند.

فایننشال تایمز همچنین نوشت: برخی از بزرگ‌ترین تغییرات در نیروی زمینی ارتش چین رخ داده است که بخش عمده‌ای از صدها هزار نیروی مورد نیاز برای تصرف و اشغال تایوان را تأمین می‌کند.

اصلاحات شی بسیاری از واحدهای بزرگ ارتش را به واحدهای کوچک‌تر و انعطاف‌پذیرتر، از جمله ۶ تیپ ترکیبی آبی-خاکی مستقر در امتداد ساحل مقابل تایوان، تقسیم کرد.

آروستگی گفت: این، نشان دهنده تأکید مجدد ارتش چین بر تایوان است که پایه و اساس قابلیت‌های جنگی واقعی را بنا می‌نهد.

یک مقام ارشد نظامی تایوانی گفت که ارتش چین تنها به «حداقل زمان تبدیل» برای یک حمله نیاز دارد، زیرا بدون توقف در پایگاه‌های خود آموزش می‌بیند و از قبل در نزدیکی بنادری که قرار است در آنها مستقر شوند، مستقر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha