• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404030603495
  • خبرنگار : 71592

نروژ: اوضاع غزه فاجعه‌بار است 

نروژ: اوضاع غزه فاجعه‌بار است 

وزیر امور خارجه نروژ وضعیت در نوار غزه را فاجعه‌بار توصیف کرد و گفت باید فورا متوقف شود.

به گزارش ایسنا، «اسپن بارت‌اید» وزیر خارجه نروژ در یک کنفرانس خبری مشترک با «ایمن الصفدی» همتای اردنی خود در «امان» پایتخت اردن گفت: وضعیتی که ما در غزه می‌بینیم فاجعه‌بار و غیرقابل باور است و باید فورا متوقف شود.

وزیر نروژی تاکید کرد که کوچ اجباری نقض قوانین بین‌المللی است و بیرون راندن فلسطینیان مغایر با همه اصول جهان است.

در مقابل، وزیر اردنی گفت که استفاده رژیم صهیونیستی از گرسنگی به عنوان سلاح، جنایت جنگی است و تاکید کرد که فاجعه انسانی در غزه قابل قبول نیست.

وی افزود: اسرائیلی‌ها تا زمانی که فلسطینی‌ها امنیت نداشته باشند، امنیت نخواهند داشت. اکثر کشورهای جهان بر سر راه‌کار دو دولتی طبق اصول مورد تأیید توافق دارند.

الصفدی همچنین گفت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به کشتار علیه فلسطینیان ادامه می‌دهد و کل منطقه را به گروگان اهداف ایدئولوژیک خاص خود در می‌آورد.

وی خاطرنشان کرد جنگ علیه نوار غزه ربطی به امنیت رژیم صهیونیستی ندارد، بلکه صرفا ویرانی و کشتار است.

وزیر خارجه اردن خواستار ایجاد یک کشور فلسطینی شد که در کنار رژیم صهیونیستی زندگی کند و تاکید کرد: اردن برای اردنی‌ها و فلسطین برای فلسطینی‌هاست و ما از مردم فلسطین برای زندگی با صلح در سرزمین خود حمایت می‌کنیم.

الصفدی بار دیگر موضع کشورش مبنی بر مخالفت با کوچاندن فلسطینیان را تکرار کرد و آن را خط قرمز برای اردن دانست.

وی یورش روز گذشته «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی را محکوم کرد و همتای نروژی‌اش در این باره اظهار نظر کرد: حملات عامدانه موجب خشونت بیشتر می‌شود و کسانی که آن را انجام دادند خواهان تقابل بیشتر هستند و این راه اشتباهی است و باید رویکرد بهتری وجود داشته باشد.

روز دوشنبه، مسجد الاقصی شاهد یورش گسترده بیش از دو هزار شهرک‌نشین افراطی به رهبری ایتامار بن گویر و «بتسلئل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در سالگرد اشغال شهر قدس بود.

این یورش گسترده همزمان با راهپیمایی پرچم‌ها در منطقه باب العامود در شهر قدیمی قدس اشغالی و با افزایش تعداد مهاجمان به حدود ۳۷ درصد نسبت به یورش‌های قبلی بود، که آن را به بدترین روز در تاریخ مسجدالاقصی از زمان اشغال آن در سال ۱۹۶۷ تبدیل کرد.

پلیس اشغالگر صهیونیستی به ۶ گروه شهرک‌نشین افراطی اجازه داد به طور همزمان به محوطه‌های مسجد یورش ببرند، شهرک‌نشینان افراطی در محوطه مسجد رقصیدند و در صحنه‌ای بی‌سابقه، اسموتریچ را روی شانه‌های خود حمل کردند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha