به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت: با اینکه ترامپ در بازگشت به کاخ سفید کار چندانی با داعش نداشته اما این گروه تروریستی از او هنوز بهره میبرد.
کارشناسان میگویند داعش از رویه ترامپ در نابودی نظم بینالمللی، وابستگی وی به دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و مهمتر از همه بحث برانگیزترین انتصاب در کابینه ترامپ، در تبلیغات استخدامی خود استفاده میکند.
با توجه به وقوع یکسری از حوادث پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حامیان داعش در این کشور که به محتوای آنلاین این گروه ترویستی دسترسی دارند در ماههای اخیر به تهدیدهای امنیتی بدل شدهاند.
در روز سال نو در نیواورلئان «شمس الدین جبار» ۴۲ ساله که ۱۳ سال از عمر خود را در ارتش آمریکا بود با یک کامیون به عابران زد و ۱۴ نفر را به نام داعش کشت. اوایل مه هم «عمار عبدالمجید محمد سعید» ۱۹ ساله که سابق بر این گارد ملی بود به جرم توطئه برای تیراندازی مرگبار در یک پایگاه نظامی در نزدیکی دیتوریت و آن هم به اسم داعش دستگیر شد.
«لوکاس وبر» تحلیلگر ارشد اطلاعاتی در موسسه «فناوری علیه تروریسم» میگوید: «حمله اول ژانویه در نیواورلئان و پس از آن دستگیری حامی داعش در دیترویت نشان میدهد که تداوم تاثیر این سازمان تروریستی میتواند در آمریکا ادامه یابد.»
وی افزود: «این رویدادها نشان میدهد که داعش چطور از فضای مجازی و از طریق رسانههای اجتماعی و پیامرسانها میتواند ایدئولوژی خود را گسترش داده و حامیانش را برای انجام حملات تحریک کند.»
وبر همچنین توضیح داد بخشی از این اقدامات قطعا مشخص میکند که آمریکا یک «کشور صلیبی» است که نامی است که شبه نظامیان و تروریستها مدتهاست برای نامیدن تمامی کشورهای غربی استفاده میکنند.
اما تتوهای پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا که اشارهای به مهاجمان قرون وسطایی پان اروپایی دارد، الهام بخش تبلیغات داعش در پیامرسان «راکت.چت» شده؛ پلتفورمی که این گروه تروریستی از آن برای ارتباط با حامیانش و استخدام نیروها استفاده میکند.
داعش در مقالهای به تاریخ آوریل با عنوان «شواهد مستدل تتویی»، به تتویی روی بدن هگست اشاره کرد که به صلیبیون اشاره دارد و روی دست دیگرش هم نوشته شده «بی دینها.»
این واژه را میتوان در میان کسانی یافت که سربازان مقابله با تروریسم بودند و همانند هگست در جنگهای عراق و افغانستان حضور داشتند.
در یکی از تبلیغات داعش با پس زمینهای از تتوهای سینه و دستهای هگست آمده است: «به این خاطر به رسانهها برگشتیم که درست چند روز قبل وزیر دفاع "صلیبی" آمریکایی عکسهایی از خودش را با کلمه "کافر" که روی بازوی او به زبان عربی نوشته شده بود، منتشر کرد.»
این گروه در ادامه نوشت: «رویدادهای اینچنینی به منزله هشدار و شاهدی واضح از ماهیت حقیقی جنگی است که توسط مسیحیان و یهودیان علیه ما انجام شده. اینها جنگهای به شدت با ریشه مذهبی هستند.»
در پیامرسان راکت.چت حامیان داعش نیز واکنش نشان دادند.
یکی از آنها درست زیر عکس تتوهای هگست نوشت: «دیگر چه کاری باید انجام دهید که اثبات کند میخواهند همه را بکشند؟»
سایر دلایل این تبلیغات رسانهای داعش ارتباطات ترامپ با نتانیاهو و ادامه حملات علیه غزه است که چندین کارشناس و مقام دولتی آن را نسل کشی دوران مدرن مینامند.
تصاویر و مقالههای داعش همگی برای انتقامگیری برای مسلمانان در غزه و جنگ است که به بهانهای برای استخدام و جذب نیروها بدل شده است.
داعش همچنین تعرفههای بینالمللی وضع شده از سوی دولت ترامپ را نشانههایی میداند که غرب و زیرساختهای قدرتش در حال فرسودگی است.
داعش در مقاله دیگری توضیح داده که چگونه «ترامپ بیپروا بارها و بارها پیروزی بر جهاد را ادعا کرده است، اما اکنون درگیر مبارزه با اتومبیلهای آلمانی و کالاهای چینی» و «جنگهای تجاری» است که منجر به از بین رفتن «ملل کافر» میشود.
ترکیبی از این مباحث اصول استخدامی اصلی است که داعش و سازمان قبلی آن یعنی القاعده سالهاست که مردان را به صفوف خود جذب میکند.
از طرف دیگر، یکسری اقدامات داعش نشان داده که این گروه آمریکاییها، خارجیها و محلیها را به دلیل پیامهای ضد آمریکایی به خود جلب کرده است.
«ریکاردو واله» مدیر یک موسسه تحقیقاتی گفت: «ترامپ و آمریکا توسط کانالهای حامی داعش وقتی که به مساله تحولات در سوریه و افغانستان میپردازد، رصد میشوند. داعش خراسان به گسترش این ایده میپردازد که هیچ تفاوتی بین رویههای افغانستان و سوریه وجود ندارد و دو کشور اکنون در دستان روسیه، چین و آمریکا هستند.»
داعش شاخه خراسان نشان داده که به داخل آمریکا هم نفوذ کرده است. یک تبعه افغانستانی و یکی از حامیان این گروه تروریستی در اکتبر و پس از آن دستگیر شد که اف.بی.آی توطئهای از سوی این گروه را برای حمله به یک جمعیت در روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رهگیری و خنثی کرد.
وزارت دادگستری آمریکا نیز در اسناد دادگاهی سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که داعش شاخه سومالی که مورد توجه حملات پنتاگون است یک نیروی خارجی آمریکایی را جذب کرد که با کارفرمایان خود در ارتباط بود.
«لوکاس وبر» تحلیلگر ارشد اطلاعاتی در موسسه «فناوری علیه تروریسم» در این باره میگوید: «داعش سومالی در جذب نیروها در سطح بینالمللی، تبلیغات آنلاین و تحریک نیروها جاه طلبتر شده است. خبرنامههای مرتبط با این گروه تروریستی مطالب رسانهای را با تمرکز بر سیاستگذاریهای آمریکا در منطقه سومالی و حمایت برای دولتهای منطقهای ایجاد میکند.»
انتهای پیام
نظرات