• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404030603552
  • خبرنگار : 50034

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان خبرداد

کاهش ۲۸ درصدی بارش‌ها در همدان نسبت به سال گذشته 

کاهش ۲۸ درصدی بارش‌ها در همدان نسبت به سال گذشته 

ایسنا/همدان مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: بارش‌های سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته ۲۸ درصد کاهش داشته است.

رضا اخلاص‌مند سه‌شنبه ۶ خرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت بارش‌ها در استان، گفت: بررسی داده‌های ثبت‌شده در ایستگاه‌های هواشناسی و هیدرومتری استان نشان می‌دهد که بارندگی سال آبی جاری در بیشتر مناطق استان نسبت به میانگین بلندمدت و مدت مشابه سال گذشته، کاهش را تجربه می کند. 

وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میانگین بارش استان همدان برابر با ۲۸۴ میلی‌متر بوده که در مقایسه با میانگین بلندمدت ۳۳۶ میلی‌متر، کاهش ۱۶ درصدی را نشان می‌دهد. 

اخلاص‌مند با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۱۱ میلیمتر کمبود بارش نسبت به سال گذشته داشته‌ایم، افزود: بارش‌های سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۳۹۵ میلی‌متر ثبت شده، کاهش ۲۸ درصدی داشته است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه کم‌بارشی‌های پیاپی در ماه‌های گذشته، اثر مستقیم خود را بر منابع آبی سطحی و زیرزمینی گذاشته و موجب کاهش محسوس حجم ورودی به سدهای استان شده است، افزود: این شرایط به‌ویژه در نیمه جنوبی استان شدیدتر بوده و نیازمند توجه ویژه و مدیریت مصرف دقیق در تمامی بخش‌ها است. 

اخلاص‌مند تصریح کرد: در بین ایستگاه‌های باران‌سنجی شرکت، ایستگاه وراینه در محدود مطالعاتی نهاوند حوضه آبریز کرخه با ثبت ۴۳۴ میلی‌متر، بیشترین میزان بارندگی را در سال آبی جاری به خود اختصاص داده که به نسبت سال گذشته۲۶ درصد و نسبت به بلندمدت ۲۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: ایستگاه قهاوند نیز در محدود مطالعاتی رزن قهاوند حوضه آبریز قره چای با ثبت فقط ۲۰۵ میلی‌متر، کمترین میزان بارش را ثبت کرده که به نسبت سال گذشته ۳۷ درصد و بلند مدت نیز ۱۷ درصد کاهش داشته است. 
اخلاص مند با تأکید بر لزوم آمادگی برای مقابله با تداوم خشکسالی، عنوان کرد: برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف بهینه آب در اجرای طرح‌های اضطراری، از جمله راهکارها در دستور کار قرار گرفت است.

 اخلاص‌مند خاطرنشان کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش کمتر از نرمال در ماه‌های آینده، ضروری است شهروندان و کشاورزان با درک شرایط حساس موجود، در مدیریت منابع آبی با مسئولان همکاری کنند تا بتوان از بروز بحران‌های جدی در بخش آب جلوگیری کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha