به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی»، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در دهمین جلسه کمیته بهرهوری سازمان انرژی اتمی که با حضور رییس سازمان ملی بهرهوری برگزار شد، اظهار کرد: موضوع بهرهوری بهعنوان یک شاخص اساسی و راهبردی در سازمان انرژی اتمی ایران بهصورت جدی دنبال میشود.
وی تصریح کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران، تمامی مولفههای مدیریتی از جمله موضوعات سیاسی، فناوری، حقوقی، امنیتی و تهدیدات خارجی در کنار یکدیگر قرار دارند و سازمان با همه این مسایل بهطور همزمان مواجه است.
اسلامی با اشاره به رونمایی از سند جامع راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۱، گفت: از آن زمان، حرکت توسعهای صنعت هستهای بر اساس این سند برنامهمحور آغاز شد و اهداف راهبردی آن از نظر کمی و کیفی، قابل اندازهگیری هستند.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ شاهد افزایش گستره فعالیتها در سرفصلهای گوناگون فناوری هستهای بودیم و با همه این اوصاف، توجه به شاخصهای بهرهوری برای ما بسیار حائز اهمیت است و در اولویت قرار دارد.
اسلامی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ با زیاندهی در شرکتهای زیرمجموعه مواجه بودیم؛ با وجود دشواریهای مسیر، توانستیم از این مرحله عبور کرده و بهرهوری را بهصورت ملموس در سازمان نهادینه کنیم. بخشی از واحدهای سازمان، ماهیتی پژوهشی داشتند که در حال تبدیل به واحدهای صنعتی هستند، امری که طبیعتاً با تغییر در نیروی انسانی و الزامات جدید همراه بود.
وی با تاکید بر اهمیت فناوری هستهای، اظهار کرد: فناوری هستهای یک فناوری اثرگذار و پیشران بوده و کلید پیشرفت توسعه علمی است. اثر این فناوری در تمامی بخشها قابل مشاهده است و ما در سند جامع راهبردی سازمان به همه جنبهها توجه کردهایم.
معاون رییسجمهور با اشاره به موضوع تولید برق هستهای اظهار کرد: حدود ۲۰ سال است که مقام معظم رهبری بر تولید ۲۰هزار مگاوات برق هستهای تاکید داشتهاند که ما به دنبال تحقق این امر هستیم. نیروگاه اتمی بوشهر در ۱۰ سال گذشته، ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده و موجب صرفهجویی معادل ۱۱۰ میلیون بشکه نفت شده است، در حالی که قیمت تمامشده ساخت آن حدود یک میلیارد یورو بوده است.
اسلامی با اشاره به برگزاری اجلاسهای کاپ ۲۸ و ۲۹ (نشست اقلیمی سالانه سازمان ملل متحد) افزود: در این اجلاس بر تشکیل بانک کربن تاکید شد و کشورها سپردهگذاری کربن را یک مسوولیت جهانی دانستند.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه از آغاز طرح تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای خبر داد و گفت: این پروژه عظیم عملاً کلید خورده و شرکتهای مجری نیز بهصورت پروژهای تشکیل شدهاند تا با حمایتهای دولتی، کار را پیش ببرند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتسازی ۵۰۰ هزار تنی در زمینه پرتودهی محصولات کشاورزی، گفت: سالانه حدود ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل میشود. با کمک پرتودهی، میزان ضایعات کاهش یافته و کالاهای صادراتی نیز دیگر مرجوع نمیشوند که این موضوع تاثیر مستقیمی بر اقتصاد خانوار دارد.
اسلامی در پایان این نشست از آغاز حسابرسی و بودجهریزی عملیاتی در سالجاری خبر داد و تاکید کرد: رویکرد نوین در تخصیص بودجه و حسابرسی عملیاتی در سال جاری آغاز شده تا بهرهوری بهصورت دقیق در صنعت هستهای، نهادینهسازی و قابل اندازهگیری باشد.
ابلاغ دستورالعمل بهرهوری براساس ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم توسعه
نعمت الله ترکی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این نشست اظهار کرد: چهار مولفه اصلی حوزه بهرهوری شامل کیفیت، کارایی، اثربخشی و کاهش هزینههاست. با توجه به الزامات و قوانین بالادستی بر ما تکلیف شده است که در زمینه افزایش بهرهوری بر این چهار مولفه توجه جدی داشته باشیم.
وی افزود: با همکاری سازمان ملی بهرهوری و بر اساس قوانین و دستورالعملهایی که به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد، ما در سازمان انرژی اتمی ایران از سال ۱۴۰۱ کمیتههایی را تشکیل دادیم و در راستای آن دستورالعمل کارها بهصورت رسمی آغاز شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: همکاران ما در کمیته بهرهوری سعی کردند ماموریتها، اهداف و وظایف سازمان، معاونتها و شرکتهای تابعه را شناسایی کنند. تدوین برنامه عملیاتی فعالیتهای اولویتدار هر مجموعه نیز انجام شد. تعیین ستاندههای کلیدی و موجودی سرمایههای سازمان نیز بررسی و همچنین تهیه بانک اطلاعاتی مربوط به نهادهها و ستاندهها ایجاد شد.
وی ادامه داد: همچنین تدوین و ویرایش نظامنامه بهرهوری سازمان انرژی اتمی ایران و ابلاغ به همه واحدها انجام شد. شیوه نامه سنجش بهرهوری نیز در راستای توانمندسازی در دستور کار قرار گرفت.
ترکی در پایان گفت: تدوین و صدور کارنامه بهرهوری از سال ۱۴۰۱ هم از دیگر اقدامات کمیته بهرهوری بود.
انتهای پیام
نظرات