• سه‌شنبه / ۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404030603920
  • خبرنگار : 50260

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان:

خسارت ناشی از گردوغبار اصفهان به ۳۰۰۰ میلیارد ریال می‌رسد

خسارت ناشی از گردوغبار اصفهان به ۳۰۰۰ میلیارد ریال می‌رسد

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سالانه حدود سه هزار میلیارد ریال (۳۰۰ میلیارد تومان) خسارت ناشی از گردوغبار به کانون‌های بیابانی استان وارد می‌شود که ستاد استانی با جمع‌بندی این خسارت‌ها، راهکارهای مؤثر برای کاهش آن را ارائه خواهد کرد.

منصور شیشه فروش‌، سه‌شنبه ششم خرداد در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کاشان اظهار کرد: استان اصفهان طبق برنامه هفتم توسعه کشور، باید ۲۰ درصد کاهش فرسایش بادی داشته باشد، اما کمبود منابع اعتباری مهم‌ترین چالش مقابله با بیابان‌زایی است.

وی افزود: میزان فرونشست زمین در دشت کاشان بین پنج تا ۱۰ سانتی‌متر در سال است که در دشت آران و بیدگل تا ۱۴ سانتی‌متر رسیده که مخاطرات جدی برای زیرساخت‌های شهری و صنعتی به همراه دارد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: توسعه معدن، قاچاق چوب، قطع درختان تاغ و کاهش بارندگی از عوامل بیابان‌زایی است، در حالی که حدود یک سوم از مساحت استان اصفهان بیابان است و ۱۴ کانون فرسایش بادی در استان داریم.

شیشه‌فروش تأکید کرد: عوامل اقلیمی،کاهش بارندگی و سرعت باد علت وقوع شرایط بیابان است و کاشان،آران‌وبیدگل، اردستان، نایین و خوروبیابانک بخشی از شهرستان اصفهان، گلپایگان و شهرضا مناطق بیابانی استان هستند که تحت‌تاثیر ریزگردها قرار دارند.

وی گفت: اجرای طرح‌های بادشکن‌های زنده و غیرزنده، نهال‌کاری در پهنه‌های پرخطر و کنترل فرسایش بادی در دشت بزرگ کاشان در دستور کار قرار گرفته است تا میزان خسارات ناشی از گردوغبار کاهش یابد.

تدوین برنامه جامع برای مقابله با ریزگردها ضروری است

فرماندار کاشان نیز گفت: بهره‌برداری نادرست از منابع آب، کاهش رطوبت خاک، افزایش فعالیت غیراصولی معادن و تغییر اقلیم، از عوامل اصلی بروز پدیده ریزگرد است و تدوین برنامه جامع برای مقابله با این معضل، با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی ضروری است.

مجتبی راعی افزود: وقوع گردوغبار در چند روز گذشته، آسیب‌های شدید در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل ایجاد کرد و راهکارهای مقابله با ‌این پدیده، نیازمند عزم جمعی است.

فرماندار کاشان بیان کرد: تثبیت خاک، اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری و بیابان‌زدایی و اصلاح مدیریت معادن از مهم‌ترین اولویت‌ها برای مقابله با پدیدریزگردها در منطقه کاشان است.

راعی افزود: با وجود انجام مطالعات آبخیزداری در ۸۰ درصد از زمین‌های منطقه، اختصاص نیافتن کامل اعتبارات طی سال‌های گذشته، اجرای این طرح‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد فضای سبز و دیوار سبز شهری گفت: شهرداری‌ و سایر نهادهای مربوط باید راهکارهای مقابله‌ای از جمله توسعه گیاهان مقاوم به کم‌آبی را بصورت عملیاتی دنبال کنند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha