در دوره جدید مدیریت شهری شیراز، این طرح با جدیت بیشتری دنبال میشود؛ تا جایی که به گفته رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر شیراز، روند آمادهسازی زیرساختهای لازم برای انتقال این مشاغل آغاز شده و بخشی از آن نیز به مرحله اجرا رسیده است.
قانون چه میگوید؟
مسعود زارعی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه انتقال مشاغل مزاحم و آلاینده، مصوبه شورای تأمین و یک قانون کشوری است، اظهار کرد: ۲۵ عنوان شغل مزاحم در سطح کشور شناسایی شده که یا آلودگی صوتی دارند، یا به آلودگی هوا و خاک منجر میشوند. اساساً فعالیت این مشاغل در محدودههای شهری ممنوع است.
وی با بیان اینکه برخی شهرها مانند شیراز با حساسیت بیشتری این قانون را دنبال میکنند، ادامه داد: در شورای شهر، شهرداری را مکلف کردیم که سایتهایی در بیرون شهر برای استقرار این مشاغل در نظر بگیرد و زیرساختهای لازم مانند آب، برق، قطعهبندی و سایر امکانات مورد نیاز را فراهم کند.
پیشرفت در سایتهای انتقال
زارعی با اشاره به سایت ۲۸ هکتاری اختصاصیافته برای استقرار مشاغل آلاینده در شیراز گفت: در این سایت حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از کارها پیش رفته و خوشبختانه روند مناسبی داشتهایم. مهمترین انتقالی که باید انجام شود مربوط به ضایعاتیهاست که مسئله بسیار مهمی بهشمار میرود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر شیراز تأکید کرد: صرفاً جمعکردن آنها کفایت نمیکند، چون جای دیگری دوباره بساطشان را پهن میکنند. باید بهصورت اساسی کار انجام شود.
ضرورت ساماندهی دورهگردها
وی همچنین درباره جمعیت دورهگردهای فعال در حوزه ضایعات تصریح کرد: این افراد جمعیت قابل توجهی دارند و نمیتوان آنها را از شهر بیرون کرد. اساساً امکان انجام چنین کاری هم میسر نیست و باید این مشاغل ساماندهی شوند نه اینکه صرفاً جمعآوری شوند.
زارعی از وجود قراردادی بین شهرداری، اتاق اصناف و اتحادیه ضایعاتفروشان خبر داد و گفت: این قرارداد بحث جداگانهای دارد، اما اصل ماجرا این است که ما باید زیرساختها را بیرون از شهر آماده کنیم تا این انتقال اصولی انجام شود.
سایت ۳۳ هکتاری در انتظار مصوبه شورا
به گفته این عضو شورای شهر، یک محوطه ۳۳ هکتاری دیگر هم پیشبینی شده که شهرداری موظف به آمادهسازی زیرساختهای آن شده و لایحه مربوطه از طرف شهرداری به شورا ارسال شده و در حال بررسی است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورای اسلامی شهر شیراز افزود: برخی مشاغل مثل آهنفروشیها، تیرچهبلوکها و سنگفروشیها با هماهنگی خود اتحادیهها در حال جابهجایی هستند و برای آنها مکانیابی هم انجام شده است.
تجربههای قبلی، معیار نگاه آینده
زارعی با مقایسه این روند با پروژه دروازه کازرون که آن هم زمانبر بوده است، گفت: «این پروژه هم دقیقاً مثل پروژه انتقال مشاغل دروازه کازرون است البته برای انتقال اصناف دروازه کازرون فرصت محدودی گذاشته شده است اما برای انتقال مشاغل مزاحم و آلاینده، شرایط اقتصادی فعلی و هزینههای بالای زیرساخت، اجازه نمیدهد که انتظار داشته باشیم ظرف یکی دو ساله انجام شود. این اتفاق یک پروسه چند ساله است. ما باید امیدوار باشیم که با استمرار این حساسیت، با یاری خدا طی چند سال آینده، این انتقال کامل در شیراز اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، انتقال مشاغل آلاینده و مزاحم به بیرون از محدوده شهر شیراز، اگرچه فرآیندی زمانبر و پرهزینه است، اما ضرورتی جدی برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان محسوب میشود. حساسیتی که اکنون در مدیریت شهری شکل گرفته و اقدامات زیرساختی که آغاز شدهاند، نویدبخش آیندهای پاکتر و منظمتر برای پایتخت فرهنگی ایران خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات