• چهارشنبه / ۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404030704414
  • خبرنگار : 50604

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان خبر داد

صرفه‌جویی ۷۵ درصدی آب با توسعه آبیاری نوین در گلستان

صرفه‌جویی ۷۵ درصدی آب با توسعه آبیاری نوین در گلستان

ایسنا/گلستان مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان گلستان از تجهیز ۳۴۳ هکتار از اراضی آبی به سامانه‌های نوین آبیاری خبر داد و گفت: با اجرای کامل این طرح‌ها، مصرف آب در بخش کشاورزی تا ۷۵ درصد کاهش می‌یابد.

مقصودلو، امروز چهارشنبه ۷ خرداد در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال تاکنون ۳۴۳ هکتار از اراضی آبی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند و در صورت تامین اعتبار، بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هکتار دیگر نیز ظرفیت اجرای این طرح وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ سطح زیر پوشش سامانه‌های نوین آبیاری در استان ۸۸۰ هکتار بوده است، گفت: اعتبارات مصوب سال جاری برای این طرح را ۱۴۹ میلیارد و ۵۴۳ میلیون ریال بود که تاکنون ۳۹۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و ۴۳ درصد جذب شده است.

 مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی آبی استان قابلیت اجرای این طرح را دارند، افزود: برنامه هفتم توسعه، تجهیز ۶ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری را پیش‌بینی کرده است.

مقصودلو با تاکید بر اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب بیان کرد: حدود ۹۰ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که با اجرای این طرح‌ها می‌توان تا ۷۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

وی به تفاوت‌های منطقه‌ای در استان اشاره کرد و گفت: در جنوب استان که اراضی کوچک‌تر و بارندگی بیشتر است، طرح‌های موضعی مانند سیستم‌های یک ردیفه، دو ردیفه، لوپ و تیپ بیشتر اجرا شده‌اند. میانگین هزینه اجرای این سامانه‌ها ۳.۲ میلیارد ریال در هکتار است که ۳۳۸ میلیون ریال آن را دولت پرداخت می‌کند.

مقصودلو به انواع سامانه‌های بارانی مورد استفاده در استان اشاره و تصریح کرد: سیستم‌های کلاسیک نیمه متحرک، کلاسیک ثابت با آبپاش متحرک و سیستم قرقره‌ای با آبپاش تفنگی در حال حاضر در استان مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه اجرای این سیستم‌ها به طور میانگین ۳.۱ میلیارد ریال در هکتار است.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان از فعالیت ۴ شرکت تولید کننده لوله پلی اتیلن، یک شرکت دانش‌بنیان تولید کننده اتصالات، ۶ شرکت مهندسی مشاور و ۳۱ شرکت پیمانکار مجاز در این حوزه خبر داد و با اشاره به استقبال کشاورزان گفت: تاکنون ۸ هزار و ۲۳۴  هکتار از اراضی استان تحت پوشش انواع سامانه‌های نوین آبیاری قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۷:۰۶

پارسال نوار تیپ می گرفتیم ۴۵۰۰۰۰تومان امسال میگن ۸۵۰۰۰۰تومان ۱۰۰/گران شده چرا محصول ۱۰۰/ گران نمیشه چرا دولت اقدام نمی کنه