علیرضا زنگنه در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه سطح زیر کشت گل محمدی در ملایر از ۱۴۳ هکتار در سال گذشته به ۱۹۷ هکتار در سالجاری افزایش یافته است، اظهار کرد: شهرستان ملایر با ۱۹۷ هکتار سطح زیرکشت گل محمدی، ۴۵ درصد از سطح زیر کشت این گیاه در استان همدان را به خود اختصاص داده و رتبه نخست را در میزان سطح زیر کشت دارد.
زنگنه با اشاره به فعالیت بیش از ۷۰ بهرهبردار گل محمدی در این شهرستان، تصریح کرد: برداشت گل محمدی در این شهرستان از اوایل خرداد آغاز شده و تا پایان خرداد ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: ۴۰ درصد از محصول تولیدی گلمحمدی به گلاب تبدیل شده و ۶۰ درصد به صورت غنچه و گل به استانهای دیگر ارسال میشود.
وی با اشاره به اینکه از غنچهها و گلهای خشک گل محمدی به کشور آلمان نیز صادر میشود، افزود: یک واحد فرآوری گل محمدی واقع در روستای «خردمند» ملایر، یکی از دو واحد فعال در سطح استان همدان است که محصولاتی از جمله گلاب، گل خشک و غنچه خشک تولید و صادر میکنند.
زنگنه تاکید کرد: در شرایطی که بحران کمآبی به یکی از چالشهای اساسی بخش کشاورزی تبدیل شده است، توجه به کشت محصولات کمآببر و با صرفه اقتصادی بالا، بیش از پیش اهمیت یافته است. در این میان، گل محمدی بهعنوان گیاهی مقاوم به خشکی و کمآببر، جایگاه ویژهای در الگوی کشت پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه شهرستان ملایر، با برخورداری از اقلیم مناسب و استقبال کشاورزان، به قطب تولید گل محمدی در منطقه تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: ملایر با بیش از ۴۰۰ تُن تولید سالیانه گلمحمدی، حدود ۴۴ درصد از تولید گل محمدی استان را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر مقاومت بالای گل محمدی در برابر خشکسالی و آفات، نیاز آبی پایین و امکان بهرهبرداری اقتصادی در مدت زمان کوتاه را از جمله مواردی دانست که این گیاه را به گزینهای مناسب برای کشاورزان تبدیل کرده است و افزود: فرآوردههای متنوع این گیاه از جمله گلاب، اسانس و گلبرگ خشک، در صنایع غذایی، دارویی و عطرسازی کاربرد گستردهای دارند و زمینهساز اشتغال و درآمدزایی در مناطق روستایی شدهاند.
انتهای پیام
نظرات