• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404031106658
  • خبرنگار : 71610

نبیه بری: لبنان خواستار تمدید بدون تغییر مأموریت نیروهای یونیفیل است

نبیه بری: لبنان خواستار تمدید بدون تغییر مأموریت نیروهای یونیفیل است

رئیس پارلمان لبنان از تشکیل کمیته‌ای برای تدوین درخواست رسمی این کشور به شورای امنیت جهت تمدید مأموریت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفیل) خبر داد.

به گزارش ایسنا، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الأوسط» از تشکیل یک کمیته ویژه برای تهیه متن رسمی نامه به شورای امنیت سازمان ملل جهت تمدید مأموریت نیروهای یونیفیل بدون اعمال هرگونه تغییر در وظایف یا ساختار آن خبر داد.

وی اعلام کرد که موضوع تمدید حضور این نیروها، محور اصلی نشست اخیر او با «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان بوده است.

بری در این باره گفت: طبق اطلاع رئیس‌جمهور، لبنان هیچ اطلاعی از قصد و نیت اصلاح مأموریت یونیفیل ندارد و نیز هیچ پیامی از سوی نهادهای بین‌المللی درباره کاهش شمار نیروها یا تغییر در وظایف آن دریافت نکرده است.

او همچنین افزود که لبنان منتظر دیدار «مورگان اورتگاس» معاون نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا با مقامات لبنانی در بیروت است تا موضع واقعی واشنگتن را پیرامون این موضوع روشن کند و بر اساس آن تصمیم‌گیری شود.

بری تصریح کرد: ما بر پایبندی به نقش یونیفیل بدون هیچ تغییری که با منافع ملی ما در تضاد باشد، تأکید داریم و خواهان اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ از سوی رژیم صهیونیستی هستیم.

وی در ادامه به نقش مثبت حزب‌الله در اجرای آتش‌بس اشاره کرد و گفت: حزب‌الله همچنان به توافق آتش‌بس پایبند است و از هرگونه اقدام تلافی‌جویانه علیه تجاوزات رژیم صهیونیستی خودداری کرده است. حتی در مناطقی که اسرائیل عقب‌نشینی کرده، حزب‌الله با ارتش لبنان همکاری کرده و مانعی در مسیر استقرار ارتش ایجاد نکرده است.

بری همچنین از نقش آمریکا به عنوان ناظر توافق، در واداشتن رژیم صهیونیستی به احترام به آتش‌بس یاد کرد و افزود: هیچ توجیهی برای تردید در همکاری حزب‌الله با ارتش وجود ندارد و این جنبش در کنار دولت لبنان برای پیگیری راه‌حل‌های دیپلماتیک ایستاده است.

رئیس پارلمان لبنان بار دیگر بر حمایت کامل خود از یونیفیل تأکید کرد و آن را بازوی تقویت‌کننده ارتش لبنان برای کنترل کامل مرزها دانست.

او همچنین مسؤولیت شکست در اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ را متوجه رژیم صهیونیستی دانست و افزود که این رژیم همچنان پنج تپه راهبردی را در اشغال دارد و با تداوم حملات، مانع بازگشت ساکنان مناطق مرزی می‌شود.

بری در ادامه بازسازی مناطق جنگ‌زده جنوب لبنان را از اولویت‌های اساسی دولت خواند و خواستار آن شد که گروه پنج‌جانبه بین‌المللی زمینه‌های لازم برای اجرای کامل توافق را فراهم سازد و رژیم صهیونیستی را به پایبندی به تعهداتش وادارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha