• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 1404031107094
  • خبرنگار : 71533

مجید انصاری: امام راحل نزدیکترین فرد به معصومین در عصر ما بود

مجید انصاری: امام راحل نزدیکترین فرد به معصومین در عصر ما بود

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری گفت: اگر بخواهم شخصیت امام راحل را در یک جمله توصیف کنم باید بگویم او نزدیک‌ترین فرد به معصومین در عصر ما بود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مجید انصاری در نشست مجمع استانداران به مناسبت بزرگداشت سالگرد امام راحل با اشاره به جایگاه الگوهای تاریخی در هدایت جوامع، اظهار کرد: یکی از روش‌های بنیادین قرآن برای هدایت انسان‌ها، ارائه الگوهایی زنده و عینی از سیره انبیای بزرگ الهی است؛ پیامبرانی که نه‌تنها در رفتار فردی، بلکه در تصمیمات اجتماعی، مقاومت تاریخی و مدیریت پیچیده بحران‌ها، نمونه‌هایی آموزنده برای بشریت‌اند.

وی افزود: تأمل در آیات قرآن نشان می‌دهد هدایت الهی در بستر تجربه‌های اجتماعی پیامبران گذشته تحقق یافته است؛ پیامبران، هر یک در قامت یک الگوی تمدنی، سبک زندگی مؤمنانه، مسئولانه و تاریخی را به نمایش گذاشتند.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری یادآور شد: منطق الگوسازی، ستون فقرات تمدن‌ اسلامی است و بر ما فرض است که با بازخوانی سیره‌ها پیامبر و امامان معصوم از آن‌ها برای بازآفرینی بینش و بصیرت در عرصه‌های فردی و اجتماعی بهره‌مند شویم.

وی تأکید کرد: امروز در پرتو منطق قرآنی، می‌توان گفت (ولکم فی خمینی أسوة حسنة) این جمله، نه از باب اغراق، بلکه بر پایه شناختی ژرف از امام خمینی (ره) و مطالعه مستمر در سیره، آثار، و تأثیرات اجتماعی او بیان می‌شود. شخصیتی که در رفتار و گفتار، در عمل و تدبیر، آیینه‌ای تمام‌نما از آموزه‌های پیامبر اسلام بود.

انصاری افزود: اگر بخواهم شخصیت امام راحل را در یک جمله توصیف کنم، باید بگویم او نزدیک‌ترین فرد به معصومین در عصر ما بود. این سخن به معنای نادیده گرفتن عظمت دیگر بزرگان نیست؛ اما جامعیت شخصیتی، شجاعت اخلاقی، صفای عرفانی، عمق علمی و قدرت مدیریت در امام راحل به‌گونه‌ای بود که او را به الگوی تراز اسلامی در دنیای معاصر بدل ساخت.

وی گفت: متأسفانه ما نه در دوران حیات امام و نه پس از رحلت ایشان، آنگونه که شایسته بود، از الگو بودن ایشان استفاده نکردیم. در بزنگاه‌های تاریخی، در مواجهه با دشمن و در تشخیص مسیر درست، این چراغ روشن پیش روی ما بود، اما گاه به تاریکی خویش خو گرفتیم.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت رجوع دوباره به سیره امام راحل، افزود: امام راحل در روزگار ما، همانند پیامبران پیشین، الگوی انسان مؤمن و مدیر مؤثر بود. در او دین و دنیا، عرفان و سیاست، انقلاب و قانون، عبادت و مسئولیت در هم تنیده شده بود. او نه‌تنها راه را شناخت، بلکه راه را گشود و پیمود؛ و این همان ویژگی اسوه‌ها در منطق قرآن است.

وی یادآور شد: آن مرد بزرگ، در شرایطی که سنت‌های حوزه علمیه منبر رفتن را دون شأن مرجع می‌دانست، به خاطر انجام تکلیف الهی، خود را از چارچوب‌ها رهانید و بر منبر حق‌طلبی ایستاد. کسی که استاد مسلم اخلاق، عارف و فیلسوف و مدرس بزرگ علوم عقلی و نقلی بود، به میدان مبارزه سیاسی آمد و طرحی نو درانداخت.

 انصاری اظهار کرد: امام راحل نه‌فقط رهبر یک انقلاب سیاسی، بلکه مهندس تمدن نوین اسلامی بود. او از نجف و قم تا پاریس و تهران، با شناخت عمیق از دین و زمانه، توانست الگویی برای حکمرانی مردمی، مبتنی بر قانون، عقلانیت و معنویت ارائه دهد. امروز، بیش از هر زمان دیگر، به چنین الگویی نیازمندیم؛ الگویی که نه در خاطره، بلکه در راه و روش، زنده و جاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha