• شنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404031710359
  • خبرنگار : 50034

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:

۷۰ درصد گشنیز کشور در همدان تولید می‌شود  

۷۰ درصد گشنیز کشور در همدان تولید می‌شود  

ایسنا/همدان رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه بیش از ۷۰  درصد گشنیز کشور در نهاوند تولید شد، گفت: بیش از ۷۰ درصد از تولید گشنیز کشور معادل حدود ۱۲ هزار تُن از این محصول در نهاوند تولید شد.   

رضا بهراملو شنبه ۱۷ خرداد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ۹۹ درصد سطح زیر کشت گشنیز در این استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به شهرستان‌های تویسرکان و اسدآباد مربوط می‌شود. 

وی با بیان اینکه گشنیر یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به دو روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود، خاطرنشان کرد: تمامی مراحل کشت این محصول به‌صورت مکانیزه انجام و به‌طور متوسط در هر هکتار بیش از دو تُن گشنیز برداشت می‌شود. 

وی گفت: گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها می‌شود. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سطح زیرکشت گشنیز در نهاوند به ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار می‌رسد، افزود: هر سال بخش عمده‌ای از گشنیز به‌صورت خام‌فروشی به کشورهای منطقه به‌ویژه پاکستان صادر می‌شود این در حالیست که با توسعه زیرساخت‌های فرآوری، می‌توان ارزش افزوده بالاتری برای این برند مهم ایرانی ایجاد کرد. 

بهراملو با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ واحد بوجاری، یک کارخانه اسانس‌گیری و روغن‌گیری و یک واحد عرق‌گیری گشنیز در این شهرستان فعال است، یادآور شد: اسانس مرغوب گشنیز نهاوند پایه تولید ۲۶۰ نوع عطر و ادکلن در کشورهای اروپایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha