دکتر عابدین حسینی آهنگری سه شنبه ۲۰ خرداد در حاشیه بازدید از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی ایرانهلث با اشاره به اهمیت این رویداد در حوزه سلامت و حضور دانشگاه علوم پزشکی همدان در این نمایشگاه ،افزود: ایرانهلث نمایشگاهی مشتمل بر غرفههای تجهیزات پزشکی، صنایع دارویی و مشارکت شرکتهای همکار با وزارت بهداشت بوده و فرصتی مناسب برای آشنایی با آخرین دستاوردهای فناورانه در حوزه سلامت است.
حسینی آهنگری با بیان اینکه حضور پررنگ شرکتهای دانشبنیان داخلی در این دوره در این نمایشگاه بسیار چشمگیر و امیدبخش بوده است، خاطر نشان کرد: ما در معاونت بینالملل دانشگاه علوم پزشکی همدان مسیری را آغاز کردهایم تا در تمامی نمایشگاههای سلامت داخلی و خارجی با هدف کسب تجربه، تعاملات بینالمللی و ایجاد بسترهایی برای برگزاری نمایشگاهها و همایشهای بینالمللی توسط خود دانشگاه شرکت کنیم.
وی با اشاره به افتتاحیه کنفوبیشن بینالمللی گردشگری سلامت استان همدان از فردا، گفت: در ادامه همین مسیر، افتتاحیه گردشگری سلامت را در استان همدان خواهیم داشت که دانشگاه علوم پزشکی همدان به نوعی میزبان بوده و پنلهای تخصصی سلامت را در این همایش برگزار خواهد کرد که بخشی از مسیر توسعه بینالمللی دانشگاه و ورود به بازارهای جهانی در زمینه تجهیزات پزشکی، خدمات دارویی و ملزومات پزشکی خواهد بود.
حسینی آهنگری تأکید کرد: در تلاشیم با همکاری وزارت میراث فرهنگی، دبیرخانه دائمی کنفوبیشن بینالمللی گردشگری سلامت را در همدان مستقر کنیم تا بتوانیم هر ساله با قدرت و جذابیت بیشتری برای شرکتهای داخلی و خارجی برنامهریزی و اجرا داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ضرورت فراهمسازی زیرساختها برای برگزاری چنین نمایشگاههایی در همدان گفت:
اگرچه استانها نسبت به تهران در برخی زمینهها عقبتر هستیم اما در همدان با وجود نمایشگاه بین المللی زیرساخت برگزاری چنین رویدادی وجود دارد اما طبیعتا اشکالاتی را هم دارد که باید برطرف کنیم.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: کنفوبیشن گردشگری سلامت از ۲۱ تا ۲۳خرداد ماه در همدان برگزار میشود که در این امر نواقص کار را آسیبشناسی خواهیم کرد تا دورههای بعدی اگر میزبانی را در دورههای بعد برعهده گرفتیم، بتوانیم با شرایط بهتری برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه هدف این است در حوزه گردشگری سلامت قدمهای مؤثری برداریم افزود: در برنامه هفتم توسعه وظیفه مشخصی را در این زمینه بر عهده معاون بینالملل محول شده که جذب دانشجویان خارجی در برنامه بوده و قرار است ۶ میلیارد دلار از محل جذب دانشجویان خارجی درآمد داشته باشیم.
حسینی آهنگری در ادامه با تشریح فعالیتهای این دانشگاه در حوزه تجهیزات پزشکی دانشبنیان و همکاریهای بینالمللی با اشاره به همکاری دانشگاه با شرکتهای دانشبنیان مانند شرکت «ویستا» که در مرکز دانشبنیان دانشگاه صنعتی شریف مستقر است، گفت: این شرکت از پیشگامان حوزه رفرش (بازسازی) تجهیزات پزشکی در کشور بوده که با دریافت گواهینامهها و استانداردهای بینالمللی، تجهیزات از کارافتاده مانند دستگاههای سیتیاسکن و آنژیوگرافی را به چرخه خدمت بازمیگرداند.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: این اقدام هم از نظر اقتصادی بسیار مقرونبهصرفه بوده و هم موجب حمایت از تولید ملی میشود.
وی همچنین به اهمیت گردش اقتصادی در حوزه تجهیزات پزشکی بازسازیشده اشاره کرد و افزود: بهجای صرف هزینههای سنگین برای خرید تجهیزات نو، با همکاری شرکتهای دانشبنیان، میتوان تجهیزات کارکرده را احیا و گارانتی کرد که این روند مزایای اقتصادی چشمگیری دارد و حتی ارزآوری از طریق صادرات این خدمات نیز امکانپذیر است.
حسینی آهنگری در ادامه با اشاره به برنامههای گسترده در زمینه آموزشهای بینالمللی،تصریح کرد: در حال حاضر درخواستهایی از دانشگاههای کشورهای تاجیکستان و ازبکستان دریافت کردهایم و
رایزنیهایی با رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در این کشورها انجام شده که امیدوارم در مرداد ماه، همزمان با میلاد شیخالرئیس بوعلی سینا، میزبان هیاتهایی از این کشورها در همدان باشیم.
وی افزود: هدف این دیدارها، انعقاد تفاهمنامههای همکاری در زمینه تبادل دانشجو، استاد و پروژههای مشترک پژوهشی بوده و در ادامه، هیأتی از دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز به این کشورها اعزام خواهد شد.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به سوالی درباره ایجاد شعبه بینالمللی دانشگاه در کشورهای همسایه اظهار کرد: یکی از برنامههای مهمی که از پنج ماه پیش آغاز کردیم، بررسی امکان تأسیس شعبهای از دانشگاه علوم پزشکی همدان در یکی از کشورهای همسایه بوده که با توجه به کیفیت بالای نظام آموزش پزشکی ایران که مبتنی بر مهارتهای عملی است، این موضوع میتواند فرصت بزرگی برای توسعه آموزش پزشکی در منطقه باشد.
حسینی با اشاره به مسئولیت جدید خود در معاونت بین الملل گفت: برای حرکت به سمت دانشگاههای نسل چهارم و پنجم، بینالمللیسازی یک اولویت کلیدی بوده و ما یکی از معدود دانشگاههای علوم پزشکی دارای معاونت بینالملل هستیم و این موضوع فرصت بسیار خوبی برای تقویت جایگاه دانشگاه در عرصه جهانی است.
انتهای پیام
نظرات