عبدالحسین گرشاسبی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به نقش مهم زمین در عرصههای مختلف ساخت مسکن، تولید، کارآفرینی، کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست که ارزش اقتصادی ایجاد میکند گفت: همواره تخریب اراضی محدود کشاورزی و تخریب محیط زیست و بروز تبعات زیست محیطی و همچنین از بین رفتن حقوق بیتالمال و پدیده شوم زمینخواری از جمله مشکلات حوزه زمین است.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه پنجره واحد زمین با پشتوانه قانونی در راستای مصوبه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی خاطرنشان کرد: این سامانه به عنوان تنها درگاه ارتباطی متقاضیان اخذ خدمات حوزه زمین و ساختمان کشور محسوب میشود قاعدتاً تمامی درخواست خدمت به خروجی دستگاهها از طرف متقاضیان باید از طریق این سامانه ارائه شود.
مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان بوشهر با بیان اینکه پنجره واحد زمین رسماً در ۱۴۰۲ آغاز به کار کرد گفت: در استان بوشهر تاکنون تشکیل ۱۲ جلسه کارگروه و ۴ جلسه هماهنگی و ۶۱ مصوبه در جلسات و بیش از ۱۰۵ مکاتبه در خصوص این سامانه ثبت شده است.
گرشاسبی با اشاره به نقش مهم سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در صدور مجوز و استعلام حوزه زمین اضافه کرد: این سامانه مانع هرگونه تصرف غیرقانونی و دست درازی به اراضی و املاک ملی و دولتی میشود.
وی ادامه داد : ین پنجره واحد از صدور مجوزها و استعلام موازی و اضافی جلوگیری میکند و زمان و هزینه را کاهش میدهد و نیاز مراجعه حضوری متقاضیان را به دستگاه ذیربط کاهش داده است.
مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی استان بوشهر دستاوردهای کلیدی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را کاهش زمان صدور استعلام از ۲۶۵ روز در سال ۱۴۰۱ به ۱۱ روز در سال جاری، ثبت ۶ هزار و ۲۲۴ مورد استعلام با نرخ تعیین تکلیف ۹۲ درصدی پیشگیری از تخلف زمینخواری و اتصال ۲۴ دستگاه از ۳۵ دستگاه متولی به سامانه اعلام کرد.
گرشاسبی تأکید کرد: این سامانه از صدور مجوزهای موازی، تصمیمهای سلیقهای و فساد اداری جلوگیری میکند. همچنین نیاز به مراجعه حضوری مردم را به حداقل رسانده و هزینههای سرمایهگذاری را کاهش داده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات با تاکید بر تسریع در زمان رسیدگی به پروندههای تخلف خواستار بارگذاری نقشهها توسط دستگاههای متولی شد.
انتهای پیام
نظرات