• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404032516588
  • خبرنگار : 50283

مدیرکل دفتر بازسازی سازمان شیلات:

بیش از ۶۰۵۰تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شد

بیش از ۶۰۵۰تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شد

ایسنا/گیلان مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیک آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از 6050 تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شد، گفت: این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که ۴۷۶۰ تن بود نزدیک به ۲۶ درصد افزایش رشد در تولید گوشت ماهی خاویاری را شاهد بودیم.

ناصر کرمی‌راد، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیک آبزیان سازمان شیلات ایران امروز یک‌شنبه ۲۵ خردادماه در حاشیه بازدید از مراکز بازسازی ذخائر استان گیلان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای کاهش فشار بر ذخائر، شاهد ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری دریای خزر توسط کشورهای همجوار این پهنه آبی از سال ۲۰۱۰ هستیم لذا سازمان شیلات برای حفظ برند خاویار ایران که از گذشتگان به ما ارث رسیده همچنین حفظ بازار رقابت تولید گوشت و خاویار در دنیا؛ اقداماتی را در دستور کار قرار داد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۱ طرح توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور آغاز شد، افزود: طبق هدف گذاری صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۴ و در یک بازه زمانی ۱۰ ساله باید به تولید ۱۰ هزار تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار می‌رسیدیم.

کرمی‌راد با اشاره به اینکه در حال حاضر از این اعداد پیشی گرفتیم و تعداد مزارع در ۲۲ استان کشور توسعه پیدا کرده و در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: در حال حاضر تا ۲۰۰ تن خاویار و  تا ۱۵۰ هزار تن گوشت ظرفیت سازی شده است.

وی با بیان اینکه برای فاز دوم توسعه بیش از ۱۴۰ تن خاویار و بیش از ۲۰ هزار تن گوشت هدف گذاری شده، افزود: با توجه به اینکه سرمایه گذاری در این زمینه بسیار سودآور است لذا پتانسیل‌ها شناسایی و بسته‌های سرمایه‌گذاری در خصوص توسعه ماهیان خاویاری در استان‌های مختلف کشور مطالعه، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری شده تا امکان حضور سرمایه‌گذاران در این عرصه فراهم شود.

کرمی‌راد با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۶ هزار و ۵۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شد، تصریح کرد: این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که ۴۷۶۰ تن بود نزدیک به ۲۶ درصد افزایش رشد در تولید گوشت ماهی خاویاری را شاهد بودیم.
 
وی با اشاره به تولید خاویار افزود: در سال ۱۴۰۲، ۲۱ تن و ۶۰۰ کیلو خاویار استحصال شد که در سال ۱۴۰۳ این میزان به بیش از ۲۵ تن و ۱۰۰ کیلو گرم خاویار رسید که حدود ۱۷ درصد رشد نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

کرمی‌راد در خصوص صادرات خاویار تاکید کرد: بیش از هفت تن و ۵۰۰ کیلو خاویار مستقیماً از مسیر گمرک صادر شده و برآورد می‌شود به همین اندازه و یا بیش از این عدد، خاویاربه صورت مسافری و چمدانی از کشور صادر شده باشد.

توجه به فعال کردن مراکز مغفول بازسازی ذخائر در گیلان

همچنین کوروش خلیلی، مدیرکل شیلات استان گیلان در حاشیه این بازدید اظهار کرد: مراکز بازسازی ذخایر آبزیان در همه کشورهای دارای اشتغال صیادی به عنوان ابزار کنترل پایداری شغل ساحل نشینان مطرح است.

وی افزود: استان گیلان با دارا بودن ۳ مرکز، زیرساخت لازم برای حفاظت از ذخائر آبزیان خصوصا ۱۴ گونه تجاری و اقتصادی، بومی و دریایی که در سبد صید استان گیلان قرار دارد را فراهم کرده است.

خلیلی با تاکید بر اینکه برنامه موثرسازی در تولید این مراکز یک فعالیت حاکمیتی است، گفت: از ۲ سال پیش با هدف ایجاد شرایط پایداری در بازماندگی، فعال‌سازی عرصه‌های مغفول در استان انجام شده است.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه افزایش عرصه های تولید و بازسازی ۱۶۰ هکتار استخرهای مراکز در سنگر، رشت و سیاهکل شرایط افزایش میانگین وزن ۲ برابری را در بچه ماهیان تولیدی به همراه آورده است، گفت: کیفیت بچه ماهیان تولیدی این مراکز ضامن پایدار ماندن شغل صیادی در ساحل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha