• دوشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404032616856
  • خبرنگار : 50214

یک روانشناس در یزد:

آرامش خود را حفظ کنید؛ واکنش والدین بیش از اخبار جنگ برای کودکان آسیب‌زاست

آرامش خود را حفظ کنید؛ واکنش والدین بیش از اخبار جنگ برای کودکان آسیب‌زاست

ایسنا/یزد یک روانشناس با تاکید بر لزوم حفظ آرامش والدین در شرایط وقوع جنگ، تاکید کرد: ترس از واکنش‌های بزرگسالان بیشتر از خود جنگ می‌تواند برای کودکان آسیب‌زا باشد.

در روزهایی که میهن اسلامی ایران با تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی مواجه شده است، بیش از بزرگسالان، ذهن کودکان دچار ترس، اضطراب و احساس ناامنی خواهد شد و از آنجایی که این اضطراب‌ها می‌توانند اثرات طولانی‌مدتی بر سلامت روان، رشد عاطفی و اجتماعی کودکان داشته باشد ضرورت دارد از روان کودکان در چنین شرایطی مراقبت شود.

البته برای بسیاری از والدین این پرسش مطرح می‌شود که چگونه می‌توان با کودکان درباره جنگ و درگیری‌های نظامی صحبت کرد تا به جای ایجاد ترس و اضطراب، به آن‌ها احساس امنیت و فهم درست از وضعیت داده شود؟

راحله منتظری دکترای روانشناسی در استان یزد در این رابطه به خبرنگار ایسنا می‌گوید: کودکان، جهان را از دریچه‌ احساسات خود و نه از منطق بزرگسالان، تجربه می‌کنند لذا وقتی اخبار تلخ جنگ از تلویزیون، فضای مجازی یا گفت‌وگوهای بزرگ‌ترها به گوششان می‌رسد، ممکن است احساس ناامنی عمیقی کنند.  

وی ادامه می‌دهد: اگر جنگ در کشوری دیگر روی داده باشد، کودکان اغلب نمی‌توانند بین «واقعی بودن» و «احتمال تهدید» تمایز قائل شوند بنابراین ذهنشان صحنه‌ها را بزرگ‌نمایی کرده و به شکل فاجعه‌ای قریب‌الوقوع، درونی‌سازی می‌کند.

این روانشناس با تاکید بر این که آنچه این ترس را شدیدتر می‌کند نه فقط محتوای خبر بلکه واکنش والدین به آن است، اظهار می‌کند: در واقع، ترس از صدای بلند، فریاد زدن‌ها، اضطراب یا عصبانیت والدین، بیشترین ترس را برای کودک ایجاد می‌کند و می‌تواند به تجربه‌ای ترومازا(آسیب‌زا) تبدیل شود.

منتظری در مورد رویکرد مناسب والدین در چنین شرایطی، می‌گوید: والدین بیش از هر چیز باید مراقب حالات خودشان باشند چرا که اگر فرزندتان صدای بالا، بحث‌های تند یا نگرانی‌های کنترل‌نشده را مشاهده کند، پیام پنهان آن برایش این خواهد بود که «دنیا جای ناامنی است» بنابراین آرامش والدین به خودی‌ خود، یک پیام درمانی است.

وی بیان می‌کند: والدین باید در گفت‌وگو با کودکان از زبان ساده، شفاف و متناسب با سن‌شان استفاده کنند لذا لازم نیست همه جزئیات جنگ را توضیح دهند و تنها کافیست با اطمینان بگویند؛  «بزرگ‌ترها در تلاش هستند تا از ما محافظت کنند» یا «ما الان در جای امنی هستیم».

این روانشناس در پایان نیز با تاکید بر این که باید به کودکانمان بیاموزیم که احساس ترس، یک احساس طبیعی است اما می‌توان آن را مدیریت کرد، خاطرنشان می‌کند: ترس از واکنش‌های بزرگسالان بیشتر از خود جنگ می‌تواند آسیب‌زا باشد بنابراین والدین باید آرامش خود را حفظ کنند و از مواجهه کودکان خود با اخبار و تصاویر ترسناک جلوگیری کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha