• یکشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404040804632
  • خبرنگار : 71610

نواف سلام: افکار آمریکا وحی منزل نیست، از منظر منافع ملی به آنها می‌پردازیم

نواف سلام: افکار آمریکا وحی منزل نیست، از منظر منافع ملی به آنها می‌پردازیم

نخست‌وزیر لبنان در سخنانی با تأکید بر اینکه افکار ارائه‌شده از سوی آمریکا در چارچوب حل بحران جنوب لبنان وحی منزل نیست، اعلام کرد این پیشنهادها از منظر منافع و اصول ملی لبنان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، «نواف سلام» نخست‌وزیر لبنان در سخنانی پیرامون پیشنهادهای ارائه‌شده از سوی «تام باراک» فرستاده آمریکا به بیروت، اعلام کرد که دیدارش با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در این باره در فضایی مثبت برگزار شد و قرار است پس از دریافت پاسخ حزب‌الله به برخی از موارد مطرح‌شده، دیدارهای بیشتری با بری داشته باشد.

وی در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط، افزود: ما افکار آمریکا را از موضع اصول و منافع ملی خود بررسی می‌کنیم. اصل اساسی در این مسیر، اجرای توافقات حاصل‌شده در نوامبر گذشته با میانجی‌گری آمریکا و فرانسه برای توقف عملیات خصمانه است.

نخست‌وزیر لبنان همچنین خواستار اجرای کامل این تفاهمات شد و تأکید کرد که رژیم صهیونیستی باید از اراضی لبنان عقب‌نشینی کرده و تجاوزاتش را که صلح و ثبات را تهدید می‌کند، متوقف کند و در مقابل، دولت لبنان نیز باید حاکمیت خود را بر سراسر خاک کشور اعمال کرده و انحصار استفاده از سلاح و تصمیم‌گیری در حوزه جنگ و صلح را در اختیار داشته باشد.

سلام در ادامه اظهار کرد: این اقدامات باید همگی در اسرع وقت و به‌طور هم‌زمان انجام شوند و نیازی به جدل درباره تقدم و تأخر آن‌ها نیست؛ چراکه این‌ها ضرورت‌های ملی هستند، نه صرفاً مطالبات خارجی.

وی با تأکید بر لزوم تعیین سازوکارهای اجرایی برای این اقدامات، گفت: پس از روشن شدن این سازوکار از طریق رایزنی‌هایی که در حال انجام است، آن را برای تصمیم‌گیری نهایی به هیأت دولت ارائه خواهیم کرد، زیرا این موضوع صرفاً در صلاحیت دولت است»

سلام همچنین با اشاره به اینکه در ارتباط مستمر با  «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان برای رسیدن به نتایج مطلوب است، تأکید کرد: ما در حال تعامل با افکار پیشنهادی آمریکا هستیم، اما این‌ها نسخه‌های آماده نیستند. گفت‌وگوهایی با فرستاده آمریکایی خواهیم داشت و امیدواریم این رایزنی‌ها به نتایج مثبتی ختم شود.

نخست‌وزیر لبنان همچنین تصریح کرد: مسائل مربوط به حاکمیت ملی و انحصار سلاح، نیازهای واقعی لبنان هستند، پیش از آنکه مطالبه‌ای بین‌المللی باشند. لبنان سزاوار آن است که کشوری عادی، با صلح و ثبات و حاکمیت قانون باشد؛ کشوری که دولتش از همه شهروندان حمایت می‌کند و تنها مرجع تصمیم‌گیری در امور امنیتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha