جلال رحیم زاده با بیان اینکه در سال زراعی جاری حدود ۳۱۰ هکتار از اراضی زراعی این استان به کشت سیر تر و خشک اختصاص یافته بود، گفت: از این سطح کشت شده، ۱۱۰ هکتار بصورت سیر( تر) با متوسط برداشت ۵۰ تن در هر هکتار و ۲۰۰ هکتار بصورت سیر(خشک) با متوسط برداشت ۱۳ تن سیر خشک در هر هکتار اختصاص داشت.
وی با بیان اینکه از این سطح ، ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن سیر برداشت شده است اظهار کرد: همه ساله برداشت سیر در این استان، از اوایل خرداد شروع و تا بیستم خرداد ادامه می یابد.
وی گفت: در سال زراعی جاری شهرستان عجب شیر با ۱۵۰ هکتار بیشترین سطح زیرکشت را در استان به خود اختصاص داده بود و شهرستان های آذرشهر و بناب در رتبه های دوم و سوم قرار داشتند.
رحیم زاده افزود: برگزاری برنامه های آموزشی بصورت گروهی و انفرادی از جمله استفاده از بذرهای باکیفیت، مدیریت اصولی مزرعه، بهره گیری از روش های نوین آبیاری و مدیریت صحیح مصرف آب، استفاده از دستگاه های کارنده کشت مکانیزه جهت کشت این محصول، بازدیدهای کارشناسی و ارائه توصیه های فنی و همچنین تلاش در جهت تنظیم بازار فروش، از جمله اقدامات انجام گرفته توسط مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستانها در خصوص محصول سیر است.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک این استان، سیر تولیدی از کیفیت بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه محصول سیر از لحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات سبزی و صیفی و سایر محصولات پرآب بر می باشد می تواند به عنوان یک محصول با مصرف آب کمتر در تناوب زراعی با سایر محصولات قرار بگیرد.
وی از کشاورزان خواست با توجه به پتانسیل خاص استان در حوزه کشاورزی، سیر را در تناوب با سایر محصولات در الگوی کشت خود به عنوان یک محصول کم آب و اقتصادی قرار دهند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی،مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، در پایان افزود: محصول سیر یکی از محصولات پائیزه است که اکثراً از آب سبز پاییزه و زمستانه استفاده می کند و در فصل بهار با دو سه نوبت آبیاری با نوار تیپ یکی از محصولات کم مصرف آب سبزی و صیفی است.
انتهای پیام
نظرات