• دوشنبه / ۹ تیر ۱۴۰۴ / ۲۲:۲۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404040905989
  • خبرنگار : 50229

مدیر کل شیلات استان تNکید کرد

ظرفیت کم نظیر خوزستان برای پرورش آبزیان در آب‌های نامتعارف

ظرفیت کم نظیر خوزستان برای پرورش آبزیان در آب‌های نامتعارف

ایسنا/خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه آب‌های نامتعارف و امکان توسعه گسترده آبزی‌پروری گفت: در استان خوزستان بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف برای استفاده در حوزه آبزی‌پروری وجود دارد.

مرتضی سوری دوشنبه ۹ تیر در نشست «پرورش میگو در آب‌های نامتعارف» با اشاره به ظرفیت‌های قابل توجه آب‌های نامتعارف و امکان توسعه گسترده آبزی‌پروری افزود: در استان خوزستان بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب نامتعارف در دسترس وجود دارد که می‌تواند در حوزه آبزی‌پروری مورد استفاده قرار گیرد؛ این در حالی است که کل تخصیص آب شیرین برای آبزی‌پروری در استان حدود ۱.۳ میلیارد مترمکعب است.

سوری ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان آب نامتعارف موجود، حدود دو تا سه برابر میزان تخصیص آب شیرین است که ظرفیت کم‌نظیری برای توسعه پرورش گونه‌های دریایی به شمار می‌رود.

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: مناطقی که منابع آب نامتعارف دارند، شامل مناطقی با آب شور، لب شور، زه‌آب کشاورزی و پساب‌های تصفیه شده هستتد که فرصتی ارزشمند برای توسعه مزارع پرورش آبزیان به شمار می‌رود.

وی با تأکید بر اهمیت استفاده از این ظرفیت‌ها ادامه داد: به دلیل ویژگی‌هایی مانند شوری و پارامترهای فیزیکوشیمیایی خاص این آب‌ها، امکان پرورش آبزیان دریایی مانند میگو و ماهی سی‌باس فراهم شده است که می‌تواند تحولی بزرگ در اقتصاد دریا محور ایجاد کند.

سوری افزود: بهره‌گیری از این فرصت‌ها، علاوه بر ایجاد اشتغال و تامین امنیت غذایی، زمینه‌ساز رونق پایدار و توسعه اقتصادی و ارزآوری خواهد بود.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به محدودیت‌های منابع آب شیرین و کاهش بارندگی‌های اخیر گفت: این وضعیت تلنگری برای حرکت به سمت بهره‌برداری از منابع آبی شور و لب‌شور است؛ موضوعی که سال‌ها در دستور کار شیلات قرار داشته و اکنون با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: طی یک دهه گذشته، مطالعات علمی دقیق و اجرای پایلوت‌های موفق در زمینه پرورش میگو و ماهی سی‌باس در آب‌های نامتعارف انجام شده و این مطالعات و تجربیات آماده ارائه به سرمایه‌گذاران و متقاضیان فعالیت در این حوزه است. ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش شناسایی شده و طرح‌های توجیهی فنی و اقتصادی آماده ارائه است.

سوری با اشاره به کیفیت محصولات تولیدی در آب‌های نامتعارف گفت: محصولات تولید شده در این مزارع پس از انجام آنالیزهای لازم و بررسی‌های دقیق کیفی، مطابق با استانداردهای بین‌المللی به سایر کشورها صادر شده است.

به گفته مدیرکل شیلات خوزستان از دیگر مزیت‌های استفاده از آب‌های نامتعارف، امکان بهره‌برداری توام برای آبزی‌پروری و کشاورزی است که می‌تواند به توسعه پایدار در مناطق کم‌آب استان کمک کند.

در ادامه این نشست، حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور گزارشی از آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی در زمینه پرورش میگو و سایر  آبزیان در آب‌های شور، لب‌شور و نامتعارف ارائه داد.

همچنین داود احمدزاده، پرورش‌دهنده نمونه میگو در استان خوزستان با ارائه تجربیات عملی خود به بیان مزایا و چالش‌های مدیریت مزارع میگو در شرایط آب‌های نامتعارف پرداخت و پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری ارائه کرد.

در این نشست بر ضرورت تقویت همکاری میان بخش‌های تحقیقاتی، اجرایی و بخش خصوصی برای رفع موانع و توسعه پایدار صنعت پرورش میگو در استان تاکید شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha