حسین اسدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: میزان بارندگی در این بازه زمانی ۱۷۱.۱ میلیمتر ثبت شده که نسبت به ۲۸۵.۶ میلیمتر سال گذشته، کاهشی ۴۰ درصدی و نسبت به میانگین بلندمدت، کاهشی ۳۷ درصدی را نشان میدهد.
وی درباره وضعیت سد کمال صالح شازند گفت: این سد در حال حاضر ۱۹ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد که از این میزان، ۹ میلیون مترمکعب قابل برنامهریزی برای تأمین آب شرب شهر اراک تا شهریور ۱۴۰۴ است و ۱۰ میلیون مترمکعب آن حجم مرده محسوب میشود.
وی همچنین به وضعیت سد الغدیر ساوه اشاره و اظهار کرد: این سد با ذخیره ۲۳ میلیون مترمکعب آب، تنها هفت میلیون مترمکعب آب قابل برنامهریزی دارد و مابقی، حجم مرده است. این میزان آب میتواند بخشی از نیاز آب شرب شهرستان ساوه را تا آذر ۱۴۰۴ تأمین کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی با ابراز نگرانی از کاهش بارندگی و محدودیت ذخایر آبی سدهای استان، بر لزوم مدیریت بهینه مصرف آب تأکید و تصریح کرد: کاهش بارندگیهای اخیر، فشار مضاعفی بر منابع آبی استان وارد کرده و برنامهریزی دقیق برای تأمین آب شرب و کشاورزی در ماههای آینده ضروری است.
وی از شهروندان خواست با توجه به شرایط کمآبی، در مصرف آب صرفهجویی کنند تا امکان تأمین آب شرب تا پایان دورههای اعلامشده حفظ شود و از برنامهریزیهای این شرکت برای مدیریت منابع آبی موجود و رایزنی برای تأمین آب از دیگر منابع خبر داد تا از بروز بحران در تأمین آب شرب جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی افزود: کاهش قابل توجه بارندگی نسبت به سال گذشته و نسبت به میانگین بلندمدت، نهتنها بر تأمین آب شرب بلکه بر بخشهای کشاورزی و صنعتی استان نیز تأثیرات منفی گذاشته است. در این شرایط، اجرای طرحهای مدیریت منابع آب و بهرهبرداری بهینه از ذخایر موجود ضرورت دارد تا اثرات این کاهش بارندگی به حداقل برسد.
به گزارش ایسنا، سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تأمین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.
این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغالزایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگیهای مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل میشود.
در پی وقوع سیل در فصل بهار سال ۹۸ و تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر ساوه، این سد در هشتم اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۲ سال، سرریز کرد.
سد کمال صالح شازند نیز در جنوبیترین نقطه شهرستان شازند با ظرفیت و حجم ۹۵ میلیون مترمکعب ساخته شده و در اسفندماه سال ۹۷ سرریز کرد. این سد تاکنون دو مرتبه در فصل بهار سرریز داشته است که این سرریز به سمت سد مروک در استان لرستان در ۱۰ کیلومتری سد کمال صالح هدایت میشود. این سد از نوع سنگریزهای است، ارتفاع تاج سد به ۱۲ متر و ارتفاع سد به ۸۰ متر میرسد و در ۴۵ کیلومتری جنوب شازند و ۷۸ کیلومتری اراک واقع شده است.
انتهای پیام
نظرات