سیدمحمد علمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تصویب «قانون جهش تولید مسکن» و «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در سال ۱۴۰۰ در ایران نشاندهنده تلاش هماهنگ دولت برای حل همزمان دو چالش مهم بحران مسکن و کاهش نرخ رشد جمعیت است. همافزایی این دو قانون زمینه برای بهبود وضعیت مسکن خانوادههای پرجمعیت را فراهم میآورد.
وی ادامه داد: بهمنظور پاسخگویی به نیاز تأمین زمین این قانون از اراضی داخل محدوده شهرها و با توجه به کمبود زمین در اراضی درون شهر و نیز لزوم حفظ اراضی کشاورزی پیرامون شهرها، شهرداریها باید رویکرد توسعه عمودی را در برنامههای توسعهای شهرقزوین در دستور کار خود قرار دهد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مورخ ۱۴۰۲/۳/۸ اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین با همکاری شهرداری قزوین، موضوع بازتنظیم نظام پهنهبندی تراکمی شهر قزوین را در سال ۱۴۰۳ دستور کار خود قرار داد.
وی افزود: در واقع هدف از این طرح بهرهگیری از ظرفیت توسعه درونی شهرها، بهروزآوری، تعدیل و منطقی کردن توزیع تراکم ساختمانی، ایجاد شفافیت، کاهش درخواستهای موردی تغییر در طرح تفصیلی، احیا و تقویت کیفیت سکونت و زیست در بافت فرسوده، افزایش رضایتمندی ساکنین شهر قزوین و در نهایت، پاسخگویی به نیاز تأمین زمین قانون جهش تولید مسکن در داخل محدوده شهرها بوده است.
علمی تأکید کرد: محدوده نهایی طرح بازتنظیم نظام تراکم ساختمانی قزوین شامل زیرپهنههای مسکونی (R) در خارج از محدوده بافتهای تاریخی و فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی است که از مهمترین ویژگی آن میتوان به محلهمحور بودن آن اشاره کرد.
وی توضیح داد: در طرح تفصیلی شارمند مصوب سال ۱۳۶۹ چهار منطقه تراکمی یک تا ۳ طبقه، برای شهر قزوین بهصورت بلوکی تعیین شده بود که در سال ۱۳۸۵ با مصوبه افزایش تراکم تنها شاخص عرض معبر جهت افزایش تراکم در برخی محلات لحاظ شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین گفت: در حال حاضر بازتنظیم تراکم، شاخصهای جامع و کاملی در رابطه با ویژگیهای کالبدی بافت در سطح محله شامل دانهبندی، عرض گذر، سطح کاربریهای عمومی، مسائل ترافیکی بررسی شده و ضوابط پیشنهادی با توجه به ویژگیهای مختص هر محله ارائه شده است.
وی اشاره کرد: همچنین ضوابط ملاک عمل طرح تفصیلی و مصوبات موردی کمیسیون ماده پنج، کلیه پروانهها و پایان کارهای صادره در ۱۰ سال اخیر نیز بررسی و در تحلیل و ارائه ضوابط لحاظ شده است.
علمی تصریح کرد: ضوابط پیشنهادی به دو بخش ضوابط عمومی تراکم و محلات دارای صلاحیت و استعداد افزایش تراکم تقسیم شده است که در بخش اول ضوابط مرتبط با محدوده طرح، شرایط اضافه اشکوب، تأمین پارکینگ، حد نصاب تفکیک در اراضی و ضوابط تشویقی پلاکهای بزرگ مقیاس و یا تجمیع شده تدوین شده است.
وی ادامه داد: در بخش دوم ضوابط مربوط به هر محله به تفکیک منطقه ارائه شده است، بدین ترتیب که در منطقه یک قزوین محلههای باغ دبیر، اصفهان، اراضی دشتی واقع در راه آهن ( همگی در خارج از محدوده بازآفرینی)، در منطقه دو محدودههایی از محله دانشگاه، شهرک ولایت، بلوار خاکی و گلستان و در منطقه سه و چهار محلات معلم، ملاصدرا، جانبازان، مهدیه، پونک شرقی و غربی، شهید سلیمانی، نخبگان و قسمتی از محله حیدری، مینودر، لوازم خانگی، کابل البرز، پامچال، الهیه، فرهنگیان، مالکانه، محلات بادامستان، کوی دادگستری و نواب شمالی ازجمله مناطقی بودند که با توجه به میزان جمعیتپذیری، میزان ساختوساز صورت پذیرفته نوساز، طول گذرها، حجم ترافیک آنها، تأمین سطح و سرانههای خدمات عمومی در سطح محلات شامل پارک و فضای سبز، فرهنگی، ورزشی، مذهبی، تأسیسات و تجهیزات، ضوابط تراکمی آنها مورد بازنگری قرار گرفت.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین در پایان یادآور شد: همچنین طرح موضعی و ویژه جهت تشویق به نوسازی و رونق ساختوساز در محدوده تعاونیهای واقع درشهرک مینودر قزوین و ناحیه منفصل شهری اندیشه تهیه و تصویب شده است.
انتهای پیام
نظرات