• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404041006133
  • خبرنگار : 71516

بحث و جدل در کابینه رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه

بحث و جدل در کابینه رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه

بحث‌های امنیتی که توسط نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مشارکت چندین نفر از وزرا، فرماندهان ارتش و سازمان‌های امنیتی او برگزار شد، شاهد بحث داغی در مورد آینده جنگ غزه بود که با اتهامات متقابل و مواضع متفاوت همراه بود. منابع نظامی این بحث‌ها را «بی‌فایده» توصیف کردند.

به گزارش ایسنا، در بحبوحه مذاکرات متزلزل برای تبادل زندانیان صهیونیستی و برقراری آتش‌بس در نوار غزه و در پس‌زمینه تلاش‌های آمریکا برای پیشبرد توافقی که می‌تواند منجر به پایان جنگ و آزادی زندانیان صهیونیستی شود، این بحث‌ها و اتهامات صورت می‌گیرد. در همین حال، حملات رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از جنگ مستمر نابودی در نوار غزه ادامه دارد.

یدیعوت آحارونوت گزارش داد که هشدارهای «ایال زامیر» رئیس ستاد ارتش، مبنی بر اینکه گسترش جنگ، زندانیان اسرائیلی را به خطر می‌اندازد، خشم «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی را برانگیخته است.

روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: درحالی که زامیر در نشستی با وزرا تأکید کرد که عملیات ارابه‌های گدعون با فرسایش همراه است و ادامه عملیات جان اسرا در نوار غزه را در معرض خطر قرار می‌دهد افسران ارشد ارتش تأکید کردند توقف جنگ در حال حاضر اشتباه است.
در جریان این بحث‌ها، «بتسلئیل اسموتریچ»، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، ارتش را به شکست در عملکرد خود متهم کرد و گفت کابینه تصویب کرده بود که ارتش عدم دسترسی حماس به کمک‌های انسانی را تضمین کند اما ارتش در این کار موفق نشد.

طبق گزارش‌های فاش‌شده توسط کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در عصر دوشنبه، اسموتریچ تأکید کرد که «هر کامیونی که به حماس می‌رسد، برای ارتش یک شکست است.»

اسموتریچ در جلسه کابینه به زامیر گفته است: «ما می‌خواهیم اسرا را پس بگیریم اما آماده نیستیم که از کل اسرائیل دست بکشیم.»

وی به اهمیت ایجاد منطقه‌ای در جنوب نتزاریم و انتقال ساکنان از شمال به آن اشاره کرد.

از سوی دیگر، «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به عملکرد ارتش حمله کرد و گفت: «برنامه‌هایی که ارائه شد کاملاً با آنچه در میدان اتفاق می‌افتد، متفاوت بود. ارتش باید به جلو حرکت کند و نحوه عملکرد ما باید تغییر کند و بر تشویق مهاجرت و توقف کامل کمک‌های بشردوستانه تمرکز شود.»

بن گویر افزود: «فشار بیشتر به بازگرداندن اسرا کمک می‌کند، به آنها آسیبی نمی‌رساند.»

بن گویر به زامیر گفت: «هرگز سابقه نداشته است که در جنگی به دلیل وجود اسرا از شکست دشمن جلوگیری شود.»

بن گویر افزود: هدف دستیابی به یک توافق قاطع با حماس و جلوگیری از اسارت هزاران نفر دیگر در آینده است. در صورت افزایش مجدد فشارها با توقف کمک‌ها و استقرار ارتش در سراسر نوار غزه، امکان آزادی تعداد بیشتری از زندانیان وجود دارد.

ایتامار بن گویر ادامه داد: هنوز دستورات نهایی برای حل و فصل نبرد با حماس در غزه صادر نشده است. من به بنیامین نتانیاهو می‌گویم که زمان تصمیم‌گیری و توقف تعلل فرا رسیده است.

در پاسخ، اسموتریچ خطاب به «ایال زامیر»، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، گفت که متوجه شده است که زامیر با این طرح مخالف است و از او خواست به عنوان رئیس ستاد پیشنهادی بدهد.

زامیر هم پاسخ داد: «این پیچیده‌ترین جنگ است. بین مسئله اسیران و گسترش تهاجم زمینی تضاد وجود دارد. ما اسیران را در معرض خطر قرار می‌دهیم. آنها شکنجه می‌شوند و وضعیت آنها بسیار دشوار است.»

زامیر افزود: «ارتش در حال حاضر ۷۵ درصد از نوار غزه را کنترل می‌کند.» که برخی از وزرا اعتراض کردند و گفتند مقرر شده بود در عملیات «ارابه‌های گدعون» ارتش ۷۵ درصد از غزه را به کنترل خود درآورد اما اکنون تنها ۵۰ درصد از غزه را در اختیار دارد.

بن گویر در ادامه انتقاد کرد و گفت: «سربازان در خطر هستند زیرا آنها بی‌حرکت ایستاده‌اند و پیشروی نمی‌کنند.» زامیر هشدار داد: «کنترل یک میلیون و نیم نفر دشوار است. آنها به اقدام جمعی عادت دارند و می‌توانند برای نیروهای ما نیز خطر ایجاد کنند.»

اسموتریچ در ادامه حمله خود به عملکرد نهاد امنیتی گفت از زمان شروع عملیات ارابه‌های گدعون چیزی تغییر نکرده است و افزود: «باید یک منطقه بشردوستانه در جنوب نتزاریم ایجاد شود و جمعیت از شمال به آنجا منتقل شوند. به این ترتیب، ما یک مانور سریع ایجاد می‌کنیم که به نبرد علیه حماس در مناطق خالی از سکنه فیصله دهد. این کار دو ماه پیش باید انجام می‌شد».

در میانه این تنش، «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گوشزد کرد که بخش سیاسی و نظامی تصمیم‌گیرنده و عهده‌دار اتفاقات هستند.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم گفت کابینه برای معامله زندانیان صهیونیستی تلاش می‌کند و بر این است که آمریکا که خواهان پیشبرد مذاکرات است، به میانجیگران با حماس یعنی قطر و مصر فشار بیاورد. 

«آریه درعی»، نماینده کنست و رئیس حزب شاس هم در یک مداخله گفت: «درست نیست که به یک عرصه نگاه کنیم و از پیروزی صحبت کنیم. به جایگاه خود در چشم جهانیان از ۷ اکتبر نگاه کنید. مهمترین چیز اکنون یک توافق است. ما نباید دستاوردهایی را که علیه ایران به دست آورده‌ایم، هدر دهیم!»

نتانیاهو روز یکشنبه ادعا کرد که پس از جنگ علیه ایران، «فرصت‌های زیادی ایجاد شده است که اولین آنها نجات گروگان‌ها است.» وی افزود: «البته ما باید مسئله غزه را نیز حل کنیم و حماس را شکست دهیم، اما من معتقدم که به هر دو ماموریت دست خواهیم یافت.» اظهاراتی که نشان می‌دهد که او هنوز از توقف جنگ علیه غزه خودداری می‌کند.

در عین حال، افسران ارشد نظامی صهیونیستی گفتند که تغییری در شرایط حماس برای پایان دادن به جنگ و دستیابی به توافق تبادل زندانیان پس از جنگ علیه ایران نمی‌بینند، اگرچه ارتش اسرائیل تخمین می‌زند که حماس به دستیابی به توافق علاقه‌مند است.

روزنامه هاآرتص روز دوشنبه نوشت نهاد امنیتی معتقد است شانس دستیابی به توافق در حال افزایش است، اما آنها این را به تغییر در افکار عمومی اسرائیل که از پایان جنگ از طریق توافق حمایت می‌کنند، خستگی سربازان و کاهش کلی حمایت عمومی از اهداف جنگ نسبت می‌دهند.

پیش از این رسانه‌های عبری گزارش دادند که «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی یک هفته پس از پایان جنگ متجاوزانه ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، در بیانیه‌ای رسمی گفت: «ما اکنون در آستانه پایان عملیات در غزه هستیم.»

کاتس بر اهداف استراتژیک این رژیم در این درگیری تاکید کرد که شامل آزادی همه زندانیان اسرائیلی در غزه و «حذف نهایی» حماس است.

اظهارات کاتس پس از آن منتشر شد که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، اخیرا اعلام کرد که انتظار دارد به زودی آتش‌بس در غزه برقرار شود، بدون اینکه مبنای اظهارات خود را روشن کند.

کاتس در اظهارات خود این خوش‌بینی را تقویت کرد، اما منابع فلسطینی اظهار داشتند که این اعلامیه در روزی با تشدید خونین درگیری‌ها منتشر شد و گزارش‌ها حاکی از افزایش تعداد شهدای روزانه به ۱۰۰ نفر بود که بیشتر آنها غیرنظامی بودند.

روز دوشنبه، در کشتاری که اشغالگران با هدف قرار دادن استراحتگاه «الباقه» در ساحل شهر غزه مرتکب شدند، ۳۱ که اکثر آنها زنان و کودکان بودند، شهید کردند و در این جنایت ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha