• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404041006220
  • خبرنگار : 71588

افشای استراتژی تل‌آویو و واشنگتن برای تضعیف ارتش‌های کشورهای عربی

افشای استراتژی تل‌آویو و واشنگتن برای تضعیف ارتش‌های کشورهای عربی
ارتش مصر

یکی از کارشناسان مسائل منطقه غرب آسیا، از استراتژی مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا برای تضعیف ارتش‌های کشورهای همجوار سرزمین‌های اشغالی پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، الیف صباغ، کارشناس امور منطقه غرب آسیا طی تحلیل خود درخصوص اوضاع منطقه خاطرنشان کرد، استراتژی رژیم صهیونیستی که توسط آمریکا در منطقه اجرا می‌شود، هدفش جلوگیری از حضور ارتش‌های قدرتمند در اطراف اراضی اشغالی است و ارتش مصر ممکن است در آینده نزدیک هدف قرار بگیرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، صباغ در ادامه افزود این استراتژی بر عدم اجازه وجود کشورهای قدرتمند در اطراف اراضی اشغالی متمرکز است و فرستاده آمریکا در سوریه و لبنان بر اساس برنامه‌ای عمل می‌کند که هدف آن «تضعیف ساختارهای نظامی کشورهای همسایه» است.

این کارشناس همچنین تصریح کرد: «هدف، تبدیل کشورهای منطقه به نظام‌های ساختاری ضعیف، تقسیم شده بر اساس قومیت و مذهب و فاقد ارتش قدرتمند، مشابه کرانه باختری است.»

وی ادامه داد که این استراتژی جدید نیست و پیش از این توسط مقامات ارشد رژیم صهیونیستی مانند «عاموس گلعاد» ژنرال ذخیره ارتش این رژیم مطرح شده بود.

صباغ همچنین تأکید کرد: «هژمونی اسرائیل در منطقه مستلزم تضعیف ارتش‌های اطراف است.»

به گفته صباغ، این طرح بلندمدت است و ارتش مصر در دوره آینده هدف قرار خواهد گرفت، زیرا یکی از ارتش‌های قدرتمند در منطقه است.

این اظهارات الیف صباغ در زمانی مطرح می‌شود که منطقه شاهد افزایش تحرکات سیاسی و نظامی، به ویژه در لبنان و سوریه است، جایی که درخواست‌ها برای خلع سلاح حزب‌الله و بازسازی ارتش لبنان افزایش یافته است.

به نظر می‌رسد دامنه همکاری آمریکا و رژیم صهیونیستی در این زمینه ممکن است گسترش یابد و کشورهای دیگر را نیز دربرگیرد و این امر می‌تواند در را به روی رویارویی‌های جدید در منطقه‌ که از قبل از بی‌ثباتی رنج می‌برد، بگشاید.

با وجود تلاش‌های اسرائیل و آمریکا، سؤال این است که تا چه اندازه این استراتژی می‌تواند موفق باشد، به ویژه با وجود قدرت‌های منطقه‌ای مانند مصر که دارای ارتش قدرتمند و تاریخ طولانی در حفظ تعادل قدرت است.

انتظار می‌رود این تحلیل‌ها واکنش‌های گسترده‌ای در محافل سیاسی و نظامی عربی به همراه داشته باشد، به ویژه با نزدیک شدن منطقه به مرحله جدیدی که ممکن است تغییرات ژئوپلیتیک عمده‌ای را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha