• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404041006382
  • خبرنگار : 50184

در هوای آلوده ورزش نکنید

در هوای آلوده ورزش نکنید

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص پزشکی ورزشی به همه گروه‌های سنی توصیه کرد، در زمان ورود ریزگردها و آلودگی هوا از ورزش کردن در فضای باز پرهیز کنند.

دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با ایسنا، درخصوص ورزش کردن در هوای آلوده، اظهار کرد:  منشاء آلودگی‌های هوا معمولا سه دسته است. یکی آلودگی ناشی از گرد و خاک است که در این نوع از آلودگی به دلیل اینکه ریزگردها کمی درشت هستند، از لایه‌های محافظ حفره بینی به سمت ریه عبور نمی‌کنند و خطر کمتری دارند. 

وی افزود: گروه دیگر از آلودگی‌ها که حالت گاز دارند و ناشی از سیگار کشیدن، دود اگزوز ماشین، کارخانجات و... هستند و به راحتی از لایه‌های محافظ حفره بینی عبور کرده و وارد ریه می‌شوند که اینها بسیار خطرناک هستند. 

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه دسته سوم آلودگی‌های هوا، غبار و ریزگردهایی هستند که عموما در فصل تابستان از سمت کشورهای همسایه وارد کشور و استان ما می‌شوند، تاکید کرد: در شرایط عادی در هر تنفس معمولی حدود ۸۰ درصد از این ریزگردها توسط لایه‌های محافظ بینی تصفیه شده و اجازه داده نمی‌شود که وارد ریه شوند، اما اگر در این زمان فردی به انجام ورزش و یا کارهای سنگین بپردازد و به نفس نفس زدن بیافتد، تا حدود ۵۰ درصد این ریزگردها را وارد ریه‌های خود می‌کند. 

اکبری اضافه کرد: زمانی که آلودگی هوا به واسطه ورود ریزگردها به حد بحرانی رسید، باید از انجام هر گونه ورزش خودداری کرد، اما اگر شدت آلودگی هوا کم بود، می‌توان ورزش‌هایی که با شدت بالایی همراه نباشد را انجام داد. 

وی ادامه داد: زمانی که هوا به واسطه ورود ریزگردها آلوده است، به همه ورزشکاران توصیه می‌شود که در سالن‌ آن هم سالنی که دارای سیستم تهویه مناسبی باشد، ورزش کنند. 

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: افرادی که جزو گروه‌های آسیب‌پذیر هستند، مانند افراد سالمند، کودکان، زنان باردار و افرادی که مبتلای به بیماری‌های تنفسی هستند، در زمانی که هوا آلوده است سعی کنند از منزل بیرون نروند. این دسته از افراد در صورت فعالیت و تحرک در هوای آلوده دچار سردرد شدید، احساس تنگی نفس و کرختی خواهند شد. افرادی نیز که مبتلا به بیماری‌های آلرژیک هستند، میزان آلرژی آنها تشدید خواهد شد. 

اکبری در ادامه در پاسخ به این سوال که ورود ریزگردها به ریه‌ها چه عوارضی را در پی خواهد داشت، گفت: وقتی ریزگردها وارد ریه می‌شوند، به عنوان مواد اضافه که وارد سیستم تنفسی شده‌اند، در کوتاه مدت و به صورت موقت لایه تبادل کننده اکسیژن را در ریه ضخیم کرده و منجربه احساس خستگی و سردرد می‌شود. 

وی ادامه داد: در بلندمدت نیز زمینه‌ را برای بروز عفونت و برونشیت در فرد فراهم خواهد کرد. اگر فرد جوان باشد به دلیل سیستم دفاعی قوی بدنش، رسوب گرد و غبار در داخل ریه را به تدریج به شکل خلط بیرون می‌دهد، درغیراین صورت و بویژه اگر میزان گرد و غباری که وارد ریه‌ می‌شود زیاد شود، رسوب گرد و غبار در داخل ریه‌ها به تدریج به شکل عفونت در خواهد آمد و عاملی برای بروز برونشیت در فرد خواهد شد. 

این متخصص پزشکی ورزشی تاکید کرد: افرادی که سیگار و قلیان می‌کشند، در روزهای آلوده باید مراقبت بیشتری داشته باشند، چرا که سیستم دفاعی ریه‌های آنها به واسطه مصرف دود ضعیف شده و بیشتر مستعد بیماری خواهند بود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha