• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404041006482
  • خبرنگار : 50105

آینده پیشگیری از بیماری‌ها تغییر کرد

آینده پیشگیری از بیماری‌ها تغییر کرد

ایسنا/خراسان رضوی بیشتر ما ساعت‌های هوشمند را ابزاری برای ثبت تعداد قدم‌ها، خواب یا ضربان قلب خود می‌دانیم اما چه می‌شد اگر این دستگاه‌ها می‌توانستند کاری بیش از ردیابی عادات سلامتی انجام دهند و می‌توانستند به ما در متوقف کردن بیماری همه‌گیر قبل از شیوع آن کمک کنند.

این احتمال از آنچه به نظر می‌رسد نزدیک‌تر شده است؛ نتایج تحقیقی که اوایل سال میلادی جاری منتشر شد، نشان داد که ساعت‌های هوشمند می‌توانند علائم خفیف بیماری را ساعت‌ها قبل از اینکه فرد حتی احساس بیماری کند، تشخیص دهند.

دانشمندان دانشگاه «تگزاس» و دانشگاه «استنفورد» مدل‌سازی انجام دادند که چگونه این نوع تشخیص زودهنگام می‌تواند نقش مهمی در کاهش یا حتی توقف شیوع بیماری‌های عفونی مانند کووید-۱۹ یا آنفلوآنزا داشته باشد.

ساعت‌های هوشمند علائم را زود تشخیص می‌دهند

گروه تحقیقاتی با استفاده از مدل محاسباتی دریافت که ساعت‌های هوشمند می‌توانند خطر انتقال بیماری را تقریبا ۵۰ درصد کاهش دهند زیرا این دستگاه‌ها می‌توانند تغییرات فیزیکی را که قبل از بروز علائم رخ می‌دهند، تشخیص دهند.  تغییرات فیزیولوژیکی در بدن، مانند افزایش دما یا تغییر در الگوی خواب، حتی قبل از اینکه فرد علائم بیماری را نشان دهد، رخ می‌دهد و معمولا برای فرد بسیار نامحسوس هستند اما با ساعت هوشمند قابل تشخیص هستند.  نکته کلیدی، ابتلای زودهنگام به عفونت است. اگر افراد با ساعت هوشمند از بیماری احتمالی مطلع شوند، می‌توانند خود را قرنطینه کنند، آزمایش دهند و احتمال انتقال بیماری به دیگران را کاهش دهند.

واکنش قبل از بروز علائم

افراد اغلب تا زمانی که احساس واضحی از بیماری نداشته باشند، اقدامی نمی‌کنند و این تاخیر می‌تواند کنترل شیوع بیماری را دشوارتر ‌کند. نتایج تحقیقات در مورد آنفلوآنزا نشان می‌دهد که اکثر افراد درمان را بسیار دیر و چند روز پس از شروع علائم، آغاز می‌کنند، در حالی که در حالت ایده‌آل باید قبل از شروع علائم، درمان را شروع کنند. افراد آلوده اغلب در مرحله پیش از بروز علائم، مسری هستند و نتایج تحقیقات نشان داده است که تا ۴۴ درصد از عفونت‌های کووید-۱۹ توسط افراد پیش از بروز علائم منتقل شده‌اند. این تاخیر، کنترل شیوع بیماری را دشوارتر می‌کند، اما ساعت‌های هوشمند می‌توانند با تشخیص زودهنگام علائم و شخصی‌سازی و فوری کردن هشدارها، این وضعیت را تغییر دهند.

ساعت‌های هوشمند هشدارهای شخصی ارائه می‌دهند

ساعت‌های هوشمند می‌توانند به افراد کمک کنند تا دستورالعمل‌های بهداشت عمومی را جدی‌تر بگیرند و با تبدیل علائم اولیه بیماری به هشدارهای بلادرنگ، باعث می‌شوند که خطر، حتی اگر احساس خوبی دارید، فورا احساس شود.

ساعت‌های هوشمند شکاف‌های آزمایش را پر می‌کنند

آزمایش، هنوز هم حیاتی است و به افراد در مورد سلامت، پاسخ قطعی می‌دهد و به ردیابی شیوع بیماری کمک می‌کند اما ساعت‌های هوشمند می‌توانند به پر کردن شکاف بزرگی در رفتار آزمایش کمک کنند.

وادار کردن افراد به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هرگز آسان نیست. خستگی، ناراحتی و شک و تردید اغلب مانع می‌شوند. آینده پیشگیری از بیماری ممکن است همین الان هم روی مچ دست شما باشد و با ابزارهای مناسب، می‌تواند در مواقع ضروری تفاوت ایجاد کند. بیماری‌های همه‌گیر به سرعت پیشرفت می‌کنند و ساعت‌های هوشمند می‌توانند به ما کمک کنند تا سریع‌تر از آنها حرکت کنیم.

نتایج این تحقیق در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha