به گزارش ایسنا، جنگ اوکراین که در زمستان سال ۲۰۲۲ آغاز شد، همچنان در وضعیت نامعلومی بهسر میبرد و مذاکرات صلح آن در هالهای از ابهام است زیرا طرف اوکراینی به راهحلهای نظامی در میدان جنگ معتقد است اما طرف روسی خواستار دیپلماسی و آغاز مذاکرات شده و اخیرا «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه نیز از آمادگی کشورش برای دور سوم مذاکرات صلح خبر داده است.
روزنامه «فایننشال تایمز» در گزارشی با اشاره به وضعیت وخیم اوکراین، مینویسد: «برخی از رهبران ناتو نگران هستند که وضعیت در خط مقدم تا پاییز امسال بهطور جدی وخیم شود و این بسیار مهمتر از هرگونه تعهد روی کاغذ در بیانیه اخیر ناتو خواهد بود.»
این روزنامه انگلیسی میافزاید: «ارزیابیهای نظامی نشان میدهد که ارتشهای روسیه و اوکراین به نقطه خستگی نزدیک میشوند. اما در حالیکه روسیه احتمالا میتواند سطح فعلی عملیات را برای یک سال دیگر حفظ کند، اوکراین ممکن است ظرف شش ماه به نقطه شکست برسد اگر حمایت نظامی جدید قابلتوجهی دریافت نکند.»

فایننشال تایمز در رابطه با رابطه «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و همچنین چشمانداز کمکهای جدید واشنگتن به کییف استدلال میکند: «پس از دیدار مثبت زلنسکی و ترامپ، امیدهایی وجود دارد که اوکراین شاید از ایالات متحده تجهیزات جدیدی مانند سیستمهای دفاع موشکی پاتریوت و موشکهای توپخانهای هیمارس دریافت کند. با توجه به اینکه دفاع هوایی اوکراین ضعیف شده، پاتریوتها شدیدا مورد نیاز هستند. اما مثل همیشه، ترامپ در مورد ارائه مهمات جدید موضع مبهمی داشته و میتواند به راحتی نظر خود را تغییر دهد یا فراموش کند.»
این رسانه انگلیسی در ادامه ضمن تاکید بر ضعفهای اوکراین در میدان جنگ، میگوید: «همچنین برخی کمبودها به ویژه در تعداد نیروهای اوکراینی وجود دارد که متحدان غربی این کشور نمیتوانند آنها را برطرف کنند. اکنون تصور میشود که روسیه بیش از یک میلیون سرباز خود را در این درگیری از دست داده است، کشته یا زخمی شدهاند. اما تلفات اوکراین نیز سنگین بوده و جمعیت روسیه حدود چهار برابر جمعیت اوکراین است. علاوه بر این، بدون چشمانداز روشنی نسبت به پیروزی یا دستکم پایان جنگ، حس ناامیدی بر اوکراین سایه افکنده است.»

فایننشال تایمز در این گزارش میافزاید: «تغییر در روحیه دولت اوکراین که اکنون بهطور خصوصی خواستار آتشبس شده، منعکس شده است. یک یا ۲ سال پیش چنین درخواستهایی به عنوان شکست تلقی میشد اما اکنون این درخواستها با اصرار فزایندهای در جلسات پشت درهای بسته بین رهبران اوکراین و غرب مطرح میشوند. با این حال، در میان سیاستگذاران اروپایی مدعی هستند که روسیه تمایل چندانی به توافق آتشبس ندارد و آنها میگویند که هدف اصلی روسیه در حال حاضر تصرف اودسا است؛ شهری که ولادیمیر پوتین آن را یک شهر تاریخی روسی میداند و از طرفی، بدون اودسا، اوکراین دسترسی به بندر اصلی خود را از دست خواهد داد.»
این رسانه انگلیسی در پایان میافزاید: «البته، جنگها غیرقابل پیشبینی هستند و موقعیت میتواند تغییر کند و برخی هم در غرب استدلال میکنند که اوکراین میتواند در طول سال آینده خود را حفظ کند.»
انتهای پیام
نظرات